Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

320.000 για μία... αγελάδα: Το αδιανόητο δώρο της Αθηνάς Ωνάσης στον Αλβάρο και ο «σκοτωμός» με τον πατέρα της (Video)

Γιατί ήταν τόσο ακριβή και γιατί για εκείνον είχε ουσιαστική αξία

19 Αυγούστου 2022 08:28
320.000 για μία... αγελάδα: Το αδιανόητο δώρο της Αθηνάς Ωνάσης στον Αλβάρο και ο «σκοτωμός» με τον πατέρα της (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία αγελάδα, αξίας 320.000 δολαρίων, είχε κάνει δώρο η Αθηνά Ωνάση στον σύζυγό της Αλβάρο Αφόνσο ντε Μιράντα Νέτο, γνωστό ως Ντόντα. Επίσης, ο Αριστοτέλης Ωνάσης μπορεί να έκανε σπουδαία πράγματα στη ζωή του, ωστόσο δεν υπήρξε ουσιαστικά οικογένεια να απολαύσει τους κόπους του, με την Αθηνά, την τελευταία κληρονόμο, να αρνείται τα πάντα και σιγά σιγά να ξεπουλά μια απίθανη περιουσία.

Γιατί η αγελάδα ήταν τόσο ακριβή

Το όνομα της αγελάδας ήταν Εσπεράντσα, δηλαδή Ελπίδα και μόλις είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο σε δημοπρασία αγελάδων στο Σάο Πάολο.

Ουσιαστική η αξία της αγελάδας για τον Αλβάρο

Ο Αλβάρο διατηρούσε ράντσο με αγελάδες, οπότε το «δώρο» για εκείνος είχε ουσιαστική αξία. Μάλιστα, για το περίεργο αυτό «δώρο» είχε μιλήσει και ο άλλοτε πιστός της σύμβουλος, Αλέξης Μανθεάκης.

Με αφορμή την αγελάδα, το Ρόιτερς αναφέρθηκε στον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος χάρισε στη Ζακελίν, χήρα Κένεντι, στο γάμο τους στον Σκορπιό, ένα μπριλάντι 40 καρατίων, που μετά το θάνατό της, πουλήθηκε στη δημοπρασία της Νέας Υόρκης το 1996 για 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

Μίσος χωρίς όρια της Αθηνάς Ωνάση για την οικογένειά της: Η ζήλεια για την αδελφή της και ο λόγος που δε μιλά σε κανέναν τα τελευταία 20 χρόνια

Η Αθηνά Ωνάση δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια τις καλύτερες σχέσεις με όσους απαρτίζουν την οικογένειά της, σημειώνοντας με τις αδελφές της, και δη τη Γιοχάνα Ρουσέλ, μια αρκετά μεγάλη κόντρα.

Η Αθηνά, που με τον καιρό απομάκρυνε όποιον ήταν δίπλα της, στα 18 της χρόνια αποφάσισε να ξεκόψει από το παρελθόν της, αλλά και από την οικογένειά της, ό,τι είχε απομείνει από αυτήν, την πλευρά του πατέρα της κυρίως, του Τιερί Ρουσέλ αλλά και από τον ίδιο.

Ο Ρουσέλ, στο μεταξύ, είχε παντρευτεί την ερωμένη του, τη Σουηδέζα καλλονή Γκάμπι, και η Αθηνά, μετά τον αιφνίδιο και τραγικό θάνατο της Χριστίνας, είχε μεγαλώσει με το ζευγάρι και τα τρία τους παιδιά και ετεροθαλή αδέλφια της.

Όταν πήρε στα χέρια της την τεράστια περιουσία του Αριστοτέλη Ωνάση -ή έστω μέρος της- αποφάσισε να κόψει εντελώς τους δεσμούς της με τον πατέρα της, αλλά και με τη σύζυγό του. Όσο για τα τρία αδέλφια της, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, οι σχέσεις τους είναι παράξενες έκτοτε. Όπως εξάλλου και τα πάντα στη ζωή της Αθηνάς.

Αθηνά Ωνάση και Γιοχάνα Ρουσέλ

Αυτά που την απομάκρυναν από την οικογένειά της και η σχέση με την αδελφή της

Ο Τιερί Ρουσέλ από τη σχέση του με την Γκάμπι απέκτησε την Σαντρίν, τον Έρικ-Κρίστοφερ και τη Γιοχάνα. Όταν γεννήθηκαν τα δύο πρώτα, ο Γάλλος πλέι μπόι ήταν παντρεμένος ακόμα με τη μητέρα της Αθηνάς, τη Χριστίνα Ωνάση και -όσο παράξενο κι αν φαίνεται- εκείνη ήξερε τα πάντα.

Η Γκάμπι έμεινε ξανά έγκυος, το 1991, στη Γιοχάνα και αποφάσισε να θέσει τελεσίγραφο στον Ρουσέλ: "Ή με παντρεύεσαι, ή παίρνω τα παιδιά και φεύγω". Ο Ρουσέλ υπέκυψε και παντρεύτηκε τη Γκάμπι.

Η Αθηνά ήταν πλέον αρκετά μεγάλη για να ξέρει τι γίνεται και οι γνωρίζοντες λένε ότι δεν συγχώρησε ποτέ ούτε τον πατέρα της, ούτε τη νέα του σύζυγο, αλλά -κυρίως- το τρίτο τους παιδί, εκείνο που αποτέλεσε ουσιαστικά την επισφράγιση της οικογενειακής ευτυχίας του πατερά της με την «άλλη» γυναίκα.

Κι όμως, ήταν αναγκασμένη από το νόμο να υπομένει αυτή την κατάσταση, έως ότου ενηλικιωθεί και μπορέσει να κόψει τους δεσμούς με την οικογένεια του πατέρα της και με τον ίδιο. Μοναδική της παρέα εκείνα τα χρόνια στην Ελβετία ήταν τα άλογα και σε αυτή της την αγάπη βρήκε ένα σύμμαχο, τη μεγαλύτερη κόρη του Ρουσέλ και της Γκάμπι, τη Σαντρίν.

Μια κοπέλα πολύ πιο κοντά στην ηλικία της, η οποία μοιραζόταν το ίδιο πάθος με την Αθηνά: την ιππασία.

Η Σαντρίν περιγράφεται ως ένα πολύ χαμηλών τόνων παιδί, ήρεμο και συγκεντρωμένο, αποστασιοποιημένο από την όποια φήμη φέρουν οι δεσμοί αίματος που έχει με την Αθηνά, αλλά και από τις κόντρες του πατέρα τους με τη μεγάλη ετεροθαλή αδελφή της.

Η Σαντρίν, εξάλλου, φέρει συναφή τραύματα με εκείνα της Αθηνάς, καθώς για πολλά χρόνια δεν ήταν παρά το παράνομο παιδί του συζύγου της Χριστίνας Ωνάση και της ερωμένης του. Οι δύο τους δημιούργησαν έναν ισχυρό δεσμό, ισχυρό για τα δεδομένα της Αθηνάς τουλάχιστον και συνέχισαν να επικοινωνούν όταν η Ελληνίδα κληρονόμος έφυγε από το σπίτι του Ρουσέλ.

Παρ' ό,τι, όμως, η σχέση της Αθηνάς με τον Τιερί Ρουσέλ φαίνεται να βελτιώθηκε κάπως εξαιτίας της Σαντρίν, η σχέση της με την άλλη αδελφή της, όπως λένε πηγές από το περιβάλλον της χρυσής κληρονόμου, εξακολουθούν να μην είναι οι καλύτερες.

Η Γιοχάνα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, που προκαλεί τα τελευταία χρόνια όχι και τόσο καλά σχόλια με τις πολύ σέξι εμφανίσεις της στο internet. Ο λογαριασμός της στο instagram είναι γεμάτος από φωτογραφίες της, στις οποίες ποζάρει με αέρα και αμφίεση μοντέλου, γεγονός που έχει ενοχλήσει όλη της την οικογένεια, αλλά περισσότερο την Αθηνά, με την οποία έτσι κι αλλιώς δεν μιλιούνται.

Η ίδια η Γιοχάνα δεν δείχνει να σκάει ιδιαίτερα για όλα αυτά: Η ζωή της, όπως παρουσιάζεται στο λογαριασμό της στο Instagram, είναι το απόλυτο παραμύθι: Εξωτικές διακοπές, σκι στα ελβετικά θέρετρα και σέξι πόζες.

Ενας λογαριασμός που uα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει στα «κακομαθημένα πλουσιοκόριτσα». Η Αθηνά δεν έχει τίποτα κοινό με τη Γιοχάνα. Ευτυχώς για την ίδια.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share