Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

«40 χρόνια μετά και...» - Θλίψη της Χάρις Αλεξίου για τον άνδρα της ζωής της

Λόγια γεμάτα αγάπη...

15 Αυγούστου 2022 13:09
«40 χρόνια μετά και...» - Θλίψη της Χάρις Αλεξίου για τον άνδρα της ζωής της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Χάρις Αλεξίου δε διστάζει πολλές φορές να μοιραστεί τις σκέψεις της με το κοινό της, έχοντας έναν ιδιαίτερα ενεργό λογαριασμό στο Instagram, με την ίδια να θρηνεί ακόμη, πολλά χρόνια αργότερα, το θάνατο ενός ανθρώπου που τη σημάδεψε.

«Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, Μάνο, και σου απευθύνομαι». H Χάρις Αλεξίου με μία βαθιά συγκινητική ανάρτηση στο instagram, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφία της με τον Μάνο Λοΐζο, γράφει επί της ουσίας ένα γράμμα στον σημαντικό συνθέτη, ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, με την τραγουδίστρια να κάνει και μια ιδιαίτερη κίνηση μετά τον χαμό του.

Αφορμή αποτέλεσαν οι εσχάτως τέσσερις συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του, που διοργάνωσε τον Μάιο ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη MINOS EMI, με την συμμετοχή των πρώτων αλλά και νεότερων ερμηνευτών, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαρία Παπαγεωργίου.

Τα λόγια λατρείας της Χαρούλας για τον Μάνο

«Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, Μάνο, και σου απευθύνομαι.

Ήρθες με τα τραγούδια σου, νέος κι έφυγες νέος.

Δεν έφτασες τα χρόνια μου.

Δεν σε είδα ηλικιωμένο.

Δεν σε είδα σε φθορά.

Δεν πρόλαβες όμως να δεις πόσο λατρεύεσαι ακόμη.

Δεν πρόλαβες να δεις πως έχεις ακόμη πολιτική παρουσία και στάση με ό,τι διάλεξες να μας πεις.

Οι φίλοι σου γερνάμε χωρίς εσένα κι ακόμη και σήμερα παίρνουμε αξία όταν διηγούμαστε στιγμές που ζήσαμε μαζί σου.

Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά που μας άφησες δεν μπορώ να σε τραγουδήσω όπως σου πρέπει, να πω «τα τραγούδια της Χαρούλας».

Μπορώ όμως και είμαι ακόμη η Χαρούλα σου και θα είμαι μέσα στον κόσμο που θα ακούει τα τραγούδια σου - τα τραγούδια μας - για να δώσω το μικρόφωνο στην εξαιρετική Ελεωνόρα και τα άλλα παιδιά.

Σαράντα χρόνια μετά είσαι ακόμη εδώ!

Χαρούλα».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share