Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Θρήνος» για τη Ρένια Λουιζίδου: «Οι δύο αποβολές μου κόστισαν πολύ ψυχικά...»

Τι εξομολογήθηκε;

14 Αυγούστου 2022 13:06
«Θρήνος» για τη Ρένια Λουιζίδου: «Οι δύο αποβολές μου κόστισαν πολύ ψυχικά...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ρένια Λουιζίδου όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να κρατήσει την οικογένεια της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δείτε επίσης: Καταπέλτης η Ρένια Λουιζίδου κατά του Πέτρου Φιλιππίδη: «Ήταν θυελλώδης, δύσκολος και...»

Η αγαπημένη ηθοποιός σε συνέντευξή της στο «Εγώ» μίλησε για το μυστικό που κράτησε ζωντανό τον γάμο της, αλλά και για τον λόγο που δεν απέκτησε δεύτερο παιδί και αν το μετάνιωσε.

Πώς καταφέρατε να κρατήσετε την οικογένειά σας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

Δεν το σκέφτηκα. Ζω τη ζωή μου όπως θέλω να τη ζήσω, κάνοντας αυτά που μου αρέσουν. Ούτε έκρυψα ποτέ κάτι, ούτε και εξέθεσα. Δεν μου αρέσει άλλωστε και μένα να βλέπω κάποιον να με απασχολεί συνέχεια με την προσωπική του ζωή.

 Ρένια Λουιζίδου

Ποιο είναι το μυστικό που κρατήσατε ζωντανό τον γάμο σας με τον σύζυγό σας;

Δεν έχω ιδέα. Αυτό είναι ζαριά, ποιον άνθρωπο θα βρεις και σε τι επίπεδο θα συνεννοηθείς μαζί του. Ξέρω πως όταν είσαι με έναν άνθρωπο 26 χρόνια, όπως είμαι εγώ με τον άντρα μου εκ των πραγμάτων αλλάζεις και εξελίσσεσαι. Γνωριστήκαμε παιδιά, γίναμε ενήλικες, μεσήλικες και πάει λέγοντας. Το θέμα είναι αν οι δυο άνθρωποι που αποτελούν το ζευγάρι αλλάζουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Οι αλλαγές αυτές προκάλεσαν κρίση στον γάμο σας ή όλα λύνονταν με έναν μαγικό τρόπο;

Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος. Στη ζωή ενός ζευγαριού υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, αλλά ότι και να είχε συμβεί δεν υπήρχε περίπτωση να το πω σε μια συνέντευξη (γέλια). Θεωρώ ότι το να μπορείς να κρατάς ένα είδος χιούμορ και να γελάς μαζί με τον σύντροφό σου είναι βασικό. Το χιούμορ μειώνει τις εντάσεις, τα μεγέθη της κρίσης και όλα. Είναι βάλσαμο.

Δεν αποκτήσατε δεύτερο παιδί, εξαιτίας του ότι ο γιος σας γεννήθηκε πρόωρα;

Είχα μια δύσκολη και περιπετειώδη εγκυμοσύνη που κακώς μου δημιούργησε μια φοβία.

Το μετανιώσατε;

Δεν είναι σωστό να γυρίζεις πίσω και να κρίνεις μια εποχή με τα δεδομένα μιας άλλης. Τώρα σκέφτομαι που κακώς είχα τρομάξει και έλεγα να μην προκαλέσω τα πράγματα με μια δεύτερη εγκυμοσύνη.

Είχατε και δυο αποβολές πριν γεννηθεί ο γιος σας…

Έπαιξε και αυτό τον ρόλο του, γιατί δεν ήθελα να περάσω ξανά αυτή τη διαδικασία. Αυτές οι δυο αποβολές μου κόστισαν πολύ ψυχικά και δεν ήθελα να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή τη συνθήκη. Είναι ένα περίεργο πένθος, ειδικά αν σου συμβεί πριν κάνεις παιδί. Το πέρασα δύσκολα και φοβήθηκα ότι δεν θα μπορέσω να κάνω ποτέ παιδί. Καλό είναι πάντως να μη μιλάμε με γενικότητες στα θέματα της μητρότητας, γιατί πολλές γυναίκες βρίσκονται ακόμη και σήμερα υπόλογες στο γιατί δεν έχουν κάνει παιδί. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα και πρέπει να αφήνουμε τον καθένα να κάνει αυτό που πραγματικά αισθάνεται ότι θέλει να κάνει.

Χρειάστηκε ποτέ να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού;

Όχι, αλλά δεν το λέω υποχρεωτικά για καλό. Αισθάνομαι αρκετά μεγάλη για να μπω πια σε αυτή τη διαδικασία γιατί έχουν δρομολογηθεί πολλά πράγματα στον χαρακτήρα μου. Η σωστή όμως ψυχοθεραπεία είναι μόνο βοηθητική για τον άνθρωπο και είμαι απολύτως υπέρ. Αν ήμουν 25 χρονών θα έκανα σίγουρα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share