Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η άγνωστη τραγωδία του Γιώργου Μαρίνου: Το διαζύγιο και οι δύσκολες ώρες με τον πατέρα του

Η συνάντησή τους και η εξομολόγηση για το ποιος είναι

14 Αυγούστου 2022 10:11
Η άγνωστη τραγωδία του Γιώργου Μαρίνου: Το διαζύγιο και οι δύσκολες ώρες με τον πατέρα του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιώργος Μαρίνος κατάφερε με τα χρόνια να αναδειχθεί σε έναν απόλυτο σόουμαν, περνώντας όμως από τρομερές συμπληγάδες, βλέποντας την οικογένειά του, ως παιδί του πολέμου, γεννημένος το 1939, να βρίσκει μπροστά της μεγάλες δυσκολίες.

Ο ίδιος, άλλωστε, γεννημένος στις 18 Ιουνίου, δε θυμάται καθόλου τους γονείς του να είναι μαζί. Κι αυτό, γιατί είχαν χωρίσει ενώ ήταν μόλις ενός έτους, με αποτέλεσμα η μητέρα του, Βασιλική, να τον μεγαλώσει μόνη της με ιδιαίτερη τρυφερότητα. Ήταν κι εκείνη, που του έδωσε την έμπνευση να πορευτεί με γενναιότητα στη ζωή, καθώς την εποχή εκείνη ήταν εξαιρετικά δύσκολο, κατακριτέο ίσως, να μεγαλώνει μόνη μια μάνα το παιδί της, χωρίς την προστασία του «πάτερ φαμίλιας».

Τον πατέρα του, τον Αλέξανδρο, που παντρεύτηκε άλλες δύο φορές, τον συναντά, αμήχανα και φοβισμένα, στα δώδεκα του. Εκείνος, μόλις είχε γυρίσει από εξορία στη Μακρόνησο, εξαιτίας της οποίας φυσικά δεν μπορούσε να δει το σπλάχνο του.

Η συνάντησή τους και η εξομολόγηση στους γονείς του

Όταν συναντήθηκαν, δε, ο πατέρας του τον ήθελε μαζί του. «Θυμάμαι σπίτι του πατέρα μου, την σάλα πάντα κλειδωμένη για να μη μπω εγώ. Θυμάμαι, έμενα σε μια καρέκλα, ντυμένος με τα καλά μου, ακίνητος για να μη λερωθώ και μη λερώσω. Ώρες καθόμουν σε εκείνη την καρέκλα, που με έβαζαν ώσπου να γυρίσει ο πατέρας σπίτι. Σκεφτόμουνα τη μάνα μου, ήθελα να το σκάσω να πάω κοντά της. Όταν ο πατέρας μου ήταν εκεί, μπορούσα να σηκωθώ και εκείνος δεν ήξερε τίποτα. Ούτε εγώ του έλεγα. Η μάνα μου ερχόταν έξω απ τα κάγκελα στο σχολείο και με κοίταζε σπαράζοντας στο κλάμα», είχε αναφέρει.

Όσο για την ομοφυλοφιλία; «Στα δεκαέξι μου συζήτησα το θέμα. Βέβαια στεναχωρήθηκαν, αλλά είχαμε μια ειλικρινή σχέση. Δεν αισθανόμουν διαφορετικός. Δεν είχα τύψεις και ενοχές», επεσήμανε για τη στιγμή, που μίλησε στους γονείς του, με τον ίδιο εσχάτως να αναφέρεται με ανατριχιαστικό τρόπο στο λόγο που εξαφανίστηκε.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share