Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα είπε όλα ο Σπύρος Παπαδόπουλος: «Η μοναξιά είναι σωτήρια - Πολλοί απορούν πως κάνω...»

Τι εξομολογήθηκε;

9 Αυγούστου 2022 11:54
Τα είπε όλα ο Σπύρος Παπαδόπουλος: «Η μοναξιά είναι σωτήρια - Πολλοί απορούν πως κάνω...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Δεν πίστεψα σε αυταπάτες, ποτέ, σε αυτή τη ζωή. Λάθος ερώτηση μου κάνεις. Είμαι λίγο αφελής και εύπιστος ως άνθρωπος. Έτσι ήμουν κι έπειτα έγινε επιλογή μου. Προτιμώ να είμαι εύπιστος και να την πατήσω, παρά καχύποπτος με τους ανθρώπους. Με αυτή την έννοια, τη πάτησα αρκετές φορές, όπως όλοι. Αυταπάτες όμως, δεν έχω. Γιατί είμαι αρκετά γειωμένος και απογειώνομαι μοναχά πάνω στη σκηνή. Γενικώς, δεν ψάχνω περίεργα πράγματα, ούτε θεωρώ ότι η ζωή μπορεί να μου επιφυλάσσει κάτι φοβερό και τρομερό που θα πρέπει να το ψάξω να το βρω». Ο Σπύρος Παπαδόπουλος πριν μερικά χρόνια είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο rejected.gr, μιλώντας για τη ζωή του.

Δείτε επίσης: Κόλαφος ο Σπύρος Παπαδόπουλος: «Δεν πιστεύω στο Θεό - Μεγάλωσα σε μια γειτονιά, που...»

Σπύρος Παπαδόπουλος

Τα καλοκαίρια στο θέατρο, δεν σας λείπουν;

Σ.Π.: Όχι, καθόλου δεν μου λείπουν. Υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι. Πρέπει να ξεκουράζομαι τα καλοκαίρια. Έχω μια βαρκούλα, κι αγαπώντας πολύ τη θάλασσα, εξαφανίζομαι με τους φίλους μου και το γιο μου. Αν δουλέψω ένα καλοκαίρι θα είναι για κάτι εξαιρετικό. Όταν με ρωτάνε, απαντάω “μια χαρά τα κάνουνε οι συνάδελφοί μου. Και τους Αριστοφάνηδες κι όλα”. Δεν έχω εγώ, κάτι να προσθέσω. Αν ήταν ένα έργο του Αριστοφάνη ή κλασσικού συγγραφέα, όπου ένας σκηνοθέτης θα είχε μια “περίεργη” ματιά στο κείμενο που θα με “διαόλιζε”, ε τότε θα έμπαινα στη διαδικασία.

Καλοκαίρι για εσάς, σημαίνει Νάξος;

Σ.Π.: Νάξος και το φουσκωτό μου με γύρω-γύρω το Αιγαίο να πηγαίνω. Στο φουσκωτό, εσύ και η μοναξιά σου είναι “σωτήρια λέμβος”. Πολλοί απορούν πως κάνω μόνος μου μεγάλα ταξίδια. Πως πάω 20 μέρες μόνος μου, ταξίδι με τη βάρκα μου. Πως επιλέγω να πηγαίνω σε κοντινές αποστάσεις για μπάνιο, αλλά μόνος μου. Η μοναξιά είναι σωτήρια. Δεν συνομιλώ καθόλου με τον εαυτό μου. Απλώς, ηρεμώ. Και γίνομαι δέκα χρονών παιδί που θυμάμαι ίσα-ίσα το όνομα μου. Τίποτα άλλο. Και χάνομαι στη θάλασσα…

Ποιό είναι το μεγαλύτερο “μάθημα” που σας έδωσε ο γιος σας, ο Αλέξανδρος;

Σ.Π.: Ο Αλέξανδρος μου δίνει μαθήματα από μικρός. Γιατί είναι το άτομο τέτοιο. Από το σχολείο του, όταν ήταν μικρός, μας ζήτησαν-όσο αντικειμενικά μπορεί να συμβεί-να γράψουμε τη γνώμη μας για το παιδί μας. Εγώ έγραψα για το γιο μου ότι τον θαυμάζω. Από μικρός. Δεν είναι το “σ΄αγαπάω”. Το “σ΄αγαπάω” είναι άλλο θέμα. Δεν μπορεί να μην σε αγαπάω. Το θέμα είναι ότι “σε θαυμάζω”. Ο γιος μου γενικά μου δίνει πολλά “μαθήματα”. Ο Αλέξανδρος έχει μάθει να βάζει δύσκολα στον εαυτό του, από μικρός. Οι άνθρωποι που θέτουν δύσκολα πράγματα στον εαυτό τους, για μένα είναι άξιοι θαυμασμού. Να μην κάνεις το εύκολο. Να βάζεις δύσκολα στον εαυτό σου κι έπειτα τον εκτιμάς και πιο πολύ. Η αυτοπεποίθηση τονώνεται κι έτσι αποφεύγεις περιττά πράγματα στη ζωή που σου τρώνε και το μυαλό, και το χρόνο και τη ψυχή.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share