Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ούτε Πάρος, ούτε Αθήνα: Αυτή είναι η πραγματική καταγωγή της Σοφίας Αλιμπέρτη

Δεν είχαμε ιδέα...

24 Ιουλίου 2022 13:57
Ούτε Πάρος, ούτε Αθήνα: Αυτή είναι η πραγματική καταγωγή της Σοφίας Αλιμπέρτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Σοφία Αλιμπέρτη, η ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολυάριθμές επιτυχημένες σειρές στο παρελθόν, τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί και μένει στην Πάρο, σε ένα υπέροχο σπίτι τεραστίων διαστάσεων.

Ωστόσο, ποια είναι η καταγωγή της Αλιμπέρτη;

Η αγαπημένη Αλιμπέρτη γεννήθηκε στην Κέρκυρα, αλλά σύντομα μετακόμισε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1980, συμμετέχοντας σε κινηματογραφικές ταινίες και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από την ηθοποιία και ζει μόνιμα στην Πάρο, όπου διατηρεί και ένα ιδιαίτερο παραλιακό cafe.

Ήταν κάποτε μαζί και χρόνια μετά έριξαν τίτλους τέλους: Η κοινή ιστορία ζωής Σοφίας Αλιμπέρτη και Πάνου Μιχαλόπουλου

Η Σοφία Αλιμπέρτη και ο Πάνος Μιχαλόπουλος έγραψαν μαζί εν μέρει την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, με τους δύο να αποτελούν κάποτε είδωλα, αλλά σήμερα να έχουν εξαφανιστεί.

Αμφότεροι γνώρισαν τις δόξες τους, ήταν κάποτε από τις πιο περιζήτητες περιπτώσεις, είτε ως ηθοποιοί είτε με άλλες ιδιότητες, αλλά βρήκαν αλλού το νόημα της ζωής, φεύγοντας μακριά και ζώντας μια διαφορετική καθημερινότητα.

Η Αλιμπέρτη έφτιαξε τον παράδεισο στην Πάρο

Η περίπτωση της Σοφίας Αλιμπέρτη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός τη δεκαετία του 1980 και ήταν μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς της εποχής και αγαπημένη των κινηματογραφιστών. Τη δεκαετία του 1990, πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές στην ιδιωτική τηλεόραση, επιτυγχάνοντας ακόμη μεγαλύτερη δημοτικότητα.

Η Σοφία Αλιμπέρτη ξεκίνησε την άνοδό της στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο ως παρουσιάστρια στα τριάντα της, αφού αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και να μπει στον χώρο. Και η Σοφία Αλιμπέρτη είχε επιτυχία, με τις τηλεοπτικές της μετοχές να αυξάνονται ως παρουσιάστρια. Αγαπούσε περισσότερο την Πάρο, μέχρι που αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω της και να μετακομίσει εκεί πριν από αρκετά χρόνια.

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια ζει μόνιμα στην Πάρο από το 2013, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Στην Αθήνα έρχεται για λίγο, ενώ οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι πλέον σπάνιες.

Ο... αγρότης Μιχαλόπουλος

Υπήρξε αστέρας του ελληνικού κινηματογράφου, της «χρυσής» εποχής του βίντεο, αλλά και της τηλεόρασης και του θεάτρου. Ο γνωστός ηθοποιός που είχε χαρακτηριστεί «ζεν πρεμιέ», λίγο πριν φτάσει η κρίση στη χώρα μας, πήρε την απόφαση για προσωπικούς λόγους να εγκαταλείψει τα πάντα και να αποσυρθεί στο κτήμα του στην Καλαμάτα.

Η τελευταία δουλειά του ως ηθοποιός ήταν το 2009 με τη σειρά «Σ’ αγαπάω, πάρκαρε», που προβλήθηκε σε διαδικτυακό κανάλι. Έκτοτε, είναι – όπως και ο ίδιος δηλώνει – αγρότης καθώς τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα πατρογονικά κτήματά του στη Μεσσηνία.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο Πάνος Μιχαλόπουλος είχε κάποιες επαγγελματικές προτάσεις, αλλά όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, δεν τον ενδιέφεραν, ρίχνοντας μάλιστα τα «πυρά» του στον ΑΝΤ1. Οι, δε, εμφανίσεις του είναι παραπάνω από σπάνιες, μιας και το κομμάτι της δημοσιότητας πια δεν τον ενδιαφέρει καθόλου.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share