Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

9 διάσημοι Έλληνες που ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ - Με τον 7ο «παγώσαμε»

Είχαν το θάρρος να μιλήσουν δημόσια και το ξεπέρασαν

12 Ιουλίου 2022 21:42
9 διάσημοι Έλληνες που ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ - Με τον 7ο «παγώσαμε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρόβλημα του αλκοολισμού είναι από τα συνήθη, αναφορικά με άτομα που έχουν τα δικά τους πάθη, και ορισμένοι διάσημοι Έλληνες είχαν το θάρρος να παραδεχθούν την αδυναμία τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2019, το 10% των Ελλήνων είναι εξαρτημένο από το αλκοόλ. Πέρα όμως από τα εξαρτημένα άτομα, τα ποσοστά κατανάλωσης του αλκοόλ στην Ελλάδα είναι και γενικότερα πολύ υψηλά, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Με αφορμή αυτά τα στοιχεία, ορισμένοι Έλληνες celebrities οι οποίοι έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον εφιάλτη του αλκοολισμού, τη μάχη που έδωσαν και την νίκη που στο τέλος πέτυχαν, με άλλους στη θέση τους να έχουν φτάσει στον φόνο.

Θοδωρής Αθερίδης

Από τα 25 του μέχρι τα 34 του, τότε που έγραφε κείμενα για τους Άγαμους Θύτες, ο αγαπημένος ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού. Ο ίδιος έχει πει ότι δέχτηκε μεγάλη βοήθεια από τον Θεό στην αντιμετώπιση του προβλήματος καταφέρνοντας από τον Σεπτέμβριο του 1999 έως σήμερα να παραμείνει καθαρός και νηφάλιος! Η πρώην σύζυγός του, Ελένη Γκασούκα, γνωστή χορογράφος και θεατρική συγγραφέας έχει μιλήσει για το πρόβλημα του αλκοολισμού που αντιμετώπισε ο ίδιος:

«Δεν στάθηκα από καλοσύνη στο πρόβλημα του Θοδωρή. Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο δεν οφείλεις, αλλά θέλεις να τον βοηθήσεις. Ο άνθρωπος κρίνεται πάνω στην κρίση!».

9 διάσημοι Έλληνες που ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ - Με τον 7ο «παγώσαμε»

Χρήστος Βασιλόπουλος

Αίσθηση είχε προκαλέσει και η αποκάλυψη του Χρήστου Βασιλόπουλου ότι έκανε χρήση σκληρών ναρκωτικών και αλκοόλ

«Τα σκληρά τα έχω κόψει. Το αλκοόλ, τα drugs και οι κραιπάλες με μπλόκαραν, και έτσι τα απέβαλα. Σιγά σιγά, βλέπω ότι είναι μια προσωπική μου επιτυχία το να βγαίνω, να μη χρειάζεται να πιω, να είμαι ήδη στο τσακίρ κέφι και να μπορώ να επικοινωνήσω απλώς με ένα χυμό».

9 διάσημοι Έλληνες που ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ - Με τον 7ο «παγώσαμε»

Γιάννης Μπουτάρης

Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει ομολογήσει δημόσια ότι κατά τη δεκαετία του 1980 έπασχε από έντονο αλκοολισμό, ενώ από τη θεραπεία και μετά, δηλαδή από το 1991, δεν έχει πιει ξανά. Σε συνέντευξη του στον Θανάση Λάλα είχε πει:

«Ένα από τα προβλήματα που σε οδηγούν στο αλκοόλ είναι ότι δεν μπορείς να πεις “όχι” και τελικά βρίσκεις τον μπελά σου και ο μόνος τρόπος να αντέξεις είναι να πνιγείς στο αλκοόλ».

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί στα «σκοτεινά» χρόνια της εξάρτησης του από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ:

«Όταν μπλέκεις με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ παύεις να κυριεύσεις εσύ τον εαυτό σου. Μου πήρε δύο χρόνια να ξαναβρώ τον εαυτό μου».

9 διάσημοι Έλληνες που ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ - Με τον 7ο «παγώσαμε»

Γιώργος Μαργαρίτης

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, σε συνέντευξή του αποκάλυψε για τις εξαρτήσεις του σε αλκοόλ, τσιγάρο και τζόγο.

«Ήταν πολλές οι ώρες και το έριχνες στο ποτό. Σιγά σιγά άρχιζε όλο αυτό να γίνεται βίωμα και άντε μετά να τα κόψεις αυτά. Μια μέρα είπα κόβω και το τσιγάρο και το ποτό. Μετά το 2002 έκοψα το τσιγάρο. Το ποτό το έκοψα λίγα χρόνια αργότερα».

Sotis Βολάνης

Στην εκπομπή Μίλα το 2014, ο Sotis Βολάνης είχε δηλώσει για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον εθισμό του στο αλκοόλ.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν εθισμένος στο αλκοόλ. Μου είχε γίνει συνήθεια και δεν είχα καταλάβει πως έφτασα σε αυτό το σημείο. Λόγω της δουλειάς μέχρι τα 35 μου έπινα πορτοκαλάδα. Έχω φύγει από το στάδιο του αλκοολισμού. Θέλω να δώσω μηνύματα στα νέα παιδιά.. Έλεγα τι κάνω στον εαυτό μου , έπινα κάθε μέρα. Κάποια στιγμή όμως το σιχάθηκε η ψυχή μου. Μου έκανε ζημιά».

Διονύσης Ξανθός

Ο ηθοποιός Διονύσης Ξάνθος αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι έφτασε στα όρια του αλκοολισμού, ενώ σταμάτησε τις καταχρήσεις όταν απέκτησε οικογένεια.

«Είχα αγγίξει σχεδόν τα όρια του αλκοολισμού. Μόλις έκανα οικογένεια, τα άφησα όλα πίσω. Ποτό, χασίσι, τσιγάρο, τέλος. Έγιναν εμπειρία και σοφία. Βγαίνω και μιλάω πλέον ανοιχτά γι αυτό το θέμα για να μπορέσω να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει τις ίδιες δυσκολίες. Σήμερα πια τρώω και πίνω ό, τι και τα παιδιά μου. Είμαι κατά των ναρκωτικών. Δεν έχω ποτέ διαφημίσει αλκοόλ ή τσιγάρο όσα και να μου έδιναν για να μη δώσω το κακό παράδειγμα».

Μιχάλης Ιατρόπουλος

Ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος είχε δηλώσει στο ΕΓΩ ότι η σύζυγός του Μαρία Εγγλέζου ήταν εκείνη που τον έσωσε από τον αλκοολισμό!

«Ήμουν στα όρια του αλκοολισμού και ευγνωμονώ τη γυναίκα μου που κατόρθωσε με τον τρόπο της να με βοηθήσει μετά από πολλές προσπάθειες. Έπινα πολύ. Έπινα και δεν μεθούσα. Έπινα ένα μπουκάλι ουίσκι και 20 μπύρες τη μέρα επί 28 χρόνια. Και ό,τι βλακεία έχω κάνει, την έχω κάνει από το αλκοόλ. Ό,τι σαχλαμάρα και όποιο λάθος έχω κάνει, το έχω κάνει πιωμένος. (…) Πολλές φορές έχω φτάσει στα όρια του θανάτου. Από τη νύχτα όμως και από θέματα υγείας. Τρεις φορές πήγα και ήρθα. Μια στο στρατό που έπαθα δυο εμφράγματα και μια από το αλκοόλ. Πέρασα πολύ μεγάλη κατάθλιψη. Ας είναι καλά η Μαρία που με έκανε να συνέλθω. Κόντεψα να πεθάνω. Τώρα για πρώτη φορά στη ζωή μου, μετά τη γέννηση των παιδιών μου, θέλω να ζήσω. Κατάλαβες; Θέλω να ζήσω. Έχω δοκιμάσει και μαλακά και σκληρά ναρκωτικά. Έχει τελειώσει αυτό το κεφάλαιο πια για μένα».

9 διάσημοι Έλληνες που ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ - Με τον 7ο «παγώσαμε»

Γιάννης Γιοκαρίνης

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης είχε πει στο περιοδικό Down Town για τη σύντροφό του:

«Τη λατρεύω τη Σοφία. Χάρη σε αυτή τη γυναίκα ξαναγεννήθηκα, της χρωστάω τα πάντα. Έχουμε 22 χρόνια διαφορά ηλικίας, όταν όμως υπάρχει αληθινή αγάπη τα χρόνια δεν αποτελούν εμπόδιο. Το κορίτσι αυτό πέρασε δύσκολες στιγμές κοντά μου με το πρόβλημα της εξάρτησής μου. Ήταν αυτή που με βοήθησε να καταλάβω ότι έχω πρόβλημα αλκοολισμού. Αν δεν καταλάβεις το πρόβλημα, δεν μπορείς να το ξεπεράσεις. Δόξα το θεό, είναι πλέον καθαρός. Το έχω κόψει μαχαίρι. Μπορεί να πιω μόνο ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό μου, πάντα σεμνά και με φόβο. Όταν έχω αλκοόλ απέναντί μου τρέμει η ψυχή μου γιατί ξέρω πια πόσο επικίνδυνο είναι».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share