Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στην εκκλησία με κλάματα η Ζωή Λάσκαρη - Ήθελε να αποδράσει από το γάμο της με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1976

5 Ιουλίου 2022 10:25
Στην εκκλησία με κλάματα η Ζωή Λάσκαρη - Ήθελε να αποδράσει από το γάμο της με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σε λίγο καιρό από τη μαύρη ημέρα της 18ης Αυγούστου που έφυγε από τη ζωή η αξέχαστη Ζωή Λάσκαρη, ο χρόνος γυρνάει πίσω και αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της ζωής της. Όπως η γνωριμία της και ο γάμος της με τον άντρα της ζωής της Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Δείτε επίσης: Δε φαντάζεστε τι γράφει πάνω ο τάφος της Ζωής Λάσκαρη - Ντοκουμέντο στη δημοσιότητα

Η άγνωστη ιστορία της γνωριμίας τους

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1976 εντελώς τυχαία σύμφωνα με το People. Πήγε ως πελάτισσα στο δικηγορικό του γραφείο. Εκείνος λίγο μετά την επαγγελματική γνωριμία τους της πρότεινε να πάνε για φαγητό στην ταβέρνα του Ζαφείρη, ενώ, όπως είπε αργότερα σε συνέντευξή του, δεν είχε δει έως τότε καμία ταινία της. Στο πρώτο τους ραντεβού πήγε και τον πήρε εκείνη με ένα διθέσιο αυτοκίνητο-γιατί εκείνος δεν είχε αμάξι- από τα γραφεία που στέγαζαν τα ιστορικά ΝΕΑ, στη Χρήστου Λαδά 4.

λάσκαρη λυκουρέζος κόρη

Της ζήτησε να περιμένει για λίγο έξω για να ανεβεί και να καλέσει το φίλο του, ποιητή και δημοσιογράφο, Λευτέρη Παπαδόπουλο να τη γνωρίσει. «Τι σας τράβηξε σ' αυτόν;» θα τη ρωτήσει δεκαετίες αργότερα ο δημοσιογράφος Θανάσης Φωτίου. «Πως ήταν φευγάτος Καλέ, πέρναγε έξω από το μαγαζί που είχα, μια μπουτίκ στην Ακαδημίας και Πινδάρου, με ένα κοντό αμπέχονο και το μαλλί ίσα πάνω, σαν να είχε βγει από ανατριχιαστική ταινία. Γι' αυτό μου άρεσε» είχε εκμυστηρευτεί η καλλονή Ζωή.

Παντρεύτηκαν την ίδια χρονιά, αλλά η Ζωή δεν ήταν καθόλου σίγουρη για αυτό το γάμο. Γιατί η εμπειρία της από τον έγγαμο βίο ήταν κάθε άλλο παρά θετική.

Όταν ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να παντρευτεί με τον Λυκουρέζο, η ίδια ήταν σε ένταση. Λίγο πριν από το μυστήριο είχε προσπαθήσει να αποδράσει. Έφτασε στην εκκλησία με κλάματα. Τελικά παντρεύτηκαν στο μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, με κουμπάρο τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, χωρίς κάμερες, χωρίς φωτογράφους. «Δεν έχουμε ούτε καν φωτογραφίες από το γάμο» είχε μοιραστεί μιλώντας στο People.

Οι απιστίες και η συγχώρεση

Δεν ήταν εύκολος γάμος, ο Λυκουρέζος όμως ήταν ο άνθρωπός της. Η Ζωή Λάσκαρη είχε εξομολογηθεί πως είχε πιάσει πολλές φορές το σύζυγό της να την απατάει αλλά πάντα το άφηνε πίσω της. «Το να εκδικηθείς με το ίδιο νόμισμα το θεωρώ τόσο κουτό, είναι εις βάρος σου. Δεν κερδίζεις τίποτα. Οι ξένες πολύ όμορφες σταρ δεν έχουν όλες απατηθεί; Συνήθως η γυναίκα η ωραία είναι αυτή που την πληρώνει. Οι άντρες είστε αδηφάγοι, δεν λειτουργείτε με το συναίσθημα. Αγαπάτε μια γυναίκα και πολύ εύκολα μπορεί να πάτε με μία άλλη και αύριο το πρωί να το έχετε ξεχάσει» είχε δηλώσει μιλώντας το 2014 στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά, καλεσμένη στο Πρωινό.

Πώς δέχτηκε την απιστία; «Δεν το δέχτηκα, υπέφερα, αλλά στη ζυγαριά με τα καλά και τα λάθη του Λυκουρέζου υπερίσχυσαν τα πάρα πολύ καλά που έχει». Ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν σκέφτηκε να πάρει διαζύγιο. «Για τον Αλέξανδρο δεν ξέρω, αλλά εγώ δεν το σκέφτηκα. Σκέφτηκα ότι δεν πάει, ότι πρέπει να το πολεμήσω, ότι πρέπει να δουλέψω. Θέλει πολλή δουλειά. Είναι έτσι δεδομένο, τον πήρα και τελείωσε; Δεν είναι δεδομένο.»

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share