Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

Όλα στη φόρα για τη Ρένα Μόρφη: «Είχα ξεμυαλιστεί με το...»

Τι αποκάλυψε η τραγουδίστρια;

4 Ιουλίου 2022 11:14
Όλα στη φόρα για τη Ρένα Μόρφη: «Είχα ξεμυαλιστεί με το...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ρένα Μόρφη είναι μια αγαπημένη τραγουδίστρια και μια εξαιρετική παρουσιάστρια στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ, που ολοκληρώθηκε για φέτος, έχοντας αποδείξει πως είναι... πολυπράγμων στην καθημερινότητά της.

Η ίδια έχει πει για την ενασχόλησή της με το τραγούδι: «Στη δευτέρα λυκείου ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής και πάντα το όνειρό μου ήταν να έρθω στην Αθήνα και να ασχοληθώ με κάτι καλλιτεχνικό. Είχα διάφορες ανησυχίες, ωστόσο μέσα από μια συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά στο Βόλο, κατάλαβα ότι αυτό που θέλω περισσότερο είναι να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή και να μοιράζομαι αντίστοιχες στιγμές. Σπίτι έπαιζε πάντα πολύ ραδιόφωνο. Συχνά ένιωθα ότι ήμουν εκτός μόδας, όσον αφορά τα ακούσματά μου και τη μουσική που μου άρεσε.

Ρένα Μόρφη

Ρένα Μόρφη: «Είχα ξεμυαλιστεί με το...»

Τι είναι τελικά πιο δύσκολο, το πτυχίο στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό ή το τραγούδι;

«Ξεκίνησα στη Φιλοσοφική, αφοσιώθηκα στις σπουδές. Ωστόσο, επειδή είχα ξεμυαλιστεί με το τραγούδι, ήξερα ότι θα ακολουθούσα αυτόν το δρόμο. Το κλασικό λαϊκό τραγούδι ή το τραγούδι γενικότερα και η Ιστορία έχουν μία σύνδεση μεταξύ τους. Προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν και τα δύο την ανθρώπινη ψυχή», λέει η Ρένα Μόρφη στο περιοδικό Τηλεθεατής.

Η άφιξη στην Αθήνα και η διαδρομή μέχρι την αναγνώριση

«Όταν ήρθα στην Αθήνα, γράφτηκα σε ωδείο και ξεκίνησα μαθήματα. Γνωρίζοντας και τον Φοίβο Δεληβοριά, αποφάσισα να πάω σε μια οντισιόν που έκανε για κάποιες παραστάσεις του στο Ζυγό, όμως εκεί βίωσα την πρώτη γερή απόρριψη. Δεν με πήρε, λέγοντάς μου ότι δεν ήμουν ακόμη έτοιμη. Αν και με γνώριζε, στη δουλειά του δεν κάνει καμία έκπτωση και είναι απόλυτα ειλικρινής.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν το κυνήγησα πολύ. Επικεντρώθηκα στη σχολή για δύο χρόνια, πήγα Erasmus έξι μήνες στην Ισλανδία και θέλησα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και να πάρω το πτυχίο. Μια μέρα και χωρίς να το έχω καθόλου στο μυαλό μου, με πήρε τηλέφωνο ο Δεληβοριάς για να κάνουμε μια περιοδεία μαζί, επειδή έψαχνε τραγουδίστρια. Αυτό προέκυψε τελείως τυχαία. Δούλευα σε κάποιες παραστάσεις του ως βοηθός παραγωγής και έτυχε σε μια πρόβα να είναι άρρωστος και να μην έρθει. Τότε ο μάνατζέρ του, μου είπε ανέβα εσύ στη σκηνή να τραγουδήσεις και του άρεσα. Κάπως έτσι έγινε η αρχή.

Έχω κάνει διάφορες δουλειές. Μου άρεσε πάντα να έχω τα δικά μου λεφτά για να μπορώ να κάνω ταξίδια. Όταν ήμουν στην Ισλανδία, δούλευα σε ένα σούπερ-μάρκετ, γιατί θέλαμε να γυρίσουμε την Ευρώπη. Βέβαια, αυτό που μου επιφύλασσε η μοίρα μετά με τους Imam Baildi και τις περιοδείες σε όλο τον κόσμο, δεν το περίμενα ποτέ».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share