Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Αδιανόητη ιστορία: Έτσι η Αλίκη Βουγιουκλάκη έσωσε τον Λαζόπουλο και έγινε πρωτοσέλιδο

Τι κυκλοφορούσε στις εφημερίδες της εποχής;

3 Ιουλίου 2022 14:47
Αδιανόητη ιστορία: Έτσι η Αλίκη Βουγιουκλάκη έσωσε τον Λαζόπουλο και έγινε πρωτοσέλιδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν από τα πρόσωπα που έμειναν στο πλευρό της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη μέχρι το τέλος. Και μάλιστα όπως επιβεβαιώνει στο «Λοιπόν» πηγή που γνώριζε και τους δύο αρκετά καλά, η Αλίκη τις τελευταίες ημέρες της ζωής της επέτρεψε σε ελάχιστα πρόσωπα να την επισκέπτονται, μεταξύ αυτών και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Δείτε επίσης: Οδυρμός για τον Λάκη Λαζόπουλο: «Ο πατέρας μου πέθανε 57 χρονών και...»

Ο «αγαπημένος μου Λάκης», όπως τον χαρακτήριζε και του το είχε αποδείξει πολλές φορές. Όπως με την έκτακτη εμφάνισής της στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους» την Πρωτοχρονιά του 1993, όπου, σύμφωνα με το σενάριο, συνελήφθη από τον αστυνόμο Φευγουλέα, επειδή είχε σταματήσει να μεγαλώνει. Πώς εμπνεύστηκε όμως αυτή την ιστορία ο Λάκης; Από το ακριβώς το αντίθετο, όταν δηλαδή συνελήφθη εκείνος και ένα απρόσμενο περιστατικό γέννησε τη φιλία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

 Αλίκη Βουγιουκλάκη Λάκης Λαζόπουλος

Ήταν πριν από 35 χρόνια, όταν στις 31 Ιουλίου 1987 ο Λάκης Λαζόπουλος συνελήφθη, παρουσία εισαγγελέα, στα καμαρίνια του θεάτρου «Αθήναιον» και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου κρατήθηκε όλη τη νύχτα. Στις δύο τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας συνελήφθη και η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, όταν πήγε με συναδέλφου» της στην Ασφάλεια για να διαμαρτυρηθεί.

Είχε προηγηθεί η βραδινή επιθεώρηση υπό τον τίτλο «Τι είδε ο Γιαπωνέζος», στην οποία σατιριζόταν η πολιτική κατάσταση της χώρας και η κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη. Η κατηγορία ήταν προσβολή του Προέδρου και η αιτία ήταν ένα καυστικό κείμενο που ερμήνευε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Η εμφάνιση της Αλίκης

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε τελείως ξαφνικά και χωρίς να το περιμένει κανείς ως μάρτυρας υπεράσπισης η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ήταν έκπληξη πρώτου μεγέθους, καθώς μέχρι τότε ήταν μεγάλη η κόντρα της με τον Λάκη. «Κύριε πρόεδρε», του είπε, «ο Λαζόπουλος είναι χαριτωμένος. Αμα πείτε εσείς μ....ας κι εγώ θα 'θελα να σας πάω μέσα. Αλλά αυτός το λέει αλλιώς, το λέει κάπως». «Μα λέγεται αλλιώς το μαλά..., κυρία Βουγιουκλάκη;» της είπε εκείνος. «Πώς», είπε εκείνη. «Μπορεί να βγει και να πει: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι μα...κας". Τι θα καταλάβει ο κόσμος; Σας το λέω, γιατί τον βλέπει τον Πρόεδρο, δεν τον έχει ακουστά».

Τελικά, ο Λαζόπουλος αθωώθηκε στο δικαστήριο. Η κατάθεση της σχολιάστηκε πολύ, καθώς παλιότερα την είχε σατιρίσει ο Λάκης Λαζόπουλος, αλλά η Βουγιουκλάκη είχε ένα μοναδικό τρόπο να τους κάνει όλους φίλους της. Ο Λάκης συχνά πυκνά πέταγε σποντίτσες για την εθνική σταρ, η κόντρα όμως κορυφώθηκε το 1986 όταν και οι δύο ανέβασαν τη Λυσιστράτη στην Επίδαυρο.

«Ο Λαζόπουλος υποφέρει από το σύνδρομο Βουγιουκλάκη», είχε πει τότε η Αλίκη, όμως σύντομα όλα αυτά ξεχάστηκαν και οι σχέσεις τους έγιναν πάρα πολύ καλές. Όταν γεννήθηκε η κόρη του, η Αλίκη του έστειλε μήνυμα: «Να σου ζήσει. Από αυτήν θα πάρω την εκδίκηση μου. Θα σε παρακαλάει να με δει στην τηλεόραση και να δούμε τότε τι θα της πεις». Από τότε Λάκη και Αλίκη δεν χώρισαν ποτέ. Μέχρι τον αδόκητο χαμό της μεγάλης μας σταρ.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share