Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αεικίνητος ο Νίκος Μάνεσης: Δείτε ποιο είναι το χόμπι του - Η ανοχή της Φαίης Μαυραγάνη

Πώς ευχαριστιέται τον ελεύθερό του χρόνο;

30 Ιουνίου 2022 08:22
Αεικίνητος ο Νίκος Μάνεσης: Δείτε ποιο είναι το χόμπι του - Η ανοχή της Φαίης Μαυραγάνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Μάνεσης είναι απόλυτα ευτυχισμένος στο πλευρό της Φαίης Μαυραγάνη εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας και δύο παιδιά μαζί της, ωστόσο ο ελεύθερός του χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, αλλά και η σύζυγός του λόγω του απαιτητικού τους προγράμματος αλλά και των εκπομπών που ηγούνται δεν έχουν αρκετό χρόνο για δραστηριότητες και όταν έχουν προσπαθούν να τον περνάνε με τα παιδιά τους.

Παρ' όλα αυτά ο Νίκος Μάνεσης έχει ένα χόμπι που προσπαθεί να μην αφήνει ακόμα και αν έχει πολλές υποχρεώσεις. Το είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του!

-Από το 1982, οπότε ξεκινήσατε τη δημοσιογραφία, υπήρξαν στιγμές που αγανακτήσατε;

«Πάρα πολλές. Επειδή είμαι Επτανήσιος, είμαι μουλάρι... Πεισματάρης. Έχω απογοητευτεί πολλές φορές και το έχω ξεπεράσει. Με έχουν συκοφαντήσει, με έχουν αδικήσει, αλλά παραμένω όρθιος. Η τηλεοπτική δημοσιογραφία, που υπηρετώ τα τελευταία είκοσι χρόνια, είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ. Κι εγώ έχω αποδείξει ότι είμαι αξιοπρεπής μαραθωνοδρόμος».

Μαυραγάνη Μάνεσης

-Τι σας έχει διδάξει ο αθλητισμός;

«Την εργατικότητα και το πείσμα. Οφείλω πολλά πράγματα, απ' ό,τι έχω κάνει, στον αθλητισμό. Δεν έκανα ομαδικό άθλημα, αλλά ατομικό. Οπότε έπρεπε να συνυπάρχω με τον εαυτό μου και να ξεπερνώ τα λάθη, τα πάθη μου».

-Συνεχίζετε τις πολεμικές τέχνες;

«Όσο με κρατούν τα πόδια μου και τα χέρια μου».

- Αγχώνεστε για το μέλλον των παιδιών σας;

«Τους παραδίδουμε μία χώρα. που είναι επάνω σε γυάλινα πόδια. Εύχομαι, από εδώ και πέρα, τα πράγματα να βελτιωθούν, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μαθαίνουν γράμματα στην Ελλάδα, να βρίσκουν δουλειά και να μένουν στον τόπο τους. Όταν βλέπω παιδιά με πέντε πτυχία να δουλεύουν σερβιτόροι και μοναδική διέξοδος είναι το εξωτερικό, πώς να μην ανησυχώ για τα παιδιά μου; Αλλιώς όλα τα παιδιά θα τα χάσουμε. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν αξίζει ο κόπος να μείνεις στην Ελλάδα.

Δεν γεννηθήκαμε και μπήκαμε στην παραγωγική διαδικασία, μόνο και μόνο για να μας παίρνουν τα εισοδήματα, να μας φορολογούν. Μπήκαμε στην παραγωγική διαδικασία για να βελτιώνουμε και τη ζωή μας. Δουλεύουμε διαρκώς για να πληρώνουμε το κράτος. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του πολίτη. Είναι μια μετεξελιγμένη μορφή δουλοπαροικίας φεουδαρχικού καθεστώτος του παρελθόντος. Είμαι όμως πολύ αισιόδοξος, ότι πηγαίνουμε καλύτερα όλους μας», είπε στον Τηλεθεατή.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share