Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δύσκολες στιγμές για την οικογένεια του Δημήτρη Κοντομηνά: Σε αυτόν τον επιχειρηματία κατέληξε η απέραντη βίλα στην Ύδρα

Το προφίλ του νέου ιδιοκτήτη

29 Ιουνίου 2022 14:33
Δύσκολες στιγμές για την οικογένεια του Δημήτρη Κοντομηνά: Σε αυτόν τον επιχειρηματία κατέληξε η απέραντη βίλα στην Ύδρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τέλος εποχής ήρθε, μετά το θάνατο του Δημήτρη Κοντομηνά, με την οικογένεια να μην καταφέρνει να σώσει τη βίλα της Ύδρας, η οποία άλλαξε οριστικά χέρια, μετά από ένα θρίλερ που προηγήθηκε.

Από την περασμένη Παρασκευή (24/6) το απόγευμα, όταν και το εμβληματικό αυτό ακίνητο κατακυρώθηκε στα 2.761.000 ευρώ όλοι αναζητούσαν να βρουν τον νέο ιδιοκτήτη του, με διάφορα σενάρια να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, νέος ιδιοκτήτης του εμβληματικού ακινήτου στην Ύδρα είναι ο επιχειρηματίας Βασίλης Κάτσος, πρώην ιδιοκτήτης της Pharmathen και βασικός μέτοχος της εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών VNK Capital. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως πρόκειται για ιδιωτική αγορά και δεν σχετίζεται με τις επενδυτικές δραστηριότητες του επιχειρηματία.

Το προφίλ του αγοραστή

Ο Βασίλης Κάτσος διαδεχόμενος τον πατέρα του Νίκο Κάτσο, το 1993 ανέλαβε τη θέση του προέδρου του ΔΣ της Pharmathen Α.Ε., και μαζί με την αδελφή του κατάφεραν να αναπτυχθεί ταχύτατα με σημαντικές επενδύσεις και να συμπεριληφθεί η εταιρεία στις μεγάλες του κλάδου στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία των μετοχών της φαρμακευτικής εταιρείας αποκτήθηκε το 2015 από κεφάλαια υπό τη διαχείριση της BC Partners έναντι 475 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, μέσω της εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών VNK Capital, η οικογένεια Κάτσου υλοποίησε μεταξύ άλλων επενδύσεις την «Παλίρροια» και την Cafetex (Coffeeway), ενώ αποκτήθηκε και ποσοστό στο project στο Ελληνικό.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Καλό Λιβάδι η οποία πλειοδότησε στον πλειστηριασμό για την αγορά του ακινήτου, έχει ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Παναγικώτη Σελλά και εδρεύει στη ΛΚ. Κηφισίας 44 στο Μαρούσι, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της VNK Capital.

Ένα πραγματικό παλάτι

Με βάση την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για πολυτελή μονοκατοικία, σε άριστη θέση στο λιμάνι της Ύδρας (πάνω από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), η οποία έχει ανακαινιστεί με άριστης ποιότητας υλικά πρόσφατα και όπως διαπιστώθηκε κατά την επί τόπου αυτοψία διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον φάκελο της οικοδομικής αδείας, αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες:

-Στην πρώτη στάθμη περιλαμβάνει υδατοδεξαμενή βάσει εγκεκριμένων σχεδίων.

-Στη δεύτερη στάθμη υπάρχει κύριος χώρος 220,22 τ.μ., ενώ έχει δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος επιφάνειας 5,25 τ.μ. κάτω από εξωτερική κλίμακα ανόδου στον όροφο, και ημιυπαίθριος χώρος επιφάνειας 45,40 τ.μ., με αυθαιρεσίες που έχουν τακτοποιηθεί.

-Στην τρίτη στάθμη βρίσκεται η κύρια κατοικία εμβαδού 227,74 τ.μ., όπου επίσης υπάρχουν υπό τακτοποίηση αυθαίρετες επεκτάσεις.

Δημήτρης Κοντομηνάς βίλα στην Ύδρα

Η κατοικία αποτελείται από καθιστικό δίπλα στην αυλή, χώρο μεγάλης κουζίνας, βοηθητικό δωμάτιο, διάδρομο, λουτρό και τέσσερα master υπνοδωμάτια με προθάλαμο καθώς και μεγάλο στεγασμένο εξωτερικό διάδρομο. Η στάθμη αυτή κατά ένα μεγάλο τμήμα της δεν έχει φυσικό φωτισμό (λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους). Σε παραπάνω στάθμη περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, master υπνοδωμάτιο με βεστιάριο και λουτρό, δύο βοηθητικά δωμάτια για ξενώνες, μικρή αποθήκη, και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον κάτω όροφο.

Έχει δάπεδα και εξωτερικά κουφώματα ξυλείας, ντουλάπια κουζίνας και λουτρά πολυτελούς κατασκευής και για τη θέρμανση και την ψύξη έχει τοποθετηθεί κεντρικός κλιματισμός.

Στην έκθεση τονίζεται ότι διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς το λιμάνι της Ύδρας, ενώ χαρακτηρίζεται ως «πολυτελώς ανακατασκευασμένη κατοικία συνολικής επιφάνειας 453,21 τ.μ.». Παράλληλα, επιβεβαιώνεται ο άριστος βαθμός συντήρησης του κτιρίου (όσο αυτό ήταν εφικτό από την εξωτερική επιθεώρηση).

Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, στο ακίνητο διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες για τις οποίες προκύπτει η υπαγωγή τους στις περί τακτοποίησης αυθαιρέτων διατάξεις των σχετικών νόμων.

Δημήτρης Κοντομηνάς βίλα

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ακόμα δεν έχει εξοφληθεί το πρόστιμο του Ν. 4178/2013 και ότι συγκεκριμένα έχουν εξοφληθεί 25 από τις 60 δόσεις. Έτσι από την αγοραία αξία του ακινήτου αφαιρέθηκε το υπόλοιπο του προστίμου ύψους 7.500 ευρώ.

Για τον υπολογισμό της αξίας του ακινήτου, βάσει συγκριτικών στοιχείων και με δεδομένη την ποιότητα κατασκευής – ανακατασκευής, την άριστη θέση με άμεση πρόσβαση από και προς το λιμάνι, αλλά και την απεριόριστη θέα, προέκυψε ως εύλογη τιμή τα 4.551,50 €/τ.μ.

Δημήτρης Κοντομηνάς σπίτι Ύδρα

Τα ασφαλιστική μέτρα της Μαρίας Κοντομηνά

Η δικαστική μάχη που ξεκίνησε η κόρη του επιχειρηματία, με στόχο να ανακόψει τον πλειστηριασμό της βίλας τελικά δεν απέδωσε και ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε.

Ειδικότερα, η κόρη του αείμνηστου επιχειρηματία, που έχασε μια ολόκληρη περιουσία στα ΜΜΕ, άσκησε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Eurobank που είναι η επισπεύδουσα του πλειστηριασμού. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν, χωρίς η Μαρία Κοντομηνά να δικαιωθεί τελικά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share