Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Δύσκολες ώρες για τον Πέτρο Κωστόπουλο: Τα δύο ακίνητα στη Μύκονο που βγήκαν στο «σφυρί»

Συνεχίζεται η... αποψίλωση της περιουσίας του

29 Ιουνίου 2022 11:08
Δύσκολες ώρες για τον Πέτρο Κωστόπουλο: Τα δύο ακίνητα στη Μύκονο που βγήκαν στο «σφυρί»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Πέτρο Κωστόπουλο, καθώς αρκετά οικόπεδα βγαίνουν στο «σφυρί» και, συγκεκριμένα, στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με ορισμένα να αφορούν γνωστά πρόσωπα από το παρελθόν.

Συγκεκριμένα, σήμερα (29/6) στις 10 πρωί ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού σε βάρος του εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου, που πρόσφατα προχώρησε σε μια μεγάλη εξομολόγηση, για δύο οικόπεδά του στη Μύκονο. Υπό μια έννοια δηλαδή είναι ένα deja vu δυσάρεστων καταστάσεων που έχει ζήσει και στο παρελθόν…

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο αγροτεμάχια στην περιοχή Χουλάκια που είχαν αγοραστεί τον Απρίλιο του 1998. Το πρώτο έχει επιφάνεια 6.125 τ.μ. και το δεύτερο 6.017 τ.μ., είναι άρτια και οικοδομήσιμα, ενώ συνορεύουν με αγροτική οδό καθώς και με «απόκρημνη βραχώδη ακτή».

Τα δύο αγροτεμάχια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Τα δύο αυτά αγροτεμάχια κατασχέθηκαν τον Ιανουάριο του 2019 από τη Eurobank, – έχουν προσημείωση 1 εκατ. ευρώ υπέρ της Eurobank και 200.000 ευρώ υπέρ της FBB-, αλλά ο αρχικός πλειστηριασμός, που ήταν προγραμματισμένος για τον Σεπτέμβριο του 2019, δεν έγινε κατόπιν εντολής της επισπεύδουσας, μετά από κινήσεις του οφειλέτη για τακτοποίηση της υπόθεσης.

Όπως προκύπτει από τις τωρινές εξελίξεις, όμως, ο Π. Κωστόπουλος δεν κατάφερε να διασώσει τα δύο αγροτεμάχια. Έτσι, οι σχετικές απαιτήσεις έχουν πλέον μεταβιβαστεί στη do Value που είναι και η νέα επισπεύδουσα, ενώ οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί σε 45.795 ευρώ για το πρώτο αγροτεμάχιο και σε 45.970 ευρώ για το δεύτερο.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή ο πρώην εκδότης είχε χτίσει το 1995 μια από τις πιο ξεχωριστές βίλες της Μυκόνου, εμβαδού 1.500 τ.μ., σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων, με ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο, όπου μάλιστα την επόμενη χρονιά έγινε και η γαμήλια δεξίωση για το γάμο του με την Τζένη Μπαλατσινού.

Ωστόσο, μετά την πτώχευση της εταιρείας ΙΜΑΚΟ το 2012 ο Κωστόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ έχασε λόγω υποθηκών, τόσο τη βίλα της Φιλοθέης, όσο και αυτή της Μυκόνου, που ήταν και η αγαπημένη του.

Το καλοκαίρι του 2017 η κατοικία του στη Φιλοθέη, πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Ευάγγελου Παπαευαγγέλου,- μετόχου και πρώην αντιπροέδρου της Jumbo-, έναντι του ποσού των 4,7 εκατ. ευρώ.

Όσο για τη βίλα στα Χουλάκια της Μυκόνου, που ήταν υποθηκευμένη στη Eurobank, στα τέλη του 2013 πουλήθηκε σε ένα ζευγάρι Άγγλων κομμωτών, τον ιδρυτή αλυσίδας κομμωτηρίων και ομώνυμων καλλυντικών, Charles Worthington και τον σύντροφό του Allan Peters, που την απέκτησαν έναντι 5,5 εκατ. ευρώ.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share