Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Όχι μακριά... από το Διαφάνι: Αυτή είναι η καταγωγή της Μαρίας Κίτσου

Από εκεί ξεκίνησε...

27 Ιουνίου 2022 13:52
Όχι μακριά... από το Διαφάνι: Αυτή είναι η καταγωγή της Μαρίας Κίτσου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρία Κίτσου είναι μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες ηθοποιούς, έχοντας αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και διακρινόμενη σε όλες τις σκηνές, όπως και στην τηλεόραση συμμετέχοντας στις «Άγριες Μέλισσες».

Πριν γίνει γνωστή, βέβαια, για όσα κάνει... στο Διαφάνι, έχει σημειώσει μια μεγάλη πορεία και πρώτη φορά την είδαμε στην τηλεόραση στη σειρά «Καρυωτάκης», ενσαρκώνοντας το πρόσωπο της ποιήτριας Μαρία Πολυδούρη. Το 2012 κατέκτησε το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η πορεία μέχρι την καταξίωση και η καταγωγή της

Για το ίδιο βραβείο ήταν υποψήφια και το 2008, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στον βυθό» του Μαξίμ Γκόρκι. Το 2014 κατέκτησε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στα 2α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun για την ερμηνεία της στην παράσταση «Αρμαντέιλ» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη

Το 2016 κατέκτησε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στα 4α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun για την ερμηνεία της στην παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Λίγα χρόνια αργότερα, βέβαια, έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύ κοινό για τη συμμετοχή της στη δραματική σειρά Άγριες Μέλισσες (2019-20) που προβάλλεται στον ΑΝΤ1. Στη σειρά υποδύεται έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, την Ελένη Σταμίρη και τώρα ετοιμάζεται για μια νέα παράσταση.

Όσο για το ύψος της; Η Μαρία Κίτσου έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στα Τρίκαλα. Αυτή είναι η καταγωγή της, συνεχίζοντας τα παιδικά της χρόνια στο Αιγάλεω, μέχρι να καθιερωθεί.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share