Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ανατριχιαστική εικόνα: Δείτε πώς θα ήταν σήμερα στα 61 της χρόνια η πριγκίπισσα Νταϊάνα αν ζούσε!

Σοκάρει η εικόνα!

14 Ιουνίου 2022 14:41
Ανατριχιαστική εικόνα: Δείτε πώς θα ήταν σήμερα στα 61 της χρόνια η πριγκίπισσα Νταϊάνα αν ζούσε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν χωρίς αμφιβολία η πιο διάσημη γυναίκα στον κόσμο, όταν πέθανε σε ηλικία μόλις 36 ετών. Η τραγική της διαδρομή άφησε πολλούς ανθρώπους να θρηνούν και εξακολουθούν εκατομμύρια ακόμη και σήμερα να τη θυμούνται με αγάπη.

Αλλά πολλοί θα είχαν την περιέργεια: Πώς θα έμοιαζε η πριγκίπισσα Νταϊάνα αν ζούσε τώρα; Χάρη στη νέα τεχνολογία των υπολογιστών, μπορούμε να απαντήσουμε με κάποια ακρίβεια τουλάχιστον σε ένα μέρος αυτής της ερώτησης. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έγινε παγκόσμια διασημότητα όταν άρχισε να εμφανίζεται δίπλα στον Πρίγκιπα Κάρολο.

Όταν ήταν μόλις 20 ετών, έγινε Πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά τον γάμο της με τον Καρόλο, στις 29 Ιουλίου 1981. Αγαπήθηκε αμέσως από τον βρετανικό λαό, χάρη στη μη υπεροπτική συμπεριφορά της και την αληθινή δέσμευσή της σε ανθρωπιστικές δραστηριότητες.

Η Νταϊάνα αποτέλεσε επίσης μια πνοή καθαρού αέρα σε μια πολύ σκληρή και παραδοσιακή βρετανική βασιλική οικογένεια. Παρόλο που παντρεύτηκε γόνο βασιλικής οικογένειας, είχε και εκείνη βασιλικό αίμα. Ήταν απόγονος πολλών Άγγλων ηγεμόνων όπως ο Κάρολος Ι, ο Κάρολος ΙΙ και ο Ιακώβ ΙΙ.

Ο γάμος της με τον Πρίγκιπα Κάρολο ήταν τότε παγκόσμιο γεγονός. Το εκπληκτικό νυφικό της από καθαρό μετάξι και διακοσμημένο με 10.000 μαργαριτάρια μάγεψε ολόκληρο τον κόσμο. Η Νταϊάνα διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό εκείνου του φορέματος και τελικά επέλεξε βρετανικό υφαντό μετάξι και ένα πέπλο σχεδόν οκτώ μέτρων.

Ανατριχιαστική εικόνα: Δείτε πώς θα ήταν σήμερα στα 61 της χρόνια η πριγκίπισσα Νταϊάνα αν ζούσε!

Την τελετή παρακολούθησαν 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης εκείνη την εποχή. Η Νταϊάνα δραστηριοποιήθηκε σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, που ήταν αναμενόμενο σαν μέρος του δημόσιου ρόλου της ως πριγκίπισσα. Αλλά ανέπτυξε επίσης ενδιαφέρον σε πρωτοβουλίες που παραδοσιακά δεν θεωρούνταν κατάλληλες για βασιλείς.

Μεταξύ άλλων, αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ασθενών με επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια ή AIDS. Έκανε πολλά για να εξαλείψει το στίγμα κατά των ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από την ασθένεια.

«Το HIV δεν κάνει τους ανθρώπους επικίνδυνους για συναναστροφές, έτσι μπορείτε να ανταλλάσσετε χειραψία και να τους αγκαλιάζετε. Το χρειάζονται.» Τα λόγια της τα έκανε και η ίδια πράξη. Αλλά πάνω από όλα, η Νταϊάνα ήταν μια αξιαγάπητη και καλή μητέρα. Πάντα περνούσε όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο με τα αγόρια της, τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον Πρίγκιπα Χάρι.

Ακόμα και σήμερα, 20 χρόνια μετά το θάνατό της, τα παιδιά της μιλάνε για το πόσο τους εμπνέει η Νταϊάνα στη ζωή τους. Ως μητέρα, επέτρεπε ελάχιστη παρέμβαση από την υπόλοιπη οικογένεια στα αγόρια της. Η ίδια επέλεξε τα ονόματά τους, αντιτάχθηκε στην οικογενειακή παράδοση της περιτομής των αγοριών και απέρριψε μια νταντά την οποία είχε διορίσει η βασίλισσα αλλά στην οποία δεν είχε εμπιστοσύνη η ίδια.

Επέλεξε επίσης σε ποια σχολεία θα πήγαιναν ο Γουίλιαμ και ο Χάρι. Για τους λόγους αυτούς αλλά και άλλους, η Νταϊάνα ονομάστηκε «πριγκίπισσα των λαών». Γυναίκα, μαμά και πριγκίπισσα. Υπήρξε είδωλο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ακόμη και για πολλούς Έλληνες. Τώρα έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που έχασε τη ζωή της σε πολύνεκρο αυτοκινητικό δυστύχημα στο Παρίσι (δείτε μια φωτογραφία σοκ από εκείνη την ημέρα).

Οι αναπάντεχες ειδήσεις συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο και εκατομμύρια θρήνησαν τον τραγικό θάνατό της. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μια εικονική προσωπικότητα για τους Βρετανούς και το σοκ του θανάτου της πυροδότησε ένα κύμα θλίψης και συναισθήματα συντριβής στη χώρα. Μεγάλο μέρος αυτής της οργής κατευθυνόταν προς τις εφημερίδες, που συνέχισαν να δημοσιεύουν φωτογραφίες για το μακάβριο δυστύχημα ακόμη και όταν η πριγκίπισσα και οι συνεπιβάτες της ήταν ήδη νεκροί. Αλλά η αγάπη ξεπέρασε το μίσος.

Μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, ένας τοίχος λουλουδιών δημιουργήθηκε έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και επίσης στην επίσημη κατοικία της Νταϊάνα, στο παλάτι του Κένσινγκτον στο Λονδίνο.

Πώς θα ήταν σήμερα;

Είναι δύσκολο να μην αναρωτηθεί κανείς πώς θα ήταν η Νταϊάνα σήμερα και συγκεκριμένα πώς θα έμοιαζε αν ήταν ακόμα ζωντανή. Την 1η Ιουλίου 2018 θα έκλεινε τα 57 χρόνια. Σίγουρα θα ήταν ένα πρόσωπο που θα ενέπνεε τον κόσμο και θα αγωνιζόταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία των υπολογιστών που δείχνουν με μαθηματικά μοντέλα τη διαδικασία γήρανσης, μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για το πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα.

Να λοιπόν πώς περίπου θα ήταν η Νταϊάνα αν ζούσε σήμερα:

Ανατριχιαστική εικόνα: Δείτε πώς θα ήταν σήμερα στα 61 της χρόνια η πριγκίπισσα Νταϊάνα αν ζούσε!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share