Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Φουντώνει η ανησυχία: Έντονη αδιαθεσία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Δε θα είναι παρούσα στη γιορτή προς τιμήν της!

Χιλιάδες κόσμου στο Λονδίνο για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

2 Ιουνίου 2022 22:35
Φουντώνει η ανησυχία: Έντονη αδιαθεσία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Δε θα είναι παρούσα στη γιορτή προς τιμήν της!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' δεν θα παρευρεθεί στη γιορτή που έχει διοργανωθεί προς τιμήν της, αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, καθώς ένιωσε αδιαθεσία.

Δείτε επίσης: Τρόμος στο παλάτι για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Εν μέσω εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στον Άγιο Παύλο αύριο. Ο λόγος είναι η αδιαθεσία που φέρεται να ένιωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης. Άγνωστο παραμένει αν θα μπορέσει να δώσει το παρόν στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν προς τιμήν της μέσα στις επόμενες ημέρες.

πλατινενιο-ιωβηλαιο

Χιλιάδες κόσμου στο Λονδίνο για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές της βασίλισσας, παρατάχθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου ανεμίζοντας σημαίες, για να παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση που σηματοδότησε την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο.

Η ίδια η 96χρονη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου εμφανίστηκε «λάμποντας» στο μπαλκόνι του Ανακτόρου του Μπάκιγχαμ, χαιρετώντας το κοινό πλαισιωμένη από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο γιος και διάδοχός της, ο 73χρονος πρίγκιπας Κάρολος. Στην τελετή παρευρέθηκε και η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα, δίπλα στη Δούκισσα της Κορνουάλης Κέιτ Μίντλετον.

πλατινενιο-ιωβηλαιο

Ο σύζυγος της Δούκισσας και εγγονός της Ελισάβετ, πρίγκιπας Ουίλιαμ, παρέλασε έφιππος προς τιμήν της βασίλισσας. Η Ελισάβετ βρίσκεται στο θρόνο για περισσότερο από οποιονδήποτε από τους προκατόχους της και είναι η τρίτη μακροβιότερη βασιλεύουσα μονάρχης σε κυρίαρχο κράτος.

«Ευχαριστώ όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή την σύγκληση κοινοτήτων, οικογενειών, γειτόνων και φίλων για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου μου, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία», είπε σε δήλωσή της καθώς ξεκινούσαν οι εορτασμοί.

«Συνεχίζω να εμπνέομαι από την καλή θέληση που μου έχετε δείξει και ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα δώσουν την ευκαιρία να αναλογιστώ όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 70 χρόνια, καθώς κοιτάμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό».

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί όχι μόνο την έναρξη των εορτασμών του Ιωβηλαίου, αλλά και την 69η επέτειο από τη στέψη της Ελισάβετ, η οποία έγινε βασίλισσα με τον θάνατο του πατέρα της Γεωργίου ΣΤ’ τον Φεβρουάριο του 1952.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με το Trooping the Colour, μια στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο του Λονδίνου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να σηματοδοτήσει τα επίσημα γενέθλια της βασίλισσας. Φέτος, 1.500 στρατιώτες παρέλασαν υπό στρατιωτική μουσική με κόκκινες στολές και καπέλα από δέρμα αρκούδας. Της πομπής ηγήθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

πλατινενιο-ιωβηλαιο

Χαιρετισμοί από αγήματα πυροβολικού πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο αλλά και σε όλη τη Βρετανία, όπως και από πλοία του Βασιλικού Ναυτικού στη θάλασσα. Το βράδυ θα ανάψουν φάροι σε όλη τη χώρα και την Κοινοπολιτεία, ξεκινώντας από έναν ειδικό φάρο για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο που θα ανάψει η ίδια η βασίλισσα στην κατοικία της στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Ελισάβετ παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής και σεβαστή μεταξύ των Βρετανών, με μια έρευνα αυτή την εβδομάδα να δείχνει ότι οκτώ στους 10 ανθρώπους έχουν θετική άποψη γι’ αυτήν και τα τρία τέταρτα πιστεύουν ότι έχει κάνει καλή δουλειά ως βασίλισσα.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα άλλο δημόσιο πρόσωπο, οποιαδήποτε άλλη διασημότητα, οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο… που θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε παραμείνει τόσο δημοφιλής», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ στο ραδιόφωνο του BBC.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share