Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς: Το πρόγραμμα του Αμερικανού μεγιστάνα της Microsoft στην Ελλάδα

Στη χώρα μας ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

27 Μαΐου 2022 20:30
Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς: Το πρόγραμμα του Αμερικανού μεγιστάνα της Microsoft στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προσγειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (27/5), στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ισχυρός άνδρας της Microsoft έφτασε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος στον VIP τομέα του αεροδρομίου. Ο ιδρυτής της Microsoft ήλθε στη χώρα μας έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αλμπερτ Μπουρλά, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Μπιλ Γκέιτς αναμένεται να διαμείνει στην προεδρική σουίτα ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ, όπως αναφέρουν σχετικές πηγές, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφτεί και μερικά από τα ελληνικά νησιά.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς έρχεται στην Ελλάδα, ενώ «τρέχει» και μια μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, συνολικού ύψους σε βάθος δεκαετίας 1 δισ. ευρώ. Θα δημιουργηθούν τρία κέντρα δεδομένων στα Σπάτα, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο της Αττικής ανοίγοντας πάνω από 300 θέσεις εργασίας.

μπιλ-γκειτσ

Αλμπερτ Μπουρλά: Αδιανόητη η αύξηση στον μισθό του CEO της Pfizer!

Η εταιρεία της Pfizer ειπώθηκε από τα στόματα όλων των ανθρώπων τα τελευταία δυο χρόνια, όσο ποτέ άλλοτε, έγινε γνωστή παγκοσμίως και δισεκατομμύρια κόσμος έλαβε τις δόσεις του εμβολίου από την συγκεκριμένη εταιρεία φαρμακοβιομηχανίας.

Θυμηθείτε τι είχε δηλώσει πρόσφατα ο ίδιος για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί πως κατά 15% αυξημένο είναι το ποσό που έλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά για το 2021. Ο CEO της χρονιάς έλαβε μέσα στη χρονιά συνολικές απολαβές ύψους 24,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συνολικές απολαβές ύψους 24,3 εκατ. δολαρίων έλαβε για το 2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, ποσό αυξημένο κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς τα κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν με την επιτυχή κυκλοφορία του εμβολίου της για την Covid.

Μάλιστα, ο Αλμπερτ Μπουρλά έλαβε ένα χρηματικό μπόνους 8 εκατομμυρίων δολαρίων πέραν του μισθού του 1,69 εκατομμυρίων δολαρίων. Έλαβε επίσης μετοχές και δικαιώματα συνολικού ύψους 13,2 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και 1,38 εκατομμύρια δολάρια σε άλλη αποζημίωση.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο Μπουρλά κατέχει σχεδόν 597.000 μετοχές της Pfizer, η αξία των οποίων, με την τιμή κλεισίματος της περασμένης Πέμπτης, ξεπερνά τα 32 εκατομμύρια. Έλαβε επίσης περισσότερα από 336.000 δολάρια για την ασφάλεια του σπιτιού και περισσότερα από 60.000 δολάρια για αεροπορικά ταξίδια. Ο συνολικός μισθός του είναι 262 φορές υψηλότερος από τη μέση αποζημίωση για έναν κανονικό υπάλληλο στην Pfizer.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share