Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η σκληρή οικογενειακή ιστορία του Γιώργου Μαρίνου: Το διαζύγιο, η εξορία και η πρώτη φορά που είδε τον πατέρα του

Η επιστροφή του πατέρα του και η επιθυμία που δεν έγινε πράξη

26 Μαΐου 2022 11:16
Η σκληρή οικογενειακή ιστορία του Γιώργου Μαρίνου: Το διαζύγιο, η εξορία και η πρώτη φορά που είδε τον πατέρα του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιώργος Μαρίνος έχει μείνει στη συνείδησή μας ως ένας απόλυτος σόουμαν, αλλά ο ίδιος έχει περάσει πολλές δυσκολίες, αποτελώντας ουσιαστικά... παιδί του πολέμου, γεννηθείς το 1939, και βλέποντας την οικογένειά του, πολύ προτού γίνει εκείνος ο άνθρωπος, που θα μιλούσε πρώτος για την ομοφυλοφιλία του, να ταλανίζεται.

Ο ίδιος, άλλωστε, γεννημένος στις 18 Ιουνίου, δε θυμάται καθόλου τους γονείς του να είναι μαζί. Κι αυτό, γιατί είχαν χωρίσει ενώ ήταν μόλις ενός έτους, με αποτέλεσμα η μητέρα του, Βασιλική, να τον μεγαλώσει μόνη της με ιδιαίτερη τρυφερότητα. Ήταν κι εκείνη, που του έδωσε την έμπνευση να πορευτεί με γενναιότητα στη ζωή, καθώς την εποχή εκείνη ήταν εξαιρετικά δύσκολο, κατακριτέο ίσως, να μεγαλώνει μόνη μια μάνα το παιδί της, χωρίς την προστασία του «πάτερ φαμίλιας».

Τον πατέρα του, τον Αλέξανδρο, που παντρεύτηκε άλλες δύο φορές, τον συναντά, αμήχανα και φοβισμένα, στα δώδεκα του. Εκείνος, μόλις είχε γυρίσει από εξορία στη Μακρόνησο, εξαιτίας της οποίας φυσικά δεν μπορούσε να δει το σπλάχνο του.

Η συνάντησή τους και η πατρική επιθυμία που δεν έγινε πραγματικότητα

Όταν συναντήθηκαν, δε, ο πατέρας του τον ήθελε μαζί του. «Θυμάμαι σπίτι του πατέρα μου, την σάλα πάντα κλειδωμένη για να μη μπω εγώ. Θυμάμαι, έμενα σε μια καρέκλα, ντυμένος με τα καλά μου, ακίνητος για να μη λερωθώ και μη λερώσω. Ώρες καθόμουν σε εκείνη την καρέκλα, που με έβαζαν ώσπου να γυρίσει ο πατέρας σπίτι. Σκεφτόμουνα τη μάνα μου, ήθελα να το σκάσω να πάω κοντά της. Όταν ο πατέρας μου ήταν εκεί, μπορούσα να σηκωθώ και εκείνος δεν ήξερε τίποτα. Ούτε εγώ του έλεγα. Η μάνα μου ερχόταν έξω απ τα κάγκελα στο σχολείο και με κοίταζε σπαράζοντας στο κλάμα», είχε αναφέρει.

Ο πατέρας του ήταν πολιτικός μηχανικός με γραφείο στο Περιστέρι, και έκανε όνειρα να σπουδάσει ο γιος του αρχιτέκτονας και να δουλέψουν παρέα. Το πανέμορφο αγόρι όμως, σαν σταρ των χολιγουντιανών ταινιών που έβλεπε με πάθος, είχε άλλα σχέδια. Ήθελε να ζήσει πολλές ζωές σε δίωρα, να τον χειροκροτούν, να τον λούζουν οι προβολείς, να λέει τα λόγια των μεγάλων συγγραφέων, να μην είναι ποτέ μόνος, άλλα να χει συντροφιά πολύτιμη τους ρόλους και το κοινό.

Και ενώ, από τον τρίτο, πια, γάμο του πατέρα του θα αποκτήσει έναν ετεροθαλή αδερφό, τον Τάσο, θα βρει σύμμαχο στα όνειρα του, την μάνα, πρώτη και αφοσιωμένη θαυμάστρια του, με τη συνέχεια φυσικά να είναι γνωστή.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share