Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022

Αυτή είναι η πραγματική καταγωγή του Γιώργου Νταλάρα

Δεν είχαμε ιδέα...

24 Μαΐου 2022 21:24
Αυτή είναι η πραγματική καταγωγή του Γιώργου Νταλάρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές και μουσικούς. Ο τραγουδιστής που τον Οκτώβριο του 2006 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έχει πραγματοποιήσει μεγάλες συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα θέατρα και συναυλιακούς χώρους παγκοσμίως, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλές από τις σημαντικότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ με ποιον υπουργό έχει συγγένεια ο Νταλάρας.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που ίσως να μην γνωρίζατε για τον Γιώργο Νταλάρα και αυτό αφορά την καταγωγή του.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης γεννήθηκε στην Κοκκινιά του Πειραιά. Η μητέρα του καταγόταν από την Μικρά Ασία κι ο πατέρας του ήταν ο ρεμπέτης Λουκάς Νταράλας.

Μας «κούφανε» ο Γιώργος Νταλάρας: «Τη σύζυγό μου τη γνώρισα όταν την έδιωξα»

Ο Γιώργος Νταλάρας είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου πριν δύο χρόνια και είχε μιλήσει για τα 53 χρόνια μιας χρυσής διαδρομής στη μουσική, για τις συνεργασίες που άφησαν εποχή και τους σταθμούς της ζωής του.

«Τώρα μαθαίνω να τραγουδάω. Στα 50 χρόνια στο τραγούδι, μέσα από τη δουλειά που μπήκα μικρός, έπρεπε να φτιάξω ένα χαρακτήρα. Πολλά στοιχεία στη φωνή μου και στη μουσική μου πορεία, τα πήρα από τον πατέρα μου, ο οποίος ήθελε με ό,τι καταπιανόταν, να το μαθαίνει. Μου έδειξε τι πρέπει να κάνω. Να βλέπω την ποίηση μέσα στους ανθρώπους. Έτσι, έπιασα και μελέτησα τους μεγάλους του ρεμπέτικου, τις διαφορές στους στιχουργούς. Έγινα άνθρωπος μέσα από το τραγούδι, ήταν ένα παράθυρο για να μπω στη ζωή με συναίσθηση και ευθύνη. Σιγά–σιγά, άρχισα να ανατρέπω αντιλήψεις. Κατάλαβα πως ήρωας είναι αυτός που νιώθει το αίσθημα της ελευθερίας και το χρησιμοποιεί για το κοινό καλό».

«Η φήμη είναι αρρώστια»

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε για τα λάθη που έχει κάνει στη ζωή του. «Έχω κάνει λάθη πολλά. Τα λάθη όμως των ανθρώπων είναι η βελτίωσή τους, είναι τα σκαλοπάτια για τη βελτίωση της ζωής τους». Παράλληλα, αναφέρθηκε στις «επιθέσεις» που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια. «Δεν ήξερα ότι η πορεία μου θα γίνει συζητήσιμη. Αυτό το μεγάλο όνομα που αποκτήθηκε εγώ δεν το θέλω, η φήμη είναι αρρώστια, έτσι πιστεύω. Κάποιος πρέπει να παίρνει την αναγνώριση που του αξίζει, αλλά σε μια κοινωνία με μέτρο. Σε μια κοινωνία χωρίς μέτρο μπορεί να σε εκτιμούν για τη δουλειά σου και την ίδια στιγμή να εκτιμούν κάποιον άλλον που βγάζει τον πισινό του στο Σύνταγμα. Αυτό θέλει ταλέντο και εγώ δεν το έχω. Εγώ μέσα μου δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένα μεγάλο όνομα και κανένα αστέρι. Η φήμη δεν μου αρέσει πολύ».

«Τη γνώρισα όταν την έδιωξα»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αποκάλυψη του τραγουδιστή για τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο γνώρισε τη σύζυγό του, Άννα Νταλάρα. «Την Άννα τη γνώρισα διώχνοντάς την γιατί έκανε θόρυβο ενώ κάναμε πρόβα ο Λουκιανός, η Τάνια και ο Βασιλης Παπακωνσταντίνου. Περάσαμε ωραία μαζί. Νομίζω ότι η Άννα ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή. Αν δεν ήταν η Άννα μπορεί να μην έκανα ούτε τα μισά από αυτά που έκανα. Η Άννα με βοήθησε να κάνω ένα βήμα προς την κοινωνικοποίηση. Και αυτό της το χρωστάω».


 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share