Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δεν θα το πιστεύετε: Αυτό είναι το επάγγελμα που κάνει σήμερα ο Πάνος Μιχαλόπουλος

Σήμερα ασχολείται με...

24 Μαΐου 2022 19:58
Δεν θα το πιστεύετε: Αυτό είναι το επάγγελμα που κάνει σήμερα ο Πάνος Μιχαλόπουλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και να κάνει…στροφή στην καριέρα του.

Ο άλλοτε Ζεν Πρεμιε του ελληνικού κινηματογράφου ασχολείται με τα κτήματά του στην Καλαμάτα και δε θέλει να επανέλθει στον χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου. Τελευταία φορά που έκανε δημόσια εμφάνιση ήταν το 2011 σε κατάστημα το οποίο είχε ανοίξει ο Μέμος Μπεγνής στη Σαλαμίνα.

Παράλληλα, διαβάστε εδώ για την κοινή ιστορία ζωής Σοφίας Αλιμπέρτη και Πάνου Μιχαλόπουλου.

 Δεν θα το πιστεύετε: Αυτό είναι το επάγγελμα που κάνει σήμερα ο Πάνος Μιχαλόπουλος

Η καριέρα του Πάνου Μιχαλόπουλου

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος υπήρξε μία από τις πιο δημοφιλείς φυσιογνωμίες της ελληνικής τηλεόρασης, λόγω της συμμετοχής του σε κινηματογραφικές παραγωγές και βιντεοταινίες, αλλά φυσικά και λόγω της εντυπωσιακής νιότης του και το «γκελ» που έκανε μέσω αυτής. Στην πραγματικότητα όμως η καλλιτεχνική γκάμα του ήταν σαφώς πιο πλούσια απ’ όσο νομίζουν οι περισσότεροι.

Η καριέρα του στο σινεμά ξεκίνησε το 1972 με την πολεμική ταινία του Κώστα Ανδρίτσου «Αέρα, αέρα, αέρα», ενώ δύο χρόνια αργότερα έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο του στο θρυλικό «Λούνα Παρκ» του Γιάννη Δαλιανίδη. Το 1977 έπαιξε στην «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη, πλάι στην Ειρήνη Παππά, τον Κώστα Καζάκο και την Τατιάνα Παπαμόσχου. Συνολικά συμμετείχε σε 28 ταινίες και σε 15 τηλεοπτικές σειρές, ενώ έπαιξε με επιτυχία και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Η πρώτη εμφάνιση του στο θεατρικό σανίδι έγινε το 1978 στο πλευρό της Ελλης Λαμπέτη στο έργο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», ενώ το 1980 πρωταγωνίστησε -με τον Κώστα Αρζόγλου και τον Ηλία Λογοθέτη- σε ένα gay έργο που συζητήθηκε πολύ, την «Ξανθιά φράουλα». Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε πάλι με την Ελλη Λαμπέτη στο έργο «Ντόλλυ» και το 1982 ακολούθησε ένας ακόμη σταθμός στη θεατρική καριέρα του, όταν συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην «Κυρία με τις καμέλιες».

Στην τηλεόραση, οι πιο επιτυχημένες δουλειές του ήταν τα «Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία» (1985, ΕΡΤ), το «Τμήμα Ηθών» (1992, ΑΝΤ1), το «Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο» (2001, ANT1) και «Η ώρα η καλή» (2004, Mega).

Η τελευταία δουλειά του στην υποκριτική χρονολογείται το 2009 με τη σειρά «Σ’ αγαπάω, πάρκαρε», που προβλήθηκε σε διαδικτυακό κανάλι.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share