Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σούσουρο με την Άντζελα Γκερέκου: «Τιμώ και σέβομαι την Εκκλησία, αλλά...»

Τι δήλωνε σε παλιότερη συνέντευξή της

24 Μαΐου 2022 10:13
Σούσουρο με την  Άντζελα Γκερέκου: «Τιμώ και σέβομαι την Εκκλησία, αλλά...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν 16 χρόνια η Άντζελα Γκερέκου δεν φανταζόταν ότι θα έρθει η μέρα που θα πορεύεται στη ζωή χωρίς να έχει στο πλευρό της τον αγαπημένο της, Τόλη Βοσκόπουλου.

Τότε η γνωστή ηθοποιός και πολιτικός είχε μιλήσει ανοιχτά για το ρόλο της Εκκλησίας στον Δημήτρη Αγγελίδη, κάνοντας λόγος για περιορισμό αρμοδιοτήτων.

Δείτε επίσης: Συγκίνηση για την Άντζελα Γκερέκου: Αυτό το τραγούδι της είχε αφιερώσει ο Τόλης Βοσκόπουλος (Video)

 Άντζελα Γκερέκου

Σε ποια σημεία δεν είστε ικανοποιημένη από την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ για το HIV/AIDS;

Παρά την πολιτική βούληση που θεωρώ δεδομένη, όπως δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει και σήμερα, σε μεγάλο βαθμό ευθυνόμαστε και εμείς για τον εφησυχασμό που επικράτησε. Στην πορεία ο στόχος χάθηκε, η προσπάθεια ατόνησε και δεν είχαμε τα αντανακλαστικά να διαβάσουμε σωστά τις ενδείξεις για τις αρνητικές μελλοντικές εξελίξεις. Επιπλέον, ενδώσαμε σε πιέσεις στις οποίες δεν θα έπρεπε να είχαμε ενδώσει. Υπήρχε ένα εξαιρετικό ενημερωτικό πρόγραμμα για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, και ειδικά για το HIV/AIDS, που απευθυνόταν σε μαθητές του Λυκείου. Σε πολλές περιοχές δεν πραγματοποιήθηκε, κυρίως επειδή παρενέβησαν υπερσυντηρητικοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και τοπικοί εκκλησιαστικοί παράγοντες.

Σήμερα τι θα κάνατε καλύτερα;

Προσωπικά θεωρώ απαραίτητη την εισαγωγή ολοκληρωμένων προγραμμάτων Αγωγής Υγείας τουλάχιστον στους μαθητές Λυκείου· μου φαίνεται αδιανόητο ότι δεν υπάρχει. Ένα άλλο κρίσιμο σημείο είναι η θεραπεία των ανασφάλιστων οροθετικών· όχι μόνο να επιτρέπεται αλλά και να διευκολύνεται με κάθε τρόπο.

Πώς βλέπετε την παρουσία της Εκκλησίας στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν μάλιστα είναι ο μόνος εξωϊατρικός φορέας που μετέχει; Πρέπει να έχει λόγο η Εκκλησία στον καθορισμό της κρατικής πολιτικής για τις λοιμώξεις, και μάλιστα με δεδομένες τις θέσεις της Εκκλησίας για το σεξ εκτός γάμου;

Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ κανένα πειστικό λόγο για την παρουσία της Εκκλησίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Δίνει μια έντονα σουρεαλιστική, θα έλεγα, πινελιά, σε ένα θέμα που οι πάντες θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα. Τιμώ και σέβομαι την Εκκλησία και το ρόλο της, αλλά νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να περιοριστεί στις πραγματικές του αρμοδιότητες. Όσο γρηγορότερα γίνει, θα είναι κέρδος για όλους, και κυρίως για την Εκκλησία.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share