Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα είπε έξω από τα «δόντια» η Άντζελα Γκερέκου: «Αντιμετωπίζουμε την ομοφυλοφιλία κάποιου σαν ένα...»

Όσα δήλωνε σε συνέντευξη της το 2006

23 Μαΐου 2022 11:35
Τα είπε έξω από τα «δόντια» η Άντζελα Γκερέκου: «Αντιμετωπίζουμε την ομοφυλοφιλία κάποιου σαν ένα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν 16 χρόνια η Άντζελα Γκερέκου δεν φανταζόταν ότι θα έρθει η μέρα που θα πορεύεται στη ζωή χωρίς να έχει στο πλευρό της τον αγαπημένο της, Τόλη Βοσκόπουλου.

Τότε η γνωστή ηθοποιός και πολιτικός είχε μιλήσει ανοιχτά για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού στον Δημήτρη Αγγελίδη, κάνοντας λόγος για στρουθοκαμηλισμό.

Δείτε επίσης: Συγκίνηση για την Άντζελα Γκερέκου: Αυτό το τραγούδι της είχε αφιερώσει ο Τόλης Βοσκόπουλος (Video)

Άντζελα Γκερέκου Βοσκόπουλος

Έχει τη δυνατότητα ένας ομοφυλόφιλος από το δημόσιο χώρο να δημοσιοποιήσει τη σχέση του, όπως εσείς τη σχέση σας με τον Τόλη Βοσκόπουλο;

Προφανώς όχι. Αυτό αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα με την αναγνώριση του δικαιώματος σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού. Ζούμε στη χώρα μας έναν έντονο στρουθοκαμηλισμό. Ενώ η ομοφυλοφιλία είναι μια κοινωνική πραγματικότητα και θεωρητικά όλοι συμφωνούμε στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της σεξουαλικής ταυτότητας και στην αποδοχή της διαφορετικότητας, στην πράξη αντιμετωπίζουμε την ομοφυλοφιλία κάποιου σαν ένα κοινό μυστικό που όλοι γνωρίζουμε, αλλά δεν κάνει να πολυσυζητάμε.

Τι θα συνέβαινε, αλήθεια, αν συνάδελφοί σας πολιτικοί σταματούσαν να κρύβουν την ομοφυλοφιλία τους από τα ΜΜΕ;

Έχω την εντύπωση ότι η δημοσιοποίηση θα ισοδυναμούσε με αυτόματο αφανισμό τους. Θέλω να σκέφτομαι ότι κάνω λάθος και ότι η κοινή γνώμη θα μας επιφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις, αλλά νομίζω ότι θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να δούμε στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Θα είχε όμως ενδιαφέρον για να δούμε τις πραγματικές αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Βέβαια, σε άλλες χώρες όλο και περισσότεροι πολιτικοί βγαίνουν πλέον ανοιχτά ως ομοφυλόφιλοι.

Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με κοινωνίες διαφορετικών δομών, όπως οι δυτικοευρωπαϊκές και οι βορειοαμερικανικές, η ελληνική δεν έχει κάνει βήματα σε συγκεκριμένα θέματα. Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων για πολύ καιρό δεν εντάσσονταν στη δημόσια πολιτική ατζέντα. Αφήνω το «πώς» και το «γιατί», διότι αποτελούν μια τεράστια συζήτηση, στην οποία θα έπρεπε να αναφερθούν παράγοντες όπως ο ρόλος της Εκκλησίας και ένας λανθάνων, αλλά ισχυρός, συντηρητισμός της κοινωνίας. Το θέμα όμως είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, οι μελλοντικές κοινωνίες θα είναι πολυπολιτισμικές, με σεβασμό και αποδοχή της διαφορετικότητας. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο για όλους.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share