Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

40 χρόνια πίσω: Αγνώριστος ο Νίκος Χατζηνικολάου - Μελαχρινός και χωρίς γυαλιά (photo)

Στο πλευρό πρώην πρωθυπουργού που έκανε τότε τα πρώτα του «βήματα»

16 Μαΐου 2022 09:49
40 χρόνια πίσω: Αγνώριστος ο Νίκος Χατζηνικολάου - Μελαχρινός και χωρίς γυαλιά (photo)
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αποτελεί σήμερα έναν εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων, έχοντας το δικό του παρελθόν, όπου και στην εμφάνισή του ήταν εντελώς διαφορετικός.

Ο ίδιος μετακόμισε στην Νέα Σμύρνη το 1978 και το 1980 πέρασε με πανελλήνιες εξετάσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στα μαθητικά χρόνια του δούλεψε ως γραμματέας της μαθητικής παράταξης της ΝΔ (ΜΑΚΙ) και στα φοιτητικά ήταν επικεφαλής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ως γραμματέας της ΜΑΚΙ αντέδρασε στη συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ στον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1983, επικαλούμενος την αποστροφή των μαθητών που στις μαθητικές εκλογές υπερψήφισαν δεξιούς συνδυασμούς για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και σε ρεπορτάζ επόμενων ημερών καταγράφηκε ως μέλος μιας ομάδας «σκληρών» αβερωφικών που ήλεγχαν την ΟΝΝΕΔ. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, καθώς ήδη ως φοιτητής άρχισε να εργάζεται στην έντυπη δημοσιογραφία, συνεχίζοντας και σήμερα απόλυτα επιτυχημένα.

Φωτογραφία... από μια άλλη εποχή

Από τα χρόνια εκείνα, μια σπάνια φωτογραφία κυκλοφορεί με τον Χατζηνικολάου σε νεαρή ηλικία. Ο πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής ποζάρει, χαμογελαστός και σχεδόν αγνώριστος, στον φακό, μαζί με άλλα μέλη της ΟΝΝΕΔ, πολλά χρόνια πριν, έχοντας τότε πλούσια μελαχρινά μαλλιά και μην φορώντας γυαλιά.

Νίκος Χατζηνικολάου παλιά φωτογραφία με Σαμαρά

Μάλιστα, στην παρέα τους είναι ο νέος βουλευτής τότε, Αντώνης Σαμαράς, ο τότε Πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share