Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δισεκατομμύρια, σπίτια και άλλα: Αυτό είναι το πλήρες μέγεθος της περιουσίας που έχασε η Αθηνά Ωνάση

«Τσακίστηκε» οικονομικά και όχι μόνο

9 Μαΐου 2022 17:35
Δισεκατομμύρια, σπίτια και άλλα: Αυτό είναι το πλήρες μέγεθος της περιουσίας που έχασε η Αθηνά Ωνάση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθηνά Ωνάση έχει ζήσει μια ζωή, που της επεφύλασσε πολλές τραγωδίες, με την χρυσή κληρονόμο να παίρνει όνομα και περιουσία, αλλά μέσα σε λίγα χρόνια να βλέπει τα πάντα να εξανεμίζονται.

Ο βιογράφος του Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ανέφερε στο βιβλίο του «Η δυναστεία Ωνάση» ότι η Χριστίνα Ωνάση άφησε πίσω της «ακίνητη περιουσία αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, καταθέσεις 90 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λατινική Αμερική, επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες ναυτιλιακές, τουριστικές αεροπορικές, κατασκευαστικές και μεταλλουργικές εταιρείες και άγνωστα χρηματικά ποσά καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες».

Όταν η Αθηνά Ωνάση ενηλικιώθηκε, μεταβίβασε σε ένα trust υπέρ του πατέρα της την περιουσία της. Ωστόσο, μετά τη γνωριμία της με τον μετέπειτα σύζυγό της επήλθε η ρήξη με τον πατέρα της και ζήτησε πίσω όσα της ανήκαν. Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, κατά τον οποίο η Αθηνά φέρεται να πέρασε στον πατέρα της 100 εκατ. δολάρια.

Έτσι οδηγήθηκε στην οικονομική τραγωδία η Ωνάση

Η Αθηνά όμως σε μια προσπάθεια -όπως ισχυρίζονται πολλοί- να αποκοπεί από το παρελθόν αλλά και να συντηρήσει το ακριβό της χόμπι με τα άλογα, το οποίο της δίνει πολλά έσοδα πάντως, άρχισε το μεγάλο ξεπούλημα της περιουσίας της.

Έτσι, πούλησε:

  • Το ρετιρέ στην Αvenue Foch του Παρισιού
  • Τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας
  • Το οικόπεδο-φιλέτο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα
  • Το Σκορπιό στον Ριμπολόβλεφ έναντι 117 εκατ. ευρώ
  • Κοσμήματα της μητέρας της (ο οίκος Christie’s του Λονδίνου έβγαλε σε δημοπρασία περισσότερα από 40 δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια της Χριστίνας Ωνάση και πλήθος προσωπικών αντικειμένων της, αντί 4 εκατ. δολαρίων)
  • Το 2014 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Αθηνά έχει στη διάθεσή της μια περιουσία μικρότερη των 500 εκατ. ευρώ
  • Το 2015, όταν η Αθηνά έκλεισε τα 30 και πέρασε το trust στα χέρια της, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια περιουσία 300 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, 350 εκατ. δολαρίων σε μετοχές και ράβδους χρυσού 150 εκατ. δολαρίων

Επομένως η χρυσή κληρονόμος δεν φαίνεται ότι είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά εκατομμυριούχος. Το διαζύγιο με τον Αλβάρο όμως, της κόστισε ακριβά μιας και όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News, η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, με δεδομένο το προγαμιαίο συμβόλαιο που υπεγράφη το 2005, θα κληθεί να δώσει περί τα 45 εκατομμύρια δολάρια στον Αλβάρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προγαμιαίο συμβόλαιο, πρέπει να του καταβάλει 11 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 1 εκατ. για κάθε ένα χρόνο γάμου, καθώς και το 50% από τα 60 εκατομμύρια που αξίζει η εταιρεία τους, δηλαδή ακόμη 30 εκατομμύρια δολάρια. Συν τα δικαστικά έξοδα, που κοστολογούνται στα 4 εκατομμύρια δολάρια.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share