Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τραγικές ώρες για τον Γιάννη Λουκάκο: «Ζεις μέσα μου, θα ταξιδεύουμε για πάντα μαζί»

Πένθος για τον γνωστό σεφ!

6 Μαΐου 2022 17:56
Τραγικές ώρες για τον Γιάννη Λουκάκο: «Ζεις μέσα μου, θα ταξιδεύουμε για πάντα μαζί»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύσκολες ώρες για τον γνωστό σεφ, Γιάννη Λουκάκο, ο οποίος έχασε τον πατέρα του. Μέσα από μία συγκινητική ανάρτηση στον του λογαριασμό στο Instagram, ο Γιάννης Λουκάκος ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα του.

Δείτε επίσης: Κατέρρευσε στον αέρα ο Αλέξανδρος Παπανδρέου για το θάνατο του πατέρα του: «Τι περιμένετε για να εμβολιαστείτε;»

«Το είχα άγχος. Τελικά όμως δε χρειάστηκε να πούμε πολλά… Μόνο να κοιταχτούμε στα μάτια. Να δούμε την ψυχή ο ένας του άλλου. Εκεί υπάρχει αγνή, παντοτινή αγάπη και τίποτε άλλο. Έφυγες γεμάτος και ήσυχος και ας μην ήμουν στο πλάι σου τις τελευταίες ώρες. Ήσουν έτοιμος για το ταξίδι σου από καιρό. Άλλωστε ρε θηρίο την έστυψες τη ζωή… Με καθοδήγησες να γίνω ο άνθρωπος που είμαι και πήρες μεγάλη χαρά να βλέπεις το σπόρο σου να εξελίσσεται με τρόπους που δεν είχες φανταστεί… Για αυτά αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη… Ζεις μέσα μου, θα ταξιδεύουμε για πάντα μαζί... Είσαι ο αγαπημένος μου» συγκινεί ο Γιάννης Λουκάκος.

Δείτε την ανάρτησή του:

Τίμος Ζαχαράτος: Όσα δεν ήξερες για το νεαρό σεφ του «Πάμε Δανάη»

Μπορεί την περασμένη σεζόν ο Απόστολος Ρουβάς να κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με την τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ωστόσο φέτος τη θέση του θα πάρει ένας άλλος πολύ γοητευτικός σεφ. Ο λόγος για τον 31χρονο Τίμο Ζαχαράτο.

Αν και αρκετά μικρός, έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι το Παρίσι όπου και εργάστηκε σε εστιατόρια με αστέρι Michelin. Μάλιστα, στο Παρίσι βρέθηκε στο πλευρό του Joel Robunchon, που έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος chef του 20ου αιώνα και είναι ο πρώτος chef στον κόσμο με τα περισσότερα αστέρια Michelin.

Την περασμένη σεζόν βρισκόταν στην Κύπρο όπου εργαζόταν σε ένα ξενοδοχείο ενώ στην ίδια περιοχή έχει ανοίξει και το δικό του χώρο, ένα κατάστημα με street food. Μάλιστα, ο Τίμος Ζαχαράτος διαθέτει ένα «ίδιο» μαγαζί και στην Αθήνα ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει μια εταιρεία η οποία είναι σε θέση να βοηθά και να συμβουλεύει εστιατόρια σε όλα τα επίπεδα.

«Την απόφαση να ασχοληθώ με τη μαγειρική την πήρα σε μία ηλικία όπου κατάλαβα ότι η μαγειρική και η ενασχόληση με το φαγητό, είναι αυτό που με γαληνεύει. Ήταν η μόνη “δουλειά” (δεν το είδα ποτέ ως δουλειά) στην οποία δεν κοίταζα πότε θα περάσει η ώρα για να φύγω».

Όσα δεν ήξερες για τον Τίμο Ζαχαράτο

  • Ο Τίμος Ζαχαράτος έχει ηλικία 31 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στην Πάτρα.
  • Έχει εργαστεί στο Παρίσι στο κορυφαίο εστιατόριο με αστέρι Michelin, L’Atelier de Joël Robuchon, στο πλευρό του Joël Robuchon με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο.
  • Ο Τίμος Ζαχαράτος έχει το δικό του μαγαζί με street food στην Κύπρο και παράλληλα είναι και επικεφαλής μιας εταιρείας με επίκεντρο τις υπηρεσίες συμβουλευτικής χώρων εστίασης.
  • Η μαγειρική είναι η μεγάλη του αγάπη, ένα όνειρο που είχε από μικρός όπως έχει αναφέρει και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, "Θυμάμαι σε ένα δωμάτιο στο Παρίσι σε 7 τετραγωνικά, έκανα όνειρα για το πώς θα ήταν ένα μαγαζί κάποια μέρα στα μέτρα μου… Μέσα από μεγάλο και επίπονο αγώνα καταφέρνω να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα… Από την μεγαλύτερη αγάπη μου που είναι η μαγειρική. Τα όνειρα μας υλοποιούνται πολύ άνετα αν πιστέψουμε μέχρι τέλους σε αυτά".
  • Μιλώντας σε παλιότερα συνέντευξή του στο "thebest" ο σεφ είχε αποκαλύψει τι ήταν αυτό που τον έκανε να ακολουθήσει επαγγελματικά την μαγειρική λέγοντας, "Την πήρα σε μία ηλικία όπου κατάλαβα ότι η μαγειρική και η ενασχόληση με το φαγητό, είναι αυτό που με γαληνεύει. Ήταν η μόνη «δουλειά» (δεν το είδα ποτέ ως δουλειά) στην οποία δεν κοίταζα πότε θα περάσει η ώρα για να φύγω. Στα εφηβικά μου χρόνια, δεν ήμουν και το πιο ήσυχο παιδί, και ξαφνικά εμφανίστηκε κάτι που «έβγαζε» μία πιο ήρεμη πλευρά του εαυτού μου. Σίγουρα μέσα μου υπήρχε η ιδέα να ασχοληθώ με τη μαγειρική από πολύ νωρίς".

  • Η πρώτη του δουλειά όπως είπε στο "thebest" ήταν στην Σαντορίνη, όπου δούλευε για ιδιωτικές βίλες και ένα ξενοδοχείο. "Ήταν η πρώτη μου επαφή. Προηγουμένως υπήρχε μόνο μία μικρή επαφή σε μία οικογενειακή επιχείρηση. Μπορεί τότε να μπαινόβγαινα στην κουζίνα και να «έπαιρνα» κάποιες μυρωδιές, αλλά η στιγμή που καθορίστηκε το μέλλον μου, ήταν στην Σαντορίνη. Από εκεί βρέθηκα, στη συνέχεια, στη Μύκονο".
  • Σε προηγούμενη συνέντευξή του στην Κύπρο δήλωσε χιουμοριστικά πως σπίτι του δεν πολυ-μαγειρεύει λέγοντας, "Μαγειρεύω μόνο στον σκύλο μου αν μείνω ώρες εκτός σπιτιού, για να μην μου κρατάει μούτρα. Δεν υπάρχει χρόνος να μαγειρέψω σπίτι και πραγματικά αν βρεις έναν μάγειρα να σου πει ότι βρίσκει, μάλλον δεν είναι μάγειρας (γέλια)…Επίσης, κάθε πιάτο που φεύγει από το πάσο μου πρέπει να το δοκιμάσω. Στα 100 κουβέρ, έχω ήδη χορτάσει!", ενώ για την πορεία του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ανέφερε χαρακτηριστικά στο Instagram του, "Δούλεψα με αμέτρητους μάγειρες. Εξαίρετους, καλούς, μέτριους και κάποιους τραγελαφικούς που ούτε καν θυμάμαι τα ονόματά τους. Υπάρχουν σημάδια στον χρόνο που θα τα κουβαλάω για πάντα πάνω μου. Σημάδια που καθορίζουν την πορεία μου αλλά και του καθενός ξεχωριστά. Δεν έγινα μάγειρας επειδή έφτιαξα πίτα με την γιαγιά μου, ή επειδή πίστεψα ότι θα είμαι ακόμα ένα βουτυρόπαιδο με την τσιμπίδα στο σακάκι και το όνομα στην στολή μου, για να θαυμάζει η κοπέλα και η μητέρα μου, πόσο καλό μάγειρα βγάλανε στην αντιγραφή πιάτων μέσα από το Ίντερνετ. Οι περισσότεροι μάγειρες της κατηγορίας μου είναι παιδιά που μέσα από την μαγειρική βρήκαν την αγνότητα που δεν γεύτηκαν ποτέ στα παιδικά τους χρόνια… Παιδιά βγαλμένα από φτωχογειτονιές και γκέτο γεμάτα τατουάζ όχι απαραίτητα για την μόδα που όλοι πιστεύετε ότι κάνει πλέον τον μάγειρα… Ένας μάγειρας σωστός δεν παθαίνει ποτέ μητρικά το Σάββατο, δεν λείπει ποτέ από την πρώτη γραμμή του σέρβις, σέβεται το σκόρδο όσο σέβεται την τρούφα, είναι ταπεινός γιατί έμαθε πως μέσα από την ομαδικότητα και την αφοσίωση απέναντι σε κάποιον εξελίσσεσαι και όχι μέσα από την έπαρση και την υπεροψία… Είχα την τύχη να δουλέψω δίπλα από τον καλύτερο σεφ του κόσμου και είναι ένα στοίχημα που έβαλα απέναντι σε εμένα και μόνο και το κέρδισα αλλά αυτό δεν λέει κάτι… Αυτό που για εμένα λέει τα πάντα είναι ότι για να φτάσω να δουλέψω εκεί στερήθηκα μέρες φαγητού, κρύες νύχτες στα παγκάκια του χιονισμένου Παρισιού, διαδρομές στο μετρό χωρίς εισιτήρια για να κάνω το όνειρο πραγματικότητα… Γιατί δυστυχώς τα παιδιά που μεγάλωσαν σε γειτονιές σαν και την δική μου… Που μεγάλωσαν σε γειτονιές που δεν ήξεραν αν τους βρει η επόμενη μέρα είναι το παράδειγμα πως όλοι έχουμε δικαίωμα στον ήλιο αρκεί να έχουμε την πυγμή να περπατήσουμε ξυπόλητοι τον Χειμώνα… Είναι αυτά τα παιδιά που έκαναν δυο και τρεις δουλειές να πληρώσουν την σχολή τους και που στάθηκαν ταπεινοί γιατί είδαν ακριβώς το πως είναι να δουλεύεις σε μεγάλες κουζίνες και όχι να περνάς μια βδομάδα σαν τουρίστας… Η ταπεινότητα θα σε πάει μακριά, η έπαρση σου δίνει την ιδέα ότι είσαι κάποιος γιατί απλά δεν έχεις ιδέα το τι σου γίνεται…".
 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share