Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η οικογενειακή φωτογραφία ανήμερα του Πάσχα

Χαλαρές στιγμές για τον Έλληνα πρωθυπουργό

24 Απριλίου 2022 17:57
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η οικογενειακή φωτογραφία ανήμερα του Πάσχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την παράδοση θέλησε να τιμήσει και φέτος ο Έλληνας πρωθυπουργός γι’ αυτό και επέλεξε για τη σημερινή ημέρα να κάνει ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και να αφιερωθεί στην οικογένειά του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε είναι γνωστό ότι απολαμβάνει να περνά χρόνο με την σύζυγο και τα παιδιά του που αποτελούν για εκείνον πάντα προτεραιότητα.

Δείτε επίσης: Παρέμβαση Μητσοτάκη για τον βανδαλισμό στην Αγία Σοφία - Το μήνυμα προς την γενική διευθύντρια της UNESCO

μητσοτακησ-κυριακοσ

Λευκός Οίκος: Στις 16 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον

Στην Ουάσινγκτον θα μεταβεί στις 16 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο τον ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε δήλωσή της τόνισε ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ είναι «μια ευκαιρία να επιβεβαιωθεί η ισχυρή διμερής σχέση των δύο χωρών».

Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη: «Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες και πιο σημαντικές»

Τηλεφωνική συνομιλία για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και την επικείμενη συνάντηση 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ) είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές «συζήτησαν και για την επικείμενη συνάντηση του μηχανισμού 3+1 για την ενίσχυση της ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών και την προώθηση των στόχων μας, που ενισχύονται από τα κοινά δημοκρατικά ιδεώδη για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί στη Μαριούπολη - Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μαζικό τάφο

Επιπλέον, ο Αντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ισχυρή επιβολή των κυρώσεων και η εκτεταμένη ανθρωπιστική και αμυντική βοήθειά που έχει παραδώσει η χώρα μας. Τέλος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν πρόσθετους τρόπους για να βοηθήσουν την Ουκρανία, καθώς συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στον απρόκλητο και βάναυσο πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία.

Μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας, ο Αντονι Μπλίνκεν ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό «για τη σημαντική βοήθεια που η νατοϊκή σύμμαχος Ελλάδα έχει παράσχει στην Ουκρανία, καθώς και για άλλους τρόπους για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στον βάναυσο επιθετικό πόλεμο της Μόσχας. Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες και πιο σημαντικές».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share