Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πήγαινε όλη η Αθήνα και σήμερα ρημάζει: Το στολίδι του Στηβ Κακέτση μετά την «Νεράιδα» που «ξηλώθηκε» μέσα σε μια νύχτα λόγω χρεών

Πρωτοπόρο για την εποχή του, αλλά σήμερα σε κατάσταση διάλυσης...

22 Απριλίου 2022 08:29
Πήγαινε όλη η Αθήνα και σήμερα ρημάζει: Το στολίδι του Στηβ Κακέτση μετά την «Νεράιδα» που «ξηλώθηκε» μέσα σε μια νύχτα λόγω χρεών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Στηβ Κακέτσης υπήρξε πρωτοπόρος στην επιχειρηματικότητα κι ένα από τα καταστήματά του είχε προσελκύσει όλη την Αθήνα στον Άλιμο, αλλά σήμερα είναι πια ρημαγμένο, έχοντας «ξηλωθεί» μέσα σε μια νύχτα.

Η εικόνα του «Kitchen Bar» στη Μαρίνα Αλίμου προκαλεί θλίψη. Από τον Σεπτέμβριο του 2017, μετά από απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, το άλλοτε γνωστό κέντρο, εγκαταλείφθηκε και κάθε ημέρα που περνάει διαλύεται και απογυμνώνεται περισσότερο, με τον Στηβ Κακέτση σε οικονομική πτώση.

Τον Σεπτέμβριο τελεσιδίκησε μια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και ο «άλλοτε ισχυρός άντρας της παραλιακής», ο ιδιοκτήτης Στηβ Κακέτσης, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από τη χρήση του χώρου. Ο χώρος που βρίσκονται τα μαγαζιά αυτά, στο παρελθόν ανήκε στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, με επόμενο διαχειριστή το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά λόγω χρεών του Στηβ Κακέτση - και στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας Αλίμου - εγκαταλείφθηκε και ξεκίνησε το «ξήλωμα».

Kitchen Bar διαλυμένο

Η πανέξυπνη ιδέα μετά την «Νεράιδα» και η «διάλυση»

Η φημισμένη και ξακουστή «Νεράιδα», είχε «κοπεί στα δύο». Ιδιοκτήτης όλου του συγκροτήματος ο Στηβ Κακέτσης. Ένα μέρος είχε μετατραπεί στο ξακουστό «Kitchen Bar» και το άλλο μισό, σε νυχτερινό κέντρο που πήρε την ονομασία «Θέα».

Το «Kitchen Bar», το εντυπωσιακό δημιούργημα του Στηβ Κακέτση, ξεκίνησε το 2003 και έγραψε ιστορία στα νότια προάστια με το πρωτοποριακό του ντιζάιν. Ο Στήβ Κακέτσης ήταν παιδί μεσοαστικής οικογένειας , ο πατέρας του διατηρούσε εστιατόριο στην Κοδριγκτώνος, στη στοά Ματάλα, στην Πατησίων.

Kitchen Bar σήμερα

Η επιχείρηση όμως δεν ανθούσε και το 1964, ο Στήβ με μία βαλίτσα στο χέρι, ταξίδεψε για την Αμερική. Στο ξεκίνημα, δούλεψε σε επιχείρηση με αλουμίνια του θείου του και μετά από τρία χρόνια ξεκίνησε δική του επιχείρηση. Το 1983, αγόρασε τη «Νεράϊδα» από την Παμέλα, δίνοντάς της την υπόσχεση πως όσο ζει, η ταμπέλα «Νεραϊδα» δεν θα σβήσει. Το πρώτο σχήμα που εμφανίστηκε εκεί, ήταν ο Φίλιππος Νικολάου, η Κατιάννα Μπαλανίκα και ο Αντώνης Καλογιάννης. Το 2003 ξεκίνησε το «Κitchen Bar», όπου και επένδυσε τα περισσότερα χρήματα που είχε. Την πενταετία από το 2003 μέχρι το 2008, το «Kitchen Bar» γνώρισε μεγάλη δόξα.

Kitchen Bar εικόνες

Credits κεντρικής φωτογραφίας: Eurokinissi

Photo Credits: Alimosonline.gr

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share