Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δεν είχαμε ιδέα: Αυτό είναι το πραγματικό όνομα της Γλυκερίας!

Δεν το γνώριζε κανείς για τη γνωστή τραγουδίστρια

4 Απριλίου 2022 11:31
Δεν είχαμε ιδέα: Αυτό είναι το πραγματικό όνομα της Γλυκερίας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο χωριό Άγιο Πνεύμα Σερρών, γεννήθηκε η Γλυκερία, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Γλυκερία Κωτσούλα- Φωτιάδη. Από την μικρή της ηλικία δέχθηκε μουσικά ερεθίσματα από την οικογένειά της με συνέπεια το τραγούδι να ριζώσει από πολύ νωρίς μέσα της.

Παράλληλα, πρόσφατα σας είχαμε αποκαλύψει και το πραγματικό όνομα της γνωστής παρουσιάστριας, Έλλης Στάη.

Η Γλυκερία έχει ερμηνεύσει δεκάδες κομμάτια, που έχουν γίνει διαχρονικά και τα αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η ίδια αναδείχθηκε από το talent show «Nα η ευκαιρία».

Ο πατέρας και ο θείος της έπαιζαν ερασιτεχνικά μπουζούκι. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου το λαϊκό και το δημοτικό τραγούδι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σμυρναϊκά, που αντηχούσαν από τα γραμμόφωνα μερακλήδων Μικρασιατών προσφύγων του χωριού, αλλά και βαριά λαϊκά, που στάλαζαν παράπονα με τις βροντερές και νταλκαδιάρικες συνάμα φωνές των Παγιουμτζή, Τσαουσάκη, Καζαντζίδη και Περπινιάδη.

Μεγάλο μουσικό σχολείο αποτέλεσαν επίσης τα πανηγύρια και οι οικογενειακές συνεστιάσεις με τη ζεστή ατμόσφαιρα, την παρεϊστικη διάθεση, τα πικάπ και τους δίσκους των 45 στροφών.

Από τα γυμνασιακά της χρόνια, η Γλυκερία άρχισε να ξεχωρίζει για τις φωνητικές της ικανότητες και οι συμμαθητές της σε κάθε εκδήλωση την ενθάρρυναν να τραγουδάει. Κι εκείνη δεν έχανε ευκαιρία να ερμηνεύει γνωστά ποπ κομμάτια των χρόνων του ’60 και βέβαια καθαρόαιμα λαϊκά, αυτά που πάντα είχαν περίοπτη θέση στον ψυχισμό και στην ιδιοσυγκρασία της.Τα μονοπάτια της ζωής την οδήγησαν στην Αθήνα.

γλυκερια-τραγουδιστρια

Δεν ξέρω αν το ερέθισμα ήταν οι υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές γνωριμίες μου, αλλά νομίζω ότι μέσα από τις συναναστροφές παίρνεις πράγματα. Όταν βγήκε ο Μάρκες, πήρα όλα τα βιβλία του, μετά το ίδιο με τον Καζαντζάκη. Για πολλά χρόνια διάβαζα κάθε μέρα φανατικά. Τώρα ξανάρχισα, τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς το ‘χα παρατήσει για μία πενταετία το διάβασμα. Είχα μπουκώσει. Μελέτησα πολύ Ιστορία και θρησκειολογία είχε πει η Γλυκερία σε συνέντευξή της.

Με ενδιέφερε πολύ. Αμφισβητούσα πολλά πράγματα κι έψαχνα να βρω γιατί γεννήθηκε η θρησκεία, γιατί πιστεύουν στο ένα οι χριστιανοί και στο άλλο οι Εβραίοι, γιατί έγινε το Σχίσμα των Εκκλησιών, τέτοια πράγματα. Ακόμα το μελετάω. Ανακαλύπτω διάφορα στην πορεία, αλλά δεν δηλώνω άθεη. Δεν πιστεύω στον θεό με τα γένια, πιστεύω στη δημιουργική δύναμη που συντονίζει τα πάντα στο σύμπαν. Έτσι δημιουργήθηκε ο πλανήτης αυτός, αλλά κι άλλοι ενδεχομένως όπου μπορούν να επιβιώσουν όντα με σκέψη και λόγο, όπως εμείς, είχε πει η Γλυκερία.

Δεν θα ήθελα να ντύνομαι ανάλογα με την ηλικία μου, να το παίξω μεγάλη ή αξιοσέβαστη. Ούτε είμαι «ιέρεια» του τραγουδιού. Θέλω να είμαι πιο κοντά σε μια διάθεση φρέσκια, χωρίς να γίνομαι κραυγαλέα ή γελοία. Μου αρέσει, γενικά, η ισορροπία.

Τρώω πάρα πολύ, αλλά το σκαρί μου είναι τέτοιο, που δεν έχω πολλά κιλά. Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο. Το αδύνατο σώμα μετράει με ένα καλό ντύσιμο. Έχω γνώση της ηλικίας μου, δεν θέλω να κάνω και extreme πράγματα. Άμα θεωρήσω τον εαυτό μου γελοίο στον καθρέφτη, ξέρω ότι θα ‘ναι και για τους άλλους, οπότε το αποφεύγω. Τώρα, αν κάνω λάθη και καμιά φορά, άνθρωποι είμαστε, είχε πει η Γλυκερία.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share