Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δεν έχει πτυχίο μετεωρολογίας: Αυτό έχει σπουδάσει ο Σάκης Αρναούτογλου!

Δεν είχαμε ιδέα!

1 Μαρτίου 2022 10:07
Δεν έχει πτυχίο μετεωρολογίας: Αυτό έχει σπουδάσει ο Σάκης Αρναούτογλου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σάκης Αρναούτογλου μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας, ενημερώνοντας μας για τις καιρικές συνθήκες. Όπως είναι γνωστό, ο γνωστός μετεωρολόγος είναι αδελφός του παρουσιαστή Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο ίδιος ήταν ο πρώτος που έφερε κυρίως από το 2003 καινοτόμες ιδέες στην παρουσίαση των δελτίων καιρού στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά αρχικά μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ3 χάρτες και υψόμετρα χιονόπτωσης και σήματα προειδοποίησης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Δείτε επίσης: Δεν είναι η Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η καταγωγή του Γρηγόρη Αρναούτογλου!

Σάκης αρναούτογλου

Ωστόσο, αυτό που είναι παντελώς άγνωστο στους περισσότερους είναι πως ο Σάκης Αρναούτογλου δεν είχε σπουδάσει πρώτα μετεωρολογία, αλλά κάτι τελείως διαφορετικό.

Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του την περίοδο 1993 με 1997 σπούδαζε Μετάφραση-Διερμηνεία στο Sprachen & Dolmetscher Institut στο Μόναχο της Γερμανίας.

Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος δεν έχει καν πτυχίο μετεωρολογίας. Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Η ζωή καθώς και προσωπικοί λόγοι τα έφεραν έτσι που παρότι προσπάθησα δεν τα κατάφερα να πάρω τον τίτλο του μετεωρολόγου και έπρεπε να σπουδάσω κάτι άλλο προκειμένου να ζήσω. Παρακολούθησα όμως για κάποιο διάστημα μαθήματα Γενικής Μετεωρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο».

H Χριστίνα Σούζη αποκαλύπτει ποιος βγάζει τα ονόματα για τις κακοκαιρίες

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη ζωή της ενώ αποκάλυψε ποιος είναι ο «νονός» για τις κακοκαιρίες που επηρεάζουν την Ελλάδα.

Έξαλλος Αρναούτογλου με το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» - «Πάγωσαν» με αυτό που έκανε

«Έχει αλλάξει ο καιρός, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πιο συχνά. Υπάρχει κλιματική αλλαγή. Δεν γίνεται να έρχονται η μία κακοκαιρία μετά την άλλη, χωρίς να φταίει κάτι. Ο μετεωρολόγοι μπορούν να προβλέπουν τον καιρό μέχρι μια εβδομάδα νωρίτερα, από και πέρα οι προγνώσεις δείχνουν απλώς τις τάσεις.

Κάθε κακοκαιρία που έρχεται και θέλει την αμέριστη προσοχή του εγκεφάλου μου, είναι δύσκολο. Η μόνη φορά που στεναχωρήθηκα πολύ ήταν όταν ήμουν στην αρχή της καριέρας μου, το έπαιζα ξύπνια και είπα σε κάποιον που παντρευόταν ότι δεν θα βρέξει και έβρεξε. Από τότε έβγαλα μυαλό!

Η ΕΜΥ βγάζει τα ονόματα των κακοκαιριών. Πρώτα ήταν το Αστεροσκοπείο, τώρα τα δίνει η ΕΜΥ. Όλες οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Ευρώπης βγάζουν τα ονόματα για τις κακοκαιρίες. Εμείς είμαστε στην ίδια ομάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ. Το «Ελπίδα» δεν βγήκε από εμάς, βγήκε από την Κύπρο ή το Ισραήλ. Ξέρω και τα επόμενα ονόματα, αλλά δεν τα θυμάμαι» ξεκαθάρισε η Χριστίνα Σούζη για τις κακοκαιρίες.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share