Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ελένη Τζώρτζη: Η διαμάχη με τον Φιλιππίδη και η σεξουαλική παρενόχληση από παπά στα 12

Ξεσπάθωσε on air η ηθοποιός

12 Φεβρουαρίου 2022 12:01
 Ελένη Τζώρτζη: Η διαμάχη με τον Φιλιππίδη και η σεξουαλική παρενόχληση από παπά στα 12
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έξαλλη έγινε στον αέρα της εκπομπής «Open Weekend» η Ελένη Τζώρτζη και αποκάλυψε πως σε ηλικία 12 ετών δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από παπά.

Με την ευκαιρία δείτε τις δηλώσεις της για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η γνωστή ηθοποιός, γεμάτη οργή, περιέγραψε τα φρικιαστικά πράγματα που βίωσε κατά τη διάρκεια της εξομολόγησής της από ιερέα.

«Δεν ξαναπήγα στην εκκλησία από δώδεκα χρονών. Μας πηγαίνανε επί χούντας με το ζόρι να εξομολογηθούμε, δεν το είχα ξανακάνει ποτέ στη ζωή μου και με το που μπήκα μέσα στην εκκλησία, ο παππάς μου έκανε σεξουαλική παρενόχληση.

Έβαλε το κεφάλι μου κάτω από το πετραχήλι και άρχισε να μου πιέζει το πρόσωπο πάνω στα γεννητικά του όργανα, λέγοντάς μου για εκείνη την ηλικία, ανήκουστα πράγματα. Δεν τα ήξερα, δεν τα είχα ακούσει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Τζώρτζη.

Στη συνέχεια παραδέχτηκε για τη σχέση της με την εκκλησία: «Δεν ξαναπήγα στην εκκλησία γιατί και μόνο η μυρωδιά της εκκλησίας, μου φέρνει ναυτία. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν σχέση με την εκκλησία μου είναι αντιπαθείς. Αν το έλεγα τότε στη μαμά μου, σας πληροφορώ ότι θα έτρωγα και ξύλο. Πώς τόλμησα να σκεφτώ τέτοια πράγματα…».

Η Ελένη Τζώρτζη κατά Φιλιππίδη: «Κανείς δεν με άκουσε τότε»

Υπενθυμίζεται πως η Ελένη Τζώρτζη είχε ταχθεί κατά του Πέτρου Φιλιππίδη μετά τις καταγγελίες, καθώς είχε μια άσχημη προσωπική εμπειρία μαζί του.

Όπως είχε αποκαλύψει είχε βιώσει κακοποιητική και υποτιμητική συμπεριφορά από τον ίδιο κατά τη συνεργασία τους.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αναφέρει στο Πρωινό του ΑΝΤ1 «Είμαστε σε μια εποχή αποκαθήλωσης, που θέλουν κυρίως οι συνάδελφοι να αποκαθηλωθούν τα είδωλα, όχι τόσο πολύ ο κόσμος. Οι πρώτοι που κράζουν είναι συνάδελφοι. Αυτό είναι τραγικό. Ηταν μια συνάδελφος πέρσι με ένα περιστατικό που είχε γίνει, και έλεγε “Ο σεβασμός δεν απαιτείται, κερδίζεται”. Όχι, ο σεβασμός απαιτείται. Δεν κερδίζεται. Γιατί να τον κερδίσω τον σεβασμό; Τον απαιτώ. Ξέρει ο κόσμος πώς παίζω. Δεν πρόκειται να κάνω έκπτωση σε καμία παράσταση ούτε δευτερόλεπτο. Το απαιτώ. Συνάδελφοι δε, που σε παρακαλάνε να τους πάρεις για δουλειά. Αυτό ήταν για μια συνάδελφο, την Ελένη Τζώρτζη. Με αυτό είχα θυμώσει πάρα πολύ. Μια αγενέστατη συνάδελφος. Η οποία άστο. Εντάξει. Αυτό με θυμώνει».

Η Ελένη Τζώρτζη είχε απαντήσει τότε μέσα από την κάμερα της εκπομπής Αποκαλυπτικά του Epsilon. «Δεν νομίζω ότι κάποιος θα πήρε σοβαρά τον χαρακτηρισμό, ειδικά γιατί τον είπε ο Πέτρος. Αν ήταν κάποιο άλλο άτομο, με άλλου είδους ευγένεια, άλλου είδους συγκρότηση, άλλου είδους πολιτισμό, άλλου είδους αγωγή, είναι πιθανό να με πείραζε. Όχι δεν με πείραξε που το είπε ο Πέτρος. Επίσης, δεν με πείραξε που με αμφισβήτησε σαν συνάδελφο. Δεν θεωρώ ότι εγώ και ο Πέτρος ανήκουμε στην ίδια ομάδα ηθοποιών», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελένη Τζώρτζη.

Πριν από λίγους μήνες η Ελένη Τζώρτζη είχε αποκαλύψει μιλώντας στο OPEN όσα είχε βιώσει κατά τη διάρκεια της θεατρικής τους συνεργασίας. «Από την πρώτη μέρα που κάναμε ανάγνωση πήρε ένα σκαμνάκι, κάθισε απέναντί μου και έκανε ότι μαδάει το π@@@@ του. Με σκούνταγαν οι συνάδελφοι, διότι εγώ διάβαζα εκείνη την ώρα. Γύρισα τον κοίταξα, εξακολούθησε να με κοιτάζει και να το κάνει και αυτό το έκανε κάθε μέρα στην πρόβα. Εγώ δεν είχα μιλήσει, διότι όντως είχα ανάγκη τη δουλειά. Εκανα αυτό που ήξερα να κάνω», είχε πει χαρακτηριστικά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share