Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Ανέστης Βλάχος: Όρισε αποκλειστική κληρονόμο την κόρη του - Πλαστή η διαθήκη, ισχυρίζεται ο ετεροθαλής αδερφός της! (Video)

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του Ηρακλή Βλάχου

9 Φεβρουαρίου 2022 09:57
Ανέστης Βλάχος: Όρισε αποκλειστική κληρονόμο την κόρη του - Πλαστή η διαθήκη, ισχυρίζεται ο ετεροθαλής αδερφός της! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Ορίζω αποκλειστική κληρονόμο μου την κόρη μου Έλλη Βλάχου του Ανέστη». Με αυτή τη φράση ο σπουδαίος ηθοποιός Ανέστης Βλάχος δίνει τέλος στο θρίλερ με την κληρονομιά του, μέσα από τη διαθήκη του που γράφτηκε σε μια κόλλα χαρτί, η οποία καθαρογράφτηκε και παραδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Κωνσταντίνου Παπαναστασίου στα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Ηρακλής Βλάχος διαμηνύει πως θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του πατέρα του αμφισβητώντας πλήρως τη γνησιότητα της διαθήκης και προσπαθεί να την αποδομήσει σε όλα τα σημεία.

«Η διαθήκη είναι πλαστή και είμαι σίγουρος. Αυτά τα γράμματα δεν είναι του πατέρα μου. Ακόμα και ένας που δεν είναι γραφολόγος μπορεί να το διαπιστώσει. Εκτός αυτού, ο πατέρας μου ήταν ένας λαϊκός άνθρωπος που μιλούσε πολύ λαϊκά, ένας άνθρωπος που δεν πήγε σχολείο, δεν έμαθε γράμματα και δεν εκφραζόταν έτσι, ούτε καν στις συνεντεύξεις του.

Ακόμα και αν το κείμενο το έγραφε ο ίδιος, είναι υπαγορευμένο. Ειδικά εκεί που λέει “διαθέτης” αν τον ρωτούσες για τη λέξη αυτή θα σε ρώταγε τι σημαίνει αυτό. Είναι ολοφάνερο ότι είναι πλαστή.

Επίσης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό σε ένα από τα δεκάδες ψέματα που έχουν ειπωθεί από την άλλη πλευρά. Λέγανε ότι η διαθήκη έχει συνταχθεί το 2014. Η συγκεκριμένη διαθήκη έχει ημερομηνία το 2016.

Για όλα όσα λέω μιλάω με αποδείξεις. Προφανώς την έχουν αλλάξει. Επίσης, το πιο εύκολο πράγμα είναι να ξεπατικώσεις μια υπογραφή. Η συγκεκριμένη υπογραφή είναι όντως του πατέρα μου. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι το κείμενο είναι δικό του. Ούτε συντακτικά, ούτε γραφικά. Ούτε κατά διάνοια», είπε ο Ηρακλής Βλάχος.

Σε άλλο σημείο ο Ηρακλής Βλάχος αναφέρει ότι η διαθήκη θα προσβληθεί εις τριπλούν: για πλαστότητα, για δικαιοπρακτική ικανότητα και τρίτον για τη νόμιμη μοίρα.

Παράλληλα υπάρχει και ένα θέμα για τις συνθήκες διαβίωσής του. Ακόμη, ο Ηρακλής Βλάχος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει κανένα άσχημο συναίσθημα για τον πατέρα του και αποκαλύπτει πως παρότι έχει ζητήσει από την άλλη πλευρά να συναντηθούν αυτό το αίτημά του δεν έχει γίνει δεκτό.

Αναφέρει ακόμα, ότι την προηγούμενη Κυριακή οι κλειδαριές στο σπίτι όπου έμενε ο πατέρας του άλλαξαν ακόμη μια φορά και δεν γνωρίζει αν τα πράγματα του πατέρα του βρίσκονται εκεί.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του Ηρακλή Βλάχου

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε σχετικά ο δικηγόρος του Ηρακλή Βλάχου, Κωνσταντίνος Παπαναστασίου.

«Ο Ηρακλής Βλάχος μου είχε μεταφέρει ότι τα γράμματα στη διαθήκη δεν είναι του πατέρα του, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον γραφικό του χαρακτήρα. Εγώ δεν είμαι σε θέση να κρίνω και να συγκρίνω. Αυτό το κάνει εξειδικευμένος γραφολόγος.

Θα διοριστεί από τον Ηρακλή Βλάχο κάποια ειδική γραφολόγος για να εξετάσει τη διαθήκη τις επόμενες ημέρες. Το δεύτερο κομμάτι που έχει αυτή τη διαθήκη και είναι ενδιαφέρον είναι ότι στο κείμενό της δεν αποκληρώνεται ο Ηρακλής Βλάχος. Αυτό αφήνει ένα ανοιχτό “παράθυρο” για τον Ηρακλή να διεκδικήσει τη νόμιμη μοίρα του, δηλαδή το 18,75% επί του συνόλου της περιουσίας.

Ο πατέρας του αν ήθελε να τον αποκλείσει τελείως από την περιουσία, θα το ανέφερε τεκμηριωμένα. Μπορείς να αποκληρώσεις κάποιον που έχει δικαίωμα στην περιουσία σου. Όμως υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι.

Όταν μένει ανοιχτό ένα “παράθυρο” μη αποκλήρωσης μπορεί αυτός που αποκλείεται από το κείμενο της διαθήκης να διεκδικήσει τη νόμιμη μοίρα», εξήγησε ο κ. Παπαναστασίου.

«Ο Ηρακλής είναι σε επαφή με το δήμο Αθηναίων γιατί ο πατέρας του ήταν παλαιότερα αντιδήμαρχος. Προσπαθεί να βρει χειρόγραφά του ώστε να γίνει σύγκριση με τη διαθήκη.

Από τα κείμενα που μου έχει προσκομίσει, έχω διαπιστώσει ότι ο Ανέστης είχε μια ανορθογραφία στις πρόχειρες σημειώσεις του. Σε αυτό το κείμενο δεν υπάρχει ορθογραφικό λάθος. Αν του υπαγόρευσε κάποιος τι να γράψει, δεν είναι δική του η τελευταία βούληση», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share