Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Δεν είναι αστείο: H Taylor Swift έγινε μάθημα και διδάσκεται σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διδάσκεται από τη Brittany Spanos την δημοσιογράφο του Rolling Stone

7 Φεβρουαρίου 2022 10:51
Δεν είναι αστείο: H Taylor Swift έγινε μάθημα και διδάσκεται σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Ινστιτούτο Clive Davis του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης παρουσίασε το πρώτο του μάθημα για την Taylor Swift, το οποίο ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί έως τις 9 Μαρτίου.

Παράλληλα, διάβασε εδώ για ποιον λόγο δεν έχει βαφτίσει ακόμα τα παιδιά της η Δούκισσα Νομικού.

Διδάσκεται από τη Brittany Spanos την δημοσιογράφο του Rolling Stone, το μάθημα θα καλύψει την εξέλιξη της Swift ως δημιουργική μουσική επιχειρηματίας, την κληρονομιά των τραγουδοποιών της ποπ και της κάντρι.

Οι διαλέξεις περιλαμβάνουν την ανάλυση «των τραγουδοποιών της country και της pop που επηρέασαν» τη σταρ, αλλά και τη μελέτη «του τρόπου με τον οποίο η δημιουργικότητα και τα τραγούδια της έδωσαν διάρκεια στην παρουσία της, σε μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη μουσική βιομηχανία». Η Taylor ίσως κάνει guest εμφάνιση κάποια στιγμή – της έχει γίνει πρόταση από το Πανεπιστήμιο, αλλά δεν έχει απαντήσει ακόμη.

Με πρόεδρο τον βετεράνο μουσικό συγγραφέα και μουσικό Jason King, το Davis Institute έχει συμπεριλάβει μαθήματα που διδάσκονται ο Questlove, ο συγγραφέας του «Dilla Time» Dan Charnas, ο Q-Tip, ο θρυλικός παραγωγός-μηχανικός Bob Power και πολλοί άλλοι.

Η περιγραφή του μαθήματος αναφέρει εν μέρει: "Αυτό το μάθημα προτείνει να αποδομήσει τόσο την απήχηση όσο και την απέχθεια για την Taylor Swift μέσα από προσεκτικές αναγνώσεις της μουσικής της και του δημόσιου λόγου της, καθώς σχετίζεται με τη δική της ανάπτυξη ως καλλιτέχνης και διασημότητα. Μέσα από αναγνώσεις, διαλέξεις και πολλά άλλα, η τάξη εμβαθύνει σε αναλύσεις της κουλτούρας και της πολιτικής της εφηβικής ηλικίας στην ποπ μουσική, το fandom, τις σπουδές μέσων ενημέρωσης, καθώς σχετίζεται με την εικόνα της και τις εικόνες εκείνων που την έχουν προηγηθεί και τη διαδέχονται. Θα εξετάσουμε επίσης θέματα όπως τα πνευματικά δικαιώματα και η ιδιοκτησία, ο αμερικανικός εθνικισμός και ο συνεχής αντίκτυπος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη βιομηχανία της ποπ μουσικής."

Στόχοι του μαθήματος

  • Οι μαθητές θα αναπτύξουν κατανόηση και εκτίμηση για την Taylor Swift ως δημιουργική επιχειρηματία μουσικής. Οι μαθητές θα μάθουν να αποδομούν τον τρόπο με τον οποίο η δημιουργικότητά της και η σύνθεση των τραγουδιών της έχουν κάνει μια διαρκή παρουσία σε μια ταχέως εξελισσόμενη μουσική βιομηχανία.
  • Οι μαθητές θα μάθουν για την κληρονομιά των τραγουδοποιών της ποπ και της κάντρι που έχουν επηρεάσει τον Swift καθώς και για τις συζητήσεις γύρω από τα «θαύματα» στην ιστορία της ποπ μουσικής.
  • Οι μαθητές θα κατανοήσουν πώς οι συζητήσεις για τη νεολαία και την κοριτσίστικη ηλικία συχνά αξιοποιούνται στα μέσα ενημέρωσης και τη μουσική βιομηχανία.
  • Οι μαθητές θα μάθουν για την πολιτική της φυλής στη σύγχρονη λαϊκή μουσική και θα ανακρίνουν τη λευκότητα καθώς σχετίζεται με την πολιτική, τη σύνθεση τραγουδιών, την κοσμοθεωρία και τις αλληλεπιδράσεις της Swift με τον ευρύτερο πολιτιστικό κόσμο γύρω της.
  • Οι μαθητές θα αναπτύξουν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στην καλλιτεχνική τους εκτίμηση, την κριτική σκέψη, την έρευνα και τις δεξιότητες γραφής.

Πηγή: variety.com

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share