Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χαρά Μάτα Γιαννάτου: Γνωρίστε την "Σμαρώ" της Σκοτεινής Θάλασσας! Η ηλικία, η καταγωγή της και η σχέση της με κούκλο ηθοποιό

Ποια η σχέση της με τους Πυξ Λαξ και από που 'βγαίνει' το όνομά της

21 Ιανουαρίου 2022 15:32
Χαρά Μάτα Γιαννάτου: Γνωρίστε την
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την γνωρίσαμε στο "Κόκκινο Ποτάμι" αλλά την λατρέψαμε μέσα από τον ρόλο της "Σμαρώς" στην "Σκοτεινή Θάλασσα".

Η Χαρά Μάτα Γιαννάτου είναι ταλαντούχα Ελληνίδα ηθοποιός που αγαπήσαμε τηλεοπτικά μέσα από το “Κόκκινο Ποτάμι” του Open και φέτος την απολαμβάνουμε στη σειρά “Σκοτεινή Θάλασσα” του Mega.

Λίγα πράγματα για την Χαρά Μάτα Γιαννάτου

  • Η Χαρά Μάτα Γιαννάτου γεννήθηκε στο Βερολίνο στις 23 Ιουνίου 1989.
  • Έχει ρίζες από τη Γερμανία και την Ελλάδα.
  • Η μητέρα της είναι Γερμανίδα και ο πατέρας της Έλληνας.
  • Ο πατέρας της είναι ο Νίκος Γιαννάτος, μουσικός, τραγουδοποιός, τραγουδιστής και ο μπασίστας των Πυξ Λαξ, ενώ έχει μία αδερφή, τη Ζωή.
  • Ήρθε στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία.

Χαρά Μάτα Γιαννάτου: Γνωρίστε την 'Σμαρώ' της Σκοτεινής Θάλασσας! Η ηλικία, η καταγωγή της και η σχέση της με τους Πυξ Λαξ

  • Μετακόμισε με την οικογένεια της στην Νέα Σμύρνη όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια.
  • Ο πρώτος της επαγγελματικός ρόλος, ήταν στην κινηματογραφική ταινία «Νοτιάς» στον ρόλο της Αλίκης.
  • Τηλεοπτικά η πρώτη της δουλειά ήταν στην επιτυχημένη σειρά του Open, “Το Κόκκινο Ποτάμι” την σεζόν 2019-2020, στον ρόλο της Βασιλικής.
  • Την σεζόν 2021-2022 επέστρεψε τηλεοπτικά συμμετέχοντας στη σειρά «Σκοτεινή Θάλασσα» στο Mega και στo «Καρτ-Ποστάλ» στην ΕΡΤ1.

Η σχέση της με κούκλο Έλληνα ηθοποιό

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealLife, το 2018 η Χαρά Μάτα Γιαννάτου ήταν ζευγάρι με τον Γιάννη Νιάρρο. Μάλιστα οι δυο ταλαντούχοι καλλιτέχνες ήταν μαζί για αρκετό καιρό αλλά τον κρατούσαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα οι δύο ηθοποιοί ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη.

Χαρά Μάτα Γιαννάτου: Γνωρίστε την 'Σμαρώ' της Σκοτεινής Θάλασσας! Η ηλικία, η καταγωγή της και η σχέση της με τους Πυξ Λαξ

Η καταγωγή της Χαράς και τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική

«Το όνομα μου δεν είναι ψευδώνυμο. Η μητέρα μου είναι Γερμανίδα και της άρεσαν τα ονόματα που έχουν κάποια σημασία στα ελληνικά. Την αδερφή μου τη λένε Ζωή. Επειδή ήμουν το δεύτερο κορίτσι, η γιαγιά μου, που την έλεγαν Σταμάτα, γκρίνιαζε και ήθελε να μπει και το δικό της όνομα. Επειδή το θεωρούσαν αρνητικό να με απο­καλούν «Σταμάτα» και επειδή η σύλληψη μου θεωρούν ότι έγινε χαράματα, ήρθε το Χαρά-Μάτα», έχει δηλώσει στο Down Town.

«Είμαι έξι χρόνια στον χώρο και αισθάνομαι τυχερή γιατί πάντα βρέθηκα σε πολύ καλές και ποιοτικές δουλειές. Ήμουν τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος, με τους σωστούς ανθρώπους. Ο πρώτος μου ρόλος ήταν στο δημοτι­κό, όταν σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή έκανα την Παναγία στη φάτνη του Ιησού. Επαγγελματικά, στο Φεστιβάλ Αθηνών με τον Μιχαήλ Μαρμάρινο. Από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός, μάλλον λόγω του Γερμανού παππού μου που ήταν ηθοποιός. Θυμάμαι, γύριζε μια ταινία και πήγαμε με τη μαμά μου στα γυρίσματα. Στο διάλειμμα καθίσαμε να φάμε και μπαίνει ο σκηνοθέτης, με κοιτάει -εγώ τότε ήμουν έξι χρονών- και μου λέει: «Εσύ μια μέρα θα γίνεις ηθοποιός». Και από τότε έκατσε μέσα μου αυτή η φράση», είχε πει ακόμα στην ερώτηση πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Χαρά Μάτα Γιαννάτου: Ο ρόλος της στη Σκοτεινή Θάλασσα

Ο ρόλος της Σμαρώ: Έξυπνη, αυτοσαρκαστική, συναισθηματική. Ήρθε στην πόλη στην εφηβική ηλικία της, για να μείνει με τη μικρή αδερφή του πατέρα της όταν αυτός καταδικάστηκε ισόβια για τον φόνο της μητέρας της. Είχε μια έξαλλη εφηβεία. Ήταν η πρώτη σχέση του Χρήστου, τον οποίο παράτησε γιατί εκείνος την απάτησε. Πίσω από την επιλογή της να γίνει αστυνομικός, την οποία διαρκώς αμφισβητεί, κρύβεται η βαθιά της ανάγκη για έναν πιο δίκαιο κόσμο, αλλά και ένα βαθύ προσωπικό τραύμα. Η σχέση της με τον Χρήστο είναι μια συναισθηματική σταθερά στη ζωή της.

Χαρά Μάτα Γιαννάτου: Γνωρίστε την 'Σμαρώ' της Σκοτεινής Θάλασσας! Η ηλικία, η καταγωγή της και η σχέση της με τους Πυξ Λαξ

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share