Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Οριστικό: Τότε δικάζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης!

Αποφασίστηκε και θα καθίσει στο εδώλιο

21 Δεκεμβρίου 2021 16:58
Οριστικό: Τότε δικάζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οριστική είναι η απόφαση για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με το γνωστό ηθοποιό να κάθεται σύντομα στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα, στις 18 Μαρτίου 2022 θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, το 2008 αλλά και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, με την οικογένειά του παράλληλα να βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση.

Οι καταγγελίες των γυναικών που έγιναν σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν αυτές που τον έφεραν στη θέση του κατηγορούμενου αντιμέτωπο με βαρύτατα αδικήματα και οδήγησαν στην προσωρινή του κράτηση, τον περασμένο Ιούλιο.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που είναι ο πρώτος ηθοποιός ο οποίος θα δικαστεί μετά τις καταγγελίες του κινήματος metoo, προσδιορίστηκε ενάμισι περίπου μήνα μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

Τι αναφέρει η εισαγγελική έρευνα

Οι δικαστές «έδειξαν» στον Πέτρο Φιλιππίδη τον δρόμο για το εδώλιο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση στην οποία σημειώνεται ότι «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Η πρώτη γυναίκα καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι την παρέσυρε στο καμαρίνι του με την πρόφαση ενός ρόλου και την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων. Στο καμαρίνι του καταγγέλλεται ότι παρέσυρε το 2010 και την δεύτερη συνάδελφο του προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Εκεί, σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας, αποπειράθηκε να την βιάσει. Η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού τον Αύγουστο του 2014 υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του την ώρα που θα την επέστρεφε στο σπίτι της.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται αναφέροντας πως είναι «θύμα εκδίκησης». Στην απολογία του, μάλιστα, είχε κάνει λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς αλλά και «μανία εκδίκησης».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share