Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κόλαφος ο Ορέτζης Τζιόβας για Λιγνάδη: «Ξέρετε τι είναι να είσαι καθηγητής και να παρενοχλείς ερωτικά τους μαθητές σου;»

Δε «μάσησε» τα λόγια του ο ηθοποιός

21 Νοεμβρίου 2021 12:19
Κόλαφος ο Ορέτζης Τζιόβας για Λιγνάδη: «Ξέρετε τι είναι να είσαι καθηγητής και να παρενοχλείς ερωτικά τους μαθητές σου;»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εφημερίδα Enjoy και στην δημοσιογράφο, Μαρία Ανδρέου μίλησε ο Ορέστης Τζιόβας εφ’όλης της ύλης. Ο ηθοποιός δε δίστασε να τα πει «έξω» από τα δόντια.

Όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας με το #metoo, όσα ακούστηκαν για τον χώρο σας, όσα έγιναν με τις καταγγελίες και με τη Δικαιοσύνη να παίρνει θέση, τα περίμενες; Ήταν γροθιά στο στομάχι για τον χώρο σας;

«Δεν ήταν γροθιά στο στομάχι, γιατί όσα έκαναν ο κ. Λιγνάδης και ο κ. Φιλιππίδης ήταν σοβαρά νομικά ατοπήματα. Άρα αν κάνεις κακό θα το πληρώσεις, αργά ή γρήγορα. Για μένα αυτοί οι δύο συνάδελφοι πλήρωσαν την αλαζονεία τους», είπε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

Ορέτζης Τζιόβας Λιγνάδης

Ο κ. Λιγνάδης δεν ήταν καθηγητής στο Αρσάκειο;

«Ξέρετε τι είναι να είσαι καθηγητής και να παρενοχλείς ερωτικά τους μαθητές σου; Απαράδεκτο. Οι γονείς τους θα έχουν φρικάρει. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, όσο διάσημος, ταλαντούχος, προσκείμενος στην εξουσία και αν είναι… Ακόμη και στον κ. Λιγνάδη η κυβέρνηση του γύρισες την πλάτη και ας του εμπιστεύτηκε το Εθνικό Θέατρο. Ήταν επιλογή της κυβέρνησης ο κ. Λιγνάδης, του ανέθεσε το Εθνικό με απευθείας ανάθεση. Αλλά όταν βγήκαν όλα αυτά τα νοσηρά στη φόρα δεν του χαρίστηκαν. Δεν είναι κανένας πάνω από τον νόμο», απάντησε ο ηθοποιός.

Και κατέληξε: «Το #metoo δεν μπορούσε να θαφτεί ως κίνημα, γιατί ζούμε πλέον στην εποχή του facebook, που όλα κοινοποιούνται, τίποτα δεν κρύβεται. Και να πληρώσεις για να μην βγει ένα σκάνδαλο στη δημοσιότητα, να πληρώσεις αδρά όλα τα μίντια , από το facebook πως θα ξεφύγεις; Για μένα η ψυχική , η λεκτική και η σωματική βία στο θέατρο, στον ναό του πολιτισμού και της τέχνης, είναι αρρώστια και πληγή. Δεν γίνεται η χαρά και η δημιουργικότητα του θεάτρου να αμαυρώνεται από τις κομπλεξικές συμπεριφορές πρωταγωνιστών ή σκηνοθετών που αρέσκονται να τσαλακώνουν προσωπικότητες και να υποτιμούν συναδέλφους που έχουν ανάγκη να δουλέψουν».




 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share