Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Άγγελος Θεοδωράκης: «Πάντα ήθελα να νιώσω...» - Το παράπονο του εγγονού του Μίκη

Αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη

17 Νοεμβρίου 2021 10:40
Άγγελος Θεοδωράκης: «Πάντα ήθελα να νιώσω...» - Το παράπονο του εγγονού του Μίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O Άγγελος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδης, εγγονός του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη μίλησε στην εκπομπή Mega Stories για τον παππού του, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

«Περνούσαμε χρόνο μαζί, ιδιαίτερα τις νύχτες, όπου τρώγαμε μαζί. Μέσα στη διάρκεια της ημέρας, ήταν στο γραφείο του, όλη μέρα με τις μουσικές. Ακουγόταν πολύ δυνατά οι μουσική από το γραφείο του. Τη νύχτα, καθόμασταν στο σαλόνι και βλέπαμε ταινίες στην τηλεόραση», ανέφερε αρχικά ο Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης.

Συνέχισε λέγοντας πως ο Μίκης Θεοδωράκης «ήταν πολύ απλός και τρυφερός μαζί μας, μας λάτρευε και μας αγαπούσε και γι΄αυτόν τον λόγο είχε και μεγαλύτερη αγωνία για το τι θα κάνουμε στο μέλλον μας. Περίμενε να πάμε στο σπίτι να του δείξουμε τι κάνουμε, τι μας ενδιαφέρει. Εδώ ήταν ο χώρος του, εδώ περνούσε ατελείωτες ώρες. Εμείς δεν μάθαμε την ιστορία του παππού μας διαβάζοντας, δεν έχω μελετήσει το έργο του παππού μου, το έχουμε μάθει από την πηγή».

Ο εγγονός του Μικη, Άγγελος Θεοδωράκης

Στη συνέχεια αποκάλυψε: «Η σύζυγός του και τα δυο του παιδιά ήταν ο πολύ στενός οικογενειακός του κύκλος. Ήμασταν και εμείς δίπλα στη μαμά μου. Εκείνη μας πήγαινε συνέχεια κοντά του, μας λάτρευε και μας αγαπούσε. Δεν ξέρω αν θα βγάλει κάποια πικρία αυτό που θα πω, αλλά εγώ πάντα ήθελα να νιώσω πιο κοντά στον παππού μου, την είχα αυτή την ανάγκη και το επιχείρησα αρκετές φορές».

«Του μίλησα για το παράπονο αυτό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα του μίλησα με σφιγμένα τα δόντια, δεν νομίζω ότι το κατάλαβε ακριβώς», είπε ακόμη.

Μίκης Θεοδωράκης: Επιστολή «βόμβα» του Νίκου Κουρή μετά το άνοιγμα της διαθήκης - «Δεν διεκδικώ περιουσιακά στοιχεία»

Επιστολή του Νίκου Κουρή ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μέσω της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» αναφορικά με τη διαθήκη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα, για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη μίλησε η κόρη του Μαργαρίτα η οποία αποκάλυψε τις πιο έντονες αναμνήσεις που έχει από τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

«Είμαι βιολογικό τέκνο του Μική Θεοδωράκη και θα αποδειχθεί»

"Εγώ λοιπόν αναφέρομαι από τον συντάκτη της διαθήκης, ως Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) ή ως Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνω προσωπικά ότι δεν έχω καμία διαμάχη με κανένα άτομο από αυτά που αναφέρονται στην ίδια διαθήκη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μου όνομα.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διεκδικώ ούτε πρόκειται να διεκδικήσω στο μέλλον κάποιο περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν την δικαστική διαμάχη. Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον.

Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δεν θα επεφτε σε κανέναν λόγος είτε να λογοκρίνει είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας", αναφέρει στην επιστολή του.

"Ο ίδιος με είχε συμβουλεύσει και προτρέψει να ασχοληθώ με το πνευματικό του έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που ο συντάκτης δε μου αφήνει υλικά αγαθά, διότι θα έχανα χρόνο από το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου" συνεχίζει ο Νίκος Κουρής.

"Τρέφω συναισθήματα εκτίμησης για την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά σε καμία περίπτωση η εν λόγω εκτίμηση, δεν θα υπερισχύσει της επιθυμίας του Διδασκάλου και Δωρητή μου, ο οποίος στην διαθήκη του με ιδιόγραφη σημείωση, για να είναι αδύνατον στον οποιοδήποτε να το αμφισβητήσει με προσφωνεί ως Νίκο Θεοδωράκη".

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή

Ο κ. Ροζάκης μέσω της ίδιας εκπομπής τόνισε: "Επί 3 εβδομάδες, ο Νίκος Θεοδωράκης αισθάνθηκε την ανάγκη να εμφανιστεί και να πει κάποια πράγματα". Επίσης, διευκρίνισε πως "η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είναι οικουμενική, και αυτό θέλει να διατηρήσει ο Νίκος Θεοδωράκης".

"Είναι σημαντικό, ότι ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, αποδέχεται την χρήση του επιθέτου. Όμως τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν στόχο να αποκλείσουν τον Νίκο Θεοδωράκη να χρησιμοποιεί αυτό το επώνυμο", κατέληξε.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share