Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Καταπέλτης ο Νίκος Ψαρράς: «Δεν θα δουλέψω με ανθρώπους που έχουν φερθεί βίαια»

Ο ηθοποιός μίλησε για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

27 Οκτωβρίου 2021 17:02
Καταπέλτης ο Νίκος Ψαρράς: «Δεν θα δουλέψω με ανθρώπους που έχουν φερθεί βίαια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς, βασικός μάρτυρας στην καταγγελία της Ζέτας Δούκα εναντίον του Γιώργου Κιμούλη, μίλησε για τα θύματα που βρήκαν τώρα την δύναμη να μιλήσουν αλλά και για το μέλλον στον χώρο του θεάτρου μετά το τσουνάμι καταγγελιών.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «ΕΓΩ» δήλωσε «Τα θύματα που μιλάνε, κάνουν πολύ καλά που μιλάνε. Διαφωνώ με το «γιατί τώρα και όχι τότε» που ακούστηκε από πολλούς. «Γιατί τώρα μπορούν να το κάνουν» είναι η απάντηση» είπε κατηγορηματικά ο ηθοποιός.

Σοκάρει ο Νίκος Ψαρράς: «Παρενοχλήθηκα όταν ήμουν 23 ετών»

«Θεωρούσα ότι θα ‘ναι η αρχή για να «σπάσει το σπυρί», αλλά δεν έγινε. Δεν πειράζει. Εμείς έχουμε την ευκαιρία ως αναγνωρίσιμα πρόσωπα να βγούμε και να το πούμε. Ας είναι αυτό το κέρδος. Απλά κάθε θύμα να μην ξεχνάει ότι έχει το δικαίωμα της αντίστασης. Στενοχωρήθηκα όμως που δεν μίλησε κόσμος και από άλλους χώρους» συμπλήρωσε ο Νίκος Ψαρράς.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα δούλευε ξανά με τα άτομα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην φυλακή και περιμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης, είπε «Είμαι 27 χρόνια ηθοποιός και έχω τη δυνατότητα να επιλέγω. Πλέον, το πιο σημαντικό για μένα είναι να δουλεύω με ανθρώπους που εκτιμώ, σέβομαι, θαυμάζω και μιλάμε την ίδια θεατρική γλώσσα. Δεν θα μπορέσω να δουλέψω εύκολα με ανθρώπους που έχουν φερθεί βίαια στο παρελθόν».

Σοκάρει ο Νίκος Ψαρράς: «Παρενοχλήθηκα όταν ήμουν 23 ετών»

Σοκάρει με τη δική του αποκάλυψη ο Νίκος Ψαρράς, ο οποίος μίλησε για την εποχή, όπου είχε παρενοχληθεί, ενώ ήταν 23 ετών, καθώς και το πώς κατάφερε να το αντιμετωπίσει.

Ο ηθοποιός, που πρόσφατα ενσάρκωσε τον ρόλο του Ιάσονα στο «Καφέ της Χαράς», μίλησε στο «On time» για τα επαγγελματικά του βήματα ενώ έκανε και μία προσωπική εξομολόγηση.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Νίκος Ψαρράς ήταν παρόν στο συμβάν που κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα σχετικά με την λεκτική και σωματική κακοποίηση που βίωσε από τον Γιώργο Κιμούλη και φυσικά ο ίδιος την υποστήριξε δημόσια.

Έτσι ο Νίκος Ψαρράς αναφέρθηκε στην δική του προσωπική εμπειρία για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στα 23 του χρόνια από άνθρωπο του θεάτρου, με μια γνωστή ηθοποιό επίσης να σοκάρει.

Νίκος Ψαρράς παρενόχληση

Νίκος Ψαρράς: Η αποκάλυψή του για την παρενόχληση που δέχθηκε

«Μου έχει συμβεί, αλλά δεν είναι της παρούσης να το πω. Γιατί εγώ μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου, να το αντιμετωπίσω ακαριαία και να πω «κόφτο!». Εγώ το έκανα, παρόλο που ήμουν μόλις 23 χρονών. Δεν είναι όμως της παρούσης. Και αυτό γιατί εμένα δε με σημάδεψε. Με ενόχλησε εκείνη τη στιγμή, το αντιμετώπισα, τελείωσε. Εγώ έτσι είμαι όμως λόγω χαρακτήρα. Υπάρχουν άλλα παιδιά που δεν είναι και μπορεί να τους σημαδέψει μια ζωή. Υπάρχουν πολύ σοβαρές περιπτώσεις και τα θύματα καλά κάνουν και βγήκαν και βγαίνουν – έστω και τώρα – και τα καταγγέλλουν αυτά. Υπάρχουν πολύ σοβαρά τέτοιου είδους θέματα να ασχοληθούμε. Να τα ακούσουμε από τα θύματα και να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός αποκάλυψε πως τρομοκρατείται και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος να πειράξει τον γιο του.

«Τρομοκρατούμαι μόνο στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να πειράξει το παιδί μου. Γιατί εγώ και η γυναίκα μου τον μεγαλώνουμε –που τον έχουμε και έναν- σαν να είναι η ίδια μας η ψυχή. Ποιος θέλεις να πειράξει τη ψυχή σου; Ουδείς. Γι’ αυτό καταλαβαίνω τους πατεράδες που είναι πολύ θυμωμένοι και οργισμένοι με κάποιους που πείραξαν τα παιδιά τους. Πώς να μην είναι; Αυτό που προσπαθώ να κάνω μαζί με τη γυναίκα μου είναι να του μιλάμε, να μας εμπιστεύεται, να μην φοβάται να μας πει πράγματα. Αυτές τις ημέρες συνεχώς ακούμε για την παιδική παρενόχληση και σοκαριζόμαστε. Σήμερα ακούγαμε στις ειδήσεις ότι πρέπει από τριών ετών να αρχίσεις να μιλάς στο παιδί σου για τέτοια θέματα και σοκαρίστηκα. Γιατί λες το παιδί μου είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Από την άλλη ακούς στο ίδιο ρεπορτάζ ότι το 97% της παιδικής παρενόχλησης γίνεται από τον στενό οικογενειακό κύκλο και μένεις άφωνος».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share