Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βασιλική Τρουφάκου: Υπέρ της κίνησης Λιγνάδη να ανεβάσει παράσταση στη φυλακή – «Όποιος και αν είναι, δικαιούται τις καλύτερες συνθήκες»

«Δεν πρέπει να βασανίζονται οι άνθρωποι στα σωφρονιστικά ιδρύματα»

20 Οκτωβρίου 2021 14:07
Βασιλική Τρουφάκου: Υπέρ της κίνησης Λιγνάδη να ανεβάσει παράσταση στη φυλακή – «Όποιος και αν είναι, δικαιούται τις καλύτερες συνθήκες»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και τον Σπύρο Ραφαήλ Κεραμίδα, μίλησε η Βασιλική Τρουφάκου, με αφορμή τη νέα παράσταση στο Εθνικό Θέατρο, στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην είδηση πως ο προφυλακισμένος Δημήτρης Λιγνάδης ανέβασε παράσταση μέσα στη φυλακή.

«Ένας άνθρωπος που έχει παραβατική συμπεριφορά, ή κρατείται και είναι κατηγορούμενος και έχει κάτι να δώσει, είναι καλό που το κάνει και μέσα στις φυλακές.

Γενικώς τα σωφρονιστικά ιδρύματα πιστεύω πως πρέπει να λειτουργούν σαν χώροι που να μην βασανίζονται οι άνθρωποι εκεί. Αντιθέτως. Όποιος και αν είναι ο κρατούμενος δικαιούται τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κράτησης» ανέφερε χαρακτηριστικά η Βασιλική Τρουφάκου.

Δημήτρης Λιγνάδης: Ποιοι συμμετείχαν στην παράσταση που ανέβασε στη φυλακή

Θεατρική παράσταση μέσα στις φυλακές Τρίπολης, όπου κρατείται κατηγορούμενος για βιασμούς ανηλίκων, ανέβασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης. Στην παράσταση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση δεν συμμετείχε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Η παράσταση «Η Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς» ανέβηκε στις φυλακές Τρίπολης την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 19:30. Την παρακολούθησαν κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν βάρδια. Μία μέρα μετά δόθηκε ακόμα μία παράσταση στην οποία υπήρχαν προσκεκλημένα πρόσωπα από την περιφέρεια.

Μιλώντας στο STAR, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε πως «ήταν συγκινητική, έγινε στο προαύλιο των φυλακών και εντάχθηκε στο πλαίσιο τον εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Μετείχαν 12 έγκλειστοι, προφανώς ερασιτέχνες, με ρόλους που σου έδιναν την εντύπωση πως πρόκειται για επαγγελματίες. Ο κ. Λιγνάδης ήταν σκηνοθέτης και αφηγητής της παράστασης». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είχε ρόλο στην παράσταση ενώ συμμετείχε ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share