Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Η κατάρα της Αθηνάς Ωνάση: Κινδυνεύει από τους «δαίμονές» της η κληρονόμος

Βρίσκεται σε συναγερμό μετά το τραγικό περιστατικό

20 Οκτωβρίου 2021 11:55
Η κατάρα της Αθηνάς Ωνάση: Κινδυνεύει από τους «δαίμονές» της η κληρονόμος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθηνά Ωνάση βρίσκεται πάντοτε σε μια κατάσταση τρόμου, με την ίδια να έχει επηρεαστεί επίσης από όσα έχουν ακουστεί για την κατάρα της οικογένειάς της.

Μια πρόσφατη είδηση ξύπνησε «δαίμονες» στη μνήμη της Αθηνάς Ωνάση, που ζει παράλληλα τη δική της απόλυτη τραγωδία. Η εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι, Μέιβ Κένεντι Μακ Κίν, και ο μικρός γιος της, Τσέζαπικ Μπέι, πνίγηκαν στο ποτάμι δίπλα στο εξοχικό τους, όπου είχαν πάει οικογενειακώς για να γλιτώσουν από τον κορωνοϊό.

Έπαιζαν μπάλα στον κήπο του εξοχικού, όταν αυτή έπεσε στο νερό και τότε μάνα και γιος πήραν το κανό για να την πιάσουν. Το κανό παρα­σύρθηκε από τα νερά και οι δυο τους βρήκαν τραγικό θάνατο.

Τότε όλοι θυμήθηκαν την κατάρα της οικογένειας Κένεντι, όπου μέλη της οικογένειας «χάνουν» νέοι και ξαφνικά τη ζωή τους. Η είδηση αυτή αναστάτωσε τη «χρυσή κληρονόμο» της δυναστείας Ωνάση, που περνάει την καραντίνα για τον κορωνοϊό μαζί με τα άλογά της στους στάβλους της σε μια μικρή κωμόπολη της Ολλανδίας, καθώς η Αθηνά φοβάται ότι κουβαλά την κατάρα της οικογένειας Ωνάση.

Ο επί χρόνια εκπρόσωπος της οικογένειας Ωνάση, Αλέξης Μανθεάκης, εξομολογήθηκε κάποια περιστατικά που αφορούν τους Ωνάσηδες, από όπου απορρέει και ο φόβος της Αθηνάς.

«Η αλήθεια για την "Κατάρα των Ωνάσηδων" είναι ότι έχουν... χαθεί γύρω στα 30 άτομα - έχουν πεθάνει με περίεργους τρόπους. Όλες αυτές οι οικογένειες έχουν ανεξήγητους θανάτους. Ο τρόπος που πέθανε η Χριστίνα, η οικογένεια έχει μια άποψη, δεν μιλάει ποτέ. Ακούστηκαν πολλά, ότι αυτοκτόνησε, ότι πήρε χάπια... Ο καθένας έχει την άποψή του, η αλήθεια ποτέ δεν θα βγει.

Η αλήθεια δεν θα βγει ποτέ για τον Αλέξανδρο, το θείο της, πώς πέθανε. Γιατί είχαν αλλαχτεί τα καλώδια στο αεροπλάνο; Αυτό είναι αποδεδειγμένο. Ποιος το έκανε, γιατί... Αθωώθηκαν κάποιοι, πήγαν τρία χρόνια στα δικαστήρια, αθωώθηκαν και είπαν ότι κάποιοι άλλοι είχαν κάνει τη ζημιά.

Χτύπησαν το γιο του και ο Αριστοτέλης Ωνάσης τελείωσε, κατέρρευσε. Ο κύριος λόγος που κατέρρευσε ήταν από τύψεις, γιατί ο Αλέξανδρος είχε πάθος με την ασφαλή πτήση, το είχε έννοια και έλεγε στον πατέρα του ‘‘το αεροπλάνο αυτό είναι παλιό, να το αλλάξουμε και να πάρουμε ελικόπτερο”. Ο Ωνάσης, από τσιγκουνιά πιο πολύ, δεν ήθελε να ξοδέψει τα λεφτά, δεν αγόραζε το ελικόπτερο. Όταν σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος, ήξερε ότι αν είχε πάρει το ελικόπτερο, δεν θα είχε χάσει το γιο του. Αυτό τον έκανε να μην μπορεί να συμβιβαστεί με τον θάνατο του γιου του».

Στο τέλος έκανε ακόμη μια αποκάλυψη που συγκλονίζει: «Όταν ήταν στον Σκορπιό, πήγαινε κάθε βράδυ στο παρεκκλήσι και έστρωνε τραπέζι, έβαζε ποτά και φαγητά και μίλαγε με το γιο του».

Η κατάρα της Αθηνάς Ωνάση

Οι φόβοι και οι «δαίμονες»

Όταν έκλεισε τα 35 της πέρυσι, τα γενέ­θλια δεν ήταν όπως τα προηγούμενα. Ήταν θλιμμένα και μοναχικά, αφού μετά το επεισοδιακό διαζύγιό της από τον Ντόντα, δεν προχώρησε τη ζωή της. Η εγγονή του διάσημου σε όλον τον κόσμο Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση εξακολουθεί να να παλεύει με τους «δαίμονές» της. «Δαίμονες» που την κράτησαν πίσω στη ζωή και της προκάλεσαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Ο αείμνηστος δήμοσιογράφος και προσωπικός βιογράφος του Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος είχε κάνει μία αποκάλυψη σοκ.

Αυτό, λοιπόν, που πολλοί δεν γνωρίζουν και αποκάλυψε ο δημοσιογράφος είναι πως η Αθηνά είχε πριν από περίπου 13 χρόνια το αθλητικό δελτίο της στον Ιππικό Όμιλο Αυλώνα, μετά μάλιστα από προσωπική παρέμβαση του Ισίδωρου Κούβελου. Ο δημοσιογράφος ανέσύρε το δελτίο και το ανάρτησε στο facebook. Το ντοκουμέντο μάλιστα θεωρείται πως έχει ιδιαίτερη αξία, με δεδομένο πως ο δημοσιογράφος υπήρξε ένας από τους πιο προσφιλείς συντάκτες για τον παππού της, Αριστοτέλη Ωνάση, ενώ έχει υπάρξει και βιογράφος του.

«Αν και αρνούμαι να μιλήσω για την Αθηνά Ωνάση... παρασύρθηκα και ίσως απόψε να με ακούσετε στη τηλεόραση να λέω κάποια λόγια για την εγγονή του ανθρώπου που με την αποκλειστική συνέντευξη που μου είχε δώσει, το 1959, πάνω στη θαλαμηγό του, ανέβασε στα ύψη τη δημοσιογραφική μου καριέρα.

Εκείνο όμως που δεν είπα είναι ότι η Αθηνά Ωνά­ση έχει ταυτότητα ιππεύτριας ελληνικού συλλόγου και αν οι τότε “αρμόδιοι” την είχαν αγκαλιάσει με στοργή, σήμερα δεν θα είχε πουλήσει τον Σκορπιό και θα περνούσε τα καλοκαίρια της στην Ελλάδα... Και μη σπεύδουν κάποιοι να την λοιδορούν ότι μισεί τους Έλληνες, γιατί ο πατέρας της, Τιερί Ρουσέλ, την ανέθρεψε με το φόβο ότι κινδυνεύει η ζωή της από τους Έλληνες», έγραψε το Μάιο του 2016 ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος συνοδεύοντας την παλιά, ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Μάλιστα, ο αείμνηστος δημοσιογράφος ήταν αυτός που σημείωσε πως η κληρονόμος της ιστορικής δυναστείας διακατέχεται από «φόβο ξαφνικού θανάτου» και αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήθελε να κάνει ένα παιδί με το σύζυγό της. «Πιστεύει ότι οι ρίζες των Ωνάσηδων πρέπει να εκλείψουν, γιατί φέρνουν μέσα τους κατάρα αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Και όταν είχε σκοτωθεί το αγαπημένο άλογο ιππασίας της κόρης του Αλβάρο (από τον πρώτο του γάμο), η Αθηνά άρχισε να κλαίει και να φωνά­ζει: “Ντόντα, απομάκρυνε τη Βίβιαν από μένα, φέρνω στο αίμα μου την κατάρα του θανάτου», έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share