Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρισευτυχισμένη η Μαρία Μπεκατώρου: Η αποκάλυψη για την εγκυμοσύνη της!

Σε πελάγη ευτυχίας η παρουσιάστρια!

20 Σεπτεμβρίου 2021 19:25
Τρισευτυχισμένη η Μαρία Μπεκατώρου: Η αποκάλυψη για την εγκυμοσύνη της!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρία Μπεκατώρου μίλησε ανοιχτά για την διαδικασία που ακολούθησε ώστε να μείνει έγκυος. Η παρουσιάστρια, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να κάνουν παιδιά και τα όσα είπε, είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστικά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ένα στα έξι ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας ενώ συγκεκριμένα στην Ελλάδα ο αριθμός των ζευγαριών υπολογίζεται μεταξύ 250.000-300.000. Η αιτία υπογονιμότητας ανευρίσκεται κατά 40% των περιπτώσεων στους άνδρες, 40% στις γυναίκες και 20% και στους δύο.

Τα ποσοστά επιτυχίας μιας εξωσωματικής κυμαίνονται ανάλογα πρωτίστως με την ηλικία της γυναίκας. Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές το ποσοστό επίτευξης εγκυμοσύνης στη πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής σε νεαρά ζευγάρια στα οποία η γυναίκα παράγει ικανό αριθμό ωαρίων αγγίζει το 32% ανά προσπάθεια και το ποσοστό της γέννησης αγγίζει το 27%.

Τρισευτυχισμένη η Μαρία Μπεκατώρου: Η αποκάλυψη για την εγκυμοσύνη της!

Τι είπε η Μαρία Μπεκατώρου για την προσπάθειά της να μείνει έγκυος

«Η αλήθεια είναι ότι δε θα με χάλαγε να έχω και ένα δικό μου παιδί (σχετικά με την βαφτιστήρα της). Αλλά μιας και δεν το έχω, τι να κάνω;»

Πώς γίνεται να αυτοσαρκάζεσαι και για αυτό;

Δεν γίνεται αλλιώς. Κάποια στιγμή συνηθίζεις. Μετά από προσπάθειες και ραντεβού σε γιατρούς, έφτασα σε αυτό το σημείο. Ο δικός μου χαρακτήρας είναι έτσι. Άλλες γυναίκες έχουν εμμονική σχέση με αυτό. Εγώ πια δεν έχω.

– Υπήρξε περίοδος που σε έβαλε κάτω;

«Ε βέβαια. Κοίταξε, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο σύντροφος που έχεις. Το έχω πει και σε μια φίλη μου. «Τι προτιμάς να έχεις; Ένα παιδί ή έναν καλό σύντροφο;». Πολλές φορές αυτά τα δύο δεν πηγαίνουν μαζί. Και επειδή εγώ έχω έναν πάρα πολύ καλό σύντροφο που είναι εκεί και θα είναι εκεί για εμένα -λέω και δεν είναι παρηγοριά στον άρρωστο- ότι αν δεν κάνουμε παιδί, θα έχουμε ο ένας τον άλλον. Σίγουρα υπάρχουν φάσεις που το ζευγάρι απομακρύνεται. Η γυναίκα παίρνει τα φάρμακά της, οι ορμόνες δημιουργούν νεύρα, ψυχολογικές διακυμάνσεις και ο άντρας σου πρέπει να μπορεί να το αντέξει όλο αυτό. Παίρνεις φάρμακα, έχεις ζαλάδες, κάνεις ενέσεις, μπορεί να παχαίνεις, μπορεί να νιώθεις δυσφορία, μπορεί να πεινάς, να αηδιάζεις, μπορεί όλα αυτά να σου συμβαίνουν ταυτόχρονα. Δεν είναι εύκολη διαδικασία» .

– Τώρα σε τι φάση είσαι;

«Τώρα δεν κάνω τίποτα. Είμαι σε μια φάση που θέλω να ξεκουράσω το μυαλό και το σώμα μου. Μου το οφείλω μετά από έξι χρόνια που προσπαθώ»

Μερικά ακόμα στοιχεία για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Από το 1973 που γεννήθηκε η Λουίζ Μπράουν, ένα υγιέστατο κοριτσάκι στην Αγγλία, το οποίο ήταν το πρώτο παιδί που γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση, μέχρι σήμερα, υπολογίζεται ότι το ποσοστό των γεννήσεων που προκύπτει από κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής υπερβαίνει το 5% σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο αριθμός των βρεφών που έχουν γεννηθεί με τη βοήθεια της εξωσωματικής έχει εκτιναχθεί σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share