Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από τον Πασχάλη Τσαρούχα - «Δεν έχει ανοίξει η ιστορία των καταγγελιών ακόμα»

Ο ηθοποιός μίλησε για το ελληνικό #MeToo

19 Σεπτεμβρίου 2021 13:00
«Βόμβα» από τον Πασχάλη Τσαρούχα - «Δεν έχει ανοίξει η ιστορία των καταγγελιών ακόμα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε στη εκπομπή της Σϊσσυς Χρηστίδου για την νέα του επαγγελματική δουλειά, τις καταγγελίες του ΣΕΗ και το ελληνικό #MeToo.

Ο Στάθης και η Γη της Ελιάς

Ο Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε και για τον ρόλο του στην σειρά Η Γη της Ελιάς. Οι περιπέτειες για τους ήρωες συνεχίζονται με τη μία ανατροπή να διαδέχεται την άλλη.

Μάλιστα, φαίνεται πως ένας παλιός, απαγορευμένος έρωτας, αυτός του Στάθη και της Ιουλίας, επιστρέφει στη Μάνη για τα καλά.

«Ο έρωτας με την Ιουλία έχει κάτι παιδικό. Και σαν ηθοποιοί, αλλά και σαν χαρακτήρες έχουμε προσεγγίσει αυτήν την περιπέτεια με ρομαντισμό και παιδικότητα, είναι μια πρόκληση. Ο Στάθης θα είναι με την Ιουλία στο τέλος.»

«Χείμαρρος» ο Πασχάλης Τσαρούχας για τις καταγγελίες - «Σου ερχόταν αηδία με αυτά που διάβαζες»

Οι καταγγελίες

Ο Πασχάλης Τσαρούχας, εκτός από ηθοποιός και συγγραφέας είναι και Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, δεν μπορούσε λοιπόν να μην αναφερθεί και στις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.

«Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, αλλά πολλοί από εμάς δεν έχουμε δουλέψεις με πολλούς από εκείνους γιατί δεν μπορούσαν να μας κάνουν αυτά που έκαναν στους άλλους (θύματα). Δεν έχει ανοίξει η ιστορία των καταγγελιών ακόμα και δεν ξέρω αν θα ανοίξει.

Όχι δεν ήξερα για όλους. Ήξερα μόνο για κάποιους ότι ήταν σνομπ ή κακότροποι. Δεν έχει ανοίξει η ιστορία ακόμα και δεν ξέρω αν θα ανοίξει.

Σημασία έχει να υπάρξει μια νέα παιδεία. Το μεν θύμα να έχει την ασφάλεια να μπορεί να μιλήσει και ο δε θύτης να γνωρίζει πως δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει για ένα μεροκάματο.

Όταν υπερασπίζεται κανείς κάποιον κατηγορούμενο, του κάνει το πλυντήριο. Είναι λογικό να τον κρέμας στα μανταλάκια, όταν του κάνεις πλάτη», είπε αναφερόμενος στους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Χείμαρρος» ο Πασχάλης Τσαρούχας για τις καταγγελίες - «Σου ερχόταν αηδία με αυτά που διάβαζες»

Ο Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε για τη «Γη της Ελιάς» στην οποία συμμετέχει, αλλά και για το κίνημα metoo και τις καταγγελίες που διάβασε στο πειθαρχικό του ΣΕΗ.

«Ελπίζω να μην έρθει κάτι άλλο στο προσκήνιο»

«Ήταν πολύ σκληρό και σοκαριστικό για εμάς αυτό που έγινε με το metoo. Στην αρχή που το αντιμετωπίζαμε είχαμε χάσει τον ύπνο μας, δεν τρώγαμε, σου ερχόταν αηδία με αυτά που διάβαζες», είπε αρχικά ο Πασχάλης Τσαρούχας.

«Όταν τελειώσει όλο αυτό θα πρέπει να μας πάνε κάπου για… αποτοξίνωση κανένα εξάμηνο εμάς του πειθαρχικού, να ησυχάσει η ψυχή μας. Ελπίζω να μην έρθει κάτι άλλο στο προσκήνιο, εμείς δείξαμε το δρόμο και όποιος άνθρωπος υποφέρει μπορεί να απευθυνθεί στην εισαγγελία».

«Για τόσο σκληρά πράγματα πρέπει να υπάρχουν πραγματικές ποινές, που θα πονέσουν τον άλλον. Είναι δυο υποθέσεις ακόμα, του Γιώργου Κιμούλη και του Παύλου Χαϊκάλη που λόγω καλοκαιριού σταματήσαμε τη διαδικασία», πρόσθεσε επίσης ο Πασχάλης Τσαρούχας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share