Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Η γυναίκα μου...": Άσχημα μπλεξίματα για τον Πέτρο Φιλιππίδη!

Τι συνέβη;

7 Σεπτεμβρίου 2021 10:30
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πράγματα στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη παραμένουν στάσιμα θα λέγαμε, εδώ και αρκετές μέρες. Ο πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης παραμένει προφυλακιστέος στις φυλακές της Τρίπολης (εκεί δηλαδή που κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης) και περιμένει τη δίκη του, την στιγμή που οι τηλεοπτικοί σταθμοί αποφάσισαν να κόψουν κάθε επανάληψη των σειρών που πρωταγωνιστούσε.

Κατά καιρούς ο Φιλιππίδης έχει εκφράσει, μέσω τρίτων προσώπων, την πεποίθησή του πως θα δικαιωθεί (ο ίδιος ισχυρίζεται ξανά και ξανά πως δεν βίασε κάποια ούτε αποπειράθηκε να βιάσει και πως ό,τι έγινε με τις γυναίκες έγινε με την συγκατάθεσή τους) και πως σύντομα θα βγει από τη φυλακή, έως ότου να γίνει η δίκη.

Ωστόσο, υπάρχει και η απέναντι πλευρά που είναι διατεθειμένη να το πάει μέχρι τέλους, προκειμένου ο ηθοποιός όχι απλά να μην αποφυλακιστεί, αλλά να περάσει πάρα πολύ καιρό πίσω από σίδερα της φυλακής.

Ένας εκ των βασικών «πρωταγωνιστών» της πλευράς αυτής είναι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο σύζυγος της Λένας Δροσάκη που ήταν μιας εκ των τριών γυναικών που κατήγγειλε τον Φιλιππίδη.

Μιλώντας προσφάτως στην Real Life και αναφερόμενος στην προφυλάκιση του συναδέλφου του, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είπε τα εξής:

'Η γυναίκα μου...': Άσχημα μπλεξίματα για τον Πέτρο Φιλιππίδη!

«Είναι πολύ δύσκολο. Ο καθένας θέλει τον χρόνο του και πρέπει να το σεβαστούμε. Είναι άλλο πράγμα η λεκτική βία, άλλο η σεξουαλική παρενόχληση κι άλλο ο βιασμός. Τα θύματα βγήκαν με θάρρος να μιλήσουν για ανθρώπους που ήταν κατεστημένο στη δουλειά μας και αντιμετώπισαν τρομερές πιέσεις όλο το διάστημα, που το θέμα ήταν στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι στον χώρο μας που επιχειρούν να εξιλεώσουν τους θύτες, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν στην επιφάνεια στην δουλειά και αυτό είναι ακόμα πιο λυπηρό. Είναι, αν μη τι άλλο, άδικο να υποστηρίζει κανείς έστω και έμμεσα τους θύτες. Ο καθένας κρίνεται για την στάση του.

Εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ κάποια πράγματα που ειπώθηκαν από κάποιους. Θα προσπαθήσω -τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοι- να φτάσει η υπόθεση μέχρι το τέλος. Και υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι: πρώτον για τον γιο μου και την γυναίκα μου, για την οποία μόνο υπερηφάνεια έχω για την στάση που επέλεξε και δεύτερον για τα νέα παιδιά, που είτε έχουν μπει στη δουλειά είτε πρόκειται να μπουν, θέλω να τα κοιτάζω στα μάτια. Η ελληνική Δικαιοσύνη στις συγκεκριμένες διώξεις έχει κάνει σπουδαίο έργο. Επειδή είμαστε και έμπρακτα μέρος όλης αυτής της διαδικασίας, μαθαίνω ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη δουλειά για να μπορέσουν όλες αυτές οι υποθέσεις να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται αυτήν την στιγμή.

Η αλήθεια είναι πως είχε ξεφουσκώσει η περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη και πίστευα ότι μπορεί να μη γινόταν τίποτα, σε σχέση με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες. Το ΣΕΗ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και οφείλουμε πολλά τόσο στον πρόεδρο Σπύρο Μπιμπίλα όσο και στον πρόεδρο του Πειθαρχικού Πασχάλη Τσαρούχα και σε όλα τα μέλη του συμβουλίου, που έδωσαν μάχη και προσπάθησαν να γίνουν ασπίδα, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν».

Χαμός με τον Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή: Το ξεχασμένο USB που τον «καίει» και η «πόρτα» του Φιλιππίδη

Εξελίξεις φαίνεται πώς υπάρχουν στην υπόθεση του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη. Αίτημα να σταλεί αντίγραφο της δικογραφίας για να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη για “κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, βάσει του 384/Α του Ποινικού Κώδικα” έκανε ο συνήγορος θυμάτων του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Βλάχος, προβλέποντας ότι η υπόθεση θα κλείσει οριστικά τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, ο άνθρωπος που έκανε πρώτος μήνυση στον Δημήτρη Λιγνάδη, «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε στο Live News. Μεταξύ άλλων περιέγραψε με λεπτομέρειες τι του έκανε ο σκηνοθέτης καθώς και την τακτική που φέρεται να ακολουθεί στα θύματά του.

Μπορεί, όπως έχει καταγγελθεί, το laptop μέσω του οποίου ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, «έδειχνε πορνογραφικό υλικό στα ανήλικα θύματά του» να έκανε φτερά και στην οικία του να βρέθηκε νέος, φρεσκοαγορασμένος, «καθαρός» φορητός υπολογιστής, χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία.

Δημήτρης Λιγνάδης

Αλλά έβγαλε… λαγό, ο έλεγχος της αστυνομίας, όπως μας αποκαλύπτει ο συνήγορος θυμάτων του πάλαι ποτέ κραταιού σκηνοθέτη και ηθοποιού, Γιάννης Βλάχος. «Βρέθηκε μεταξύ των πενιχρών στοιχείων ένα ξεχασμένο usb (σ.σ. stick) Kingston στον πάτο της στυλοθήκης του. Είχε καλυφθεί από στυλό και δεν φαινόταν» μας λέει ο γνωστός νομικός. «Το στικάκι αυτό περιέχει πορνογραφικό υλικό με ανήλικο. Αυτό που δεν βρέθηκε στο laptop».

Ο κ. Βλάχος έκανε αίτημα να σταλεί αντίγραφο της δικογραφίας για να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη για «κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, βάσει του 384/Α του Ποινικού Κώδικα», όπως αναφέρει το sputnik.gr.

«Πόρτα» από τον Φιλιππίδη στον Λιγνάδη

Μία θεατρική παράσταση που θα αφορά την επανάσταση του 1821 φαίνεται πώς ετοιμάζει ο Δημήτρης Λιγνάδης στις φυλακές Τριπόλεως.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύονται στις εφημερίδες Espresso και On Time, ένας από αυτούς που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο είναι και ο Τριαντάφυλλος Αποστόλου, ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας. Η υπόθεση είχε έρθει στο φως μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και ακολούθησε η προφυλάκισή του. Ο ίδιος προσπαθεί να μη φαίνεται πολύ στις φυλακές, να κρατάει χαμηλό προφίλ, ενώ εργάζεται και στα μαγειρεία.

Φιλιππίδης Λιγνάδης

Μέχρι τώρα 10 άτομα συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο σκηνοθέτης που προφυλακίστηκε για βιασμό και κακοποίηση αγοριών.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται θεατρική ομάδα στις συγκεκριμένες φυλακές.

Πάντως, μεταξύ των συμμετεχόντων δεν θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς απάντησε αρνητικά σε σχετική πρόταση που του έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από τα δύο ρεπορτάζ, παρόλο που οι δύο άνδρες μένουν στον ίδιο θάλαμο και περνούν αρκετές ώρες μαζί, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να ασχοληθεί με τη θεατρική παράσταση, καθώς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share