Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αφροδίτη Λιάντου: «Δεν με στεναχωρεί που με συγκρίνουν με τη μαμά μου. Θέλω να της μοιάσω έστω στο ελάχιστο»

Η κόρη της Εβελίνας Παπούλια αποκαλύπτεται

5 Σεπτεμβρίου 2021 13:39
Αφροδίτη Λιάντου: «Δεν με στεναχωρεί που με συγκρίνουν με τη μαμά μου. Θέλω να της μοιάσω έστω στο ελάχιστο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κόρη της Εβελίνας Παπούλια, Αφροδίτη Λιάντου, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Down Town Κύπρου. Η νεαρή πρωταγωνίστρια από το σίριαλ «Η γη της Ελιάς» μίλησε για τη σχέση που έχει με τη μητέρα της αλλά και για τις πολύτιμες συμβουλές που δέχεται από εκείνη, στο ξεκίνημά της.

Λιάντου Παπούλια

Η μαμά σου έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να πάρεις την απόφαση να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Όχι, καθόλου. Το συζητήσαμε σαφώς, αλλά ποτέ δεν ήταν παρεμβατική. Μου είπε ότι εμπιστεύεται πολύ τον Αντρέα, πως εκείνος ξέρει τη δουλειά και μου είπε ακόμα πως θα ήταν ένα ωραίο ξεκίνημα. Την τελική απόφαση την πήρα μόνη μου, χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα.

Ζήτησες κάποια συμβουλή από την μητέρα σου;

Ναι, κυρίως τεχνικές συμβουλές, πριν αρχίσουν τα γυρίσματα. Δεν ήξερα πώς να παίξω τις σκηνές που έχουν μέσα κλάμα. Δεν ήξερα πώς να το βγάλω. Οπότε απευθύνθηκα στην μητέρα μου, που είναι πολύ έμπειρη και μου εξήγησε. Πιο πολύ για τέτοια την ρωτάω, για τα τεχνικά που χρειάζομαι κάποιες οδηγίες.

Η σχέση σου με την μητέρα σου σήμερα πώς είναι;

Πλέον είμαστε κυρίως φίλες και δεν έχουμε την τυπική σχέση μητέρας-παιδιού, που είχαμε κάποτε. Από τότε που έφυγα για το Λονδίνο είμαστε φίλες καλές και δεν ίσχυσε τόσο ο κανόνας μαμά-κόρη.

Για ποιους λόγους μπορεί να τσακωθείτε;

Πλέον δεν έχουμε κανέναν λόγο για να τσακωθούμε. Αν σου πω ότι πάνε πολλά χρόνια που τσακωθήκαμε; Ναι, δεν μαλώνουμε. Μπορεί να διαφωνήσουμε κάπου, αν κι αυτό εξαίρεση θα είναι διότι σε όλα συμφωνούμε. Αυτό που θυμάμαι ως διαφωνία-αντιπαράθεση, ήταν στα 13, 14 μου χρόνια, όταν ήθελα να βγω κι εκείνη μου έλεγε «την τάδε ώρα θα είσαι πίσω όμως» κι εγώ ήθελα να έρθω πιο αργά. Να, μόνο για κάτι τέτοια διαφωνούσαμε. Χαζομάρες…

Η μητέρα σου, στις συνεντεύξεις της, πάντα μου έλεγε πως ήσουν ανεξάρτητη, συγκροτημένη, τόσο που σου έχει εμπιστοσύνη ότι μπορείς να επιβιώσεις μόνη σου. Όντως ήσουν πάντα έτσι;

Η αλήθεια είναι πως ναι. Επειδή η μητέρα μου πάντα δούλευε πολύ κι έλειπε όλη την ημέρα από το σπίτι, έμαθα να κάνω τα περισσότερα πράγματα μόνη μου. Από το να βάζω πλυντήριο, μέχρι να μαγειρεύω απ’ όλα. Μου άρεσε να είμαι μόνη μου και να κάνω κουμάντο στο σπίτι. Έφτιαχνα τα πάντα κι αυτό με έκανε να καταλάβω ότι είμαι ανεξάρτητη.

Υπήρχαν φορές που θα ήθελες την μητέρα σου στο σπίτι και σου έλειπε;

Ναι, κάποιες φορές, ειδικά σε μικρότερη ηλικία, το ένιωθα αυτό. Όμως και μικρή που ήμουν, πάντα αντιλαμβανόμουν ότι έκανε τα πάντα για να με μεγαλώσει κι αυτός ήταν και ο λόγος που έλειπε όλη την ημέρα. Δούλευε κάθε χρόνο πάρα πολύ και το κατανοούσα. Δεν έχω κανένα παράπονο από την μητέρα μου.

Δεδομένου ότι με την μητέρα σου είστε σχεδόν ίδιες, περιμένεις το να σε συγκρίνουν μαζί της;

Μα, το κάνουν ήδη. Εγώ θέλω να πω ότι θέλω να της μοιάσω έστω και στο ελάχιστο. Θαυμάζω που είναι τόσο γενναιόδωρη, τόσο δοτική με τους ανθρώπους και τόσο εκφραστική. Η μητέρα μου είναι ο άνθρωπος που θα έρθει ξαφνικά και θα σου κάνει μία μεγάλη αγκαλιά. Εγώ δεν το έχω αυτό, δεν εκφράζομαι τόσο πολύ, είμαι πιο συγκρατημένη. Αν σε δει στεναχωρημένο θα έρθει, θα ασχοληθεί με το πρόβλημά σου και θα είναι δίπλα σου. Τη θαυμάζω πάρα πολύ και δεν με στεναχωρεί καθόλου που μας συγκρίνουν.

Εσύ, δεν είσαι τόσο εκφραστική με τους ανθρώπους, με την σχέση σου;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ δοτικός άνθρωπος, αλλά όχι με τον τρόπο της μητέρας μου. Δεν λέω εύκολα «σ’ αγαπώ», είμαι πιο πολύ των πράξεων και δεν εκφράζω τόσο πολύ τα συναισθήματά μου. Είτε είμαι σε σχέση είτε με τους δικούς μου, δεν εκφράζομαι αρκετά, αλλά προσπαθώ να κάνω πράγματα για να δείχνω την αγάπη μου. Σου έλεγα προηγουμένως, ότι ήμουν σε μία σχέση σε απόσταση. Δεν ήταν εύκολο. Αν δεν αγαπάς τον άλλον, δεν το κάνεις.

Η Γη της Ελιάς - Liam Ireland: «Ως έφηβος ήμουν πονηρό παιδάκι - Έκανα τα λάθη μου, δεν μετανιώνω»

Η Γη της Ελιάς - Liam Ireland: «Ως έφηβος ήμουν πονηρό παιδάκι - Έκανα τα λάθη μου, δεν μετανιώνω»

Μέχρι στιγμής, τις εντυπώσεις στην «Γη της Ελιάς» έχει κλέψει η ταλαντούχα συμπρωταγωνίστριά του, η Αφροδίτη Λιάντου, στον απαιτητικό ρόλο της Μυρτάλης.

Αλλά και ο «Στέφανος» δεν έχει ξεφύγει της προσοχής μας. Πρόκειται για έναν νέο -και ωραίο!- ηθοποιό που μάλλον θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

Liam Ireland

Η αγγλική θητεία στην υποκριτική

Ο ίδιος είναι 24 ετών με καταγωγή από το Ρέθυμνο. Μέχρι τα 6 του χρόνια έζησε στην Αγγλία έπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα και τελείωσε το σχολείο.

Στα 20 του, όμως, γύρισε στην Αγγλία όπου και αποφοίτησε από την δραματική σχολή του ICTheater στο Brighton, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε παραστάσεις και ταινίες.

Μια από τις μεγάλου του αγάπες είναι και το μπάσκετ, μιας και όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει, μετά από 12 χρόνια προπονήσεων και αγώνων σε διάφορες ομάδες στην Κρήτη και στην Αθήνα αποφάσισε να τα παρατήσει γιατί γοητεύτηκε από ένα μάθημα υποκριτικής στο σχολείο.

Όσο τρυφερός είναι στο σήριαλ «Η Γη της Ελιάς» ο κούκλος Liam, τόσο φαίνεται να είναι και στην πραγματική του ζωή. Έχει μεγάλη αγάπη στα ζώα και ειδικά στην τεράστια σκυλίτσα του!

«Ως έφηβος ήμουν πονηρό παιδάκι», θα πει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

«Ήμουν ακόμα μωράκι όταν έφυγα με τους δικούς μου για Αγγλία λόγω του επαγγέλματος τους. Οι γονείς μου είναι δάσκαλοι της Ashtanga Yoga.

Επιστρέψαμε όμως στην Ελλάδα όταν ήμουν 6 ετών. Εγώ μεγάλωσα με τη μητέρα μου. Την ηρεμία της, το καθαρό μυαλό της, την αγάπη που έδωσε σε μένα και τα αδέλφια μου -έχω ένα μεγαλύτερο αδελφό και μια μικρή αδελφή 12 ετών- δεν θα τα έβρισκα πουθενά αλλού.

Στο χαρακτήρα μου με βοήθησε από μικρό και η yoga, γιατί έμαθα να συνειδητοποιώ κάθε βήμα μου. Τελείωσα ελληνικό σχολείο και είχα μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ και τον κινηματογράφο. Από μικρό παιδί έβλεπα ταινίες και τις μελετούσα.

Μέχρι τα 16 δεν μου άρεσαν τα βιβλία Μετά τα αγάπησα. Ως έφηβος ήμουν πονηρό παιδάκι. Έκανα τα λάθη μου, για τα οποία δεν μετανιώνω. Ήταν οι στιγμές της εφηβείας, της ηλικίας μου.», είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Downtown.

αφροδίτη λιάντου λιαμ

Για το πήγαινε- έλα μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας, ο Liam Ireland δήλωσε τα εξής:

«Μεταξύ Αθήνας και Κρήτης όπου μεγάλωνα, δεν υπήρχε άλλος Liam. Από τη μία αυτό μου άρεσε γιατί ένιωθα μοναδικός – δεν με ενοχλούσε που με έβλεπαν διαφορετικά.

Από την άλλη, όμως, το όνομα μου σε συνδυασμό με το ότι ήμουν δίγλωσσος, αφού μιλούσα πολύ καλά τα αγγλικά, με έκανε να νιώθω ξένος στην Ελλάδα, στο σχολείο μου.

Για να αντιληφθώ πόσο Έλληνας νιώθω και πόσο αγαπάω την Ελλάδα έπρεπε να φύγω.

Όταν πήγα για σπουδές συνειδητοποίησα πόσο νοσταλγούσα την Ελλάδα και πόσο ήθελα να γυρίσω στη ζωή που είχα αφήσει εδώ. Και αυτό ίσως συνέβαινε επειδή ένιωθα διαφορετικός, ξένος στη χώρα που ζούσα, Μου αρέσει η μοναδικότητα και η διαφορετικότητα στους ανθρώπους.

Στο σχολείο έκανα ένα μάθημα θεάτρου.

Αυτό το μάθημα ήταν αρκετό για να καταλάβω ποια θα είναι η ζωή μου στη συνέχεια.

Έτσι, μόλις τελείωσα το λύκειο πήγα στην Αγγλία για να σπουδάσω υποκριτική και μιούζικαλ. Τελειώνοντας τις σπουδές μου, αποφάσισα να μείνω εκεί για να ξεκινήσω την καριέρα μου.

Είχα ήδη αρχίσει να πηγαίνω σε οντισιόν, όλα πήγαιναν καλά και μετά ήρθε ο κορωνοϊός. Έτσι επέστρεψα για να δω τους δικούς μου.»

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share