Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Παύλος Χαϊκάλης: Κίνηση - ματ για τις καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης που τον βαραίνουν

Στην αντεπίθεση ο ηθοποιός

31 Αυγούστου 2021 08:29
Παύλος Χαϊκάλης: Κίνηση - ματ για τις καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης που τον βαραίνουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι καταγγελίες σε βάρος του Παύλου Χαϊκάλη, όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

«Λογικά το πολύ τρέξιμο έχει τελειώσει για μένα πάνω σε αυτό το θέμα. Εκτός αν έρθει κάτι καινούριο. Δεν υπάρχει νέα καταγγελία. Οι εκκρεμότητες που έχουν μείνει είναι στις υποθέσεις του Παύλου Χαϊκάλη και του Γιώργου Κιμούλη», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στη Νίκη Κώτσου και τη Real News, με το κοινό να αναμένει σύντομα εξελίξεις.

Νέες καταγγελίες μπορεί να μην υπάρχουν, οι υπάρχουσες όμως είναι αρκετά σοβαρές για να προκαλέσουν την ανησυχία των δύο πρωταγωνιστών, καθώς οι υποθέσεις τους αποτέλεσαν μεγάλο θέμα συζήτησης τη σεζόν που έφυγε.

Ο Παύλος Χαϊκάλης, βέβαια, κινήθηκε άμεσα και σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τον Φιλιππίδη. Πριν καν κατονομαστεί από το φερόμενο ως θύμα τον ορέξεών του, Ηλιάνα Αραβή, φρόντισε να δώσει ο ίδιος τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα!» του OPEN, να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή όσων συνέβησαν και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την ηθοποιό και την οικογένειά της αν την έφερε σε δύσκολη θέση.

Ακόμα, έστειλε επίσημη ανακοίνωση στα Μέσα μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, στην οποία ξεκαθάριζε πως στην περίπτωση της συγκεκριμένης κοπέλας «έτρεφε αληθινά αισθήματα».

Ο Χαϊκάλης -σε αντίθεση με τον Φιλιππίδη που εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα- ακολουθεί πιστά τη γραμμή των δικηγόρων του, μη αρνούμενος ότι φλέρταρε νεαρές ηθοποιούς (πάντα εντός επιτρεπτών ορίων, όπως δήλωσε στο ΟPEN), επιλέγοντας, όμως, μετά τη συνέντευξη εκείνη να απέχει από τα Μέσα.

Ο ίδιος, δεν έχει σκοπό ούτε να εμφανιστεί στα social media από τα οποία απέχει συνειδητά εδώ και μήνες, ούτε να προχωρήσει σε νέες δηλώσεις σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων, καθώς κάτι τέτοιο μόνο να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση του μπορεί.

Παύλος Χαϊκάλης

Στην αντεπίθεση ο Χαϊκάλης: «Άνθρακας ο θησαυρός - Δεν είμαστε όλοι το ίδιο»

Στην αντεπίθεση βρέθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος βλέποντας πολύ «βαρύτερες» καταγγελίες να πραγματοποιούνται για συναδέλφους του, ίσως θεώρησε πως είναι σωστό να επισημάνει, ότι δεν είναι το ίδιο με εκείνους, παρά τις κατηγορίες που και ο ίδιος αντιμετωπίζει.

Ο γνωστός ηθοποιός μιλά μέσω του συνηγόρου του, Μανώλη Τρούλη, για βιαστικά συμπεράσματα, που έχουν εξαχθεί εναντίον του, παρά τις πέντε εναντίον του καταγγελίες, τονίζοντας πως πρόκειται για ψέμματα, ενώ θα ακολουθήσει την νόμιμη οδό, ώστε να δικαιωθεί, έχοντας αυτή τη στιγμή στα χέρια του τις καταγγελίες.

Παύλος Χαϊκάλης: Η ανακοίνωση του ηθοποιού

«Μετά τον πολυήμερο διασυρμό μου, την 22 Φεβρουαρίου και ώρα 15:30 μμ., έλαβα επιτέλους από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αντίγραφα των σε βάρος μου «καταγγελιών» και σχετική πρόσκληση για την παροχή εξηγήσεων.

Συγκεκριμένα, παρέλαβα αντίγραφα τεσσάρων (4) εγγράφων, χωρίς ημερομηνία και χωρίς υπογραφή από τους φερόμενους ως καταγγέλλοντες που ακόμα κι αν ήθελε υποτεθεί ότι συνιστούν επιβεβαιωμένες καταγγελίες, το περιεχόμενό τους βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων.

Άνθρακες ο θησαυρός για όσους έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα και μ’ εξομοίωσαν άδικα με εκείνους που ελέγχονται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Ειδικότερα, η μία εκ των τεσσάρων καταγγελιών αφορά σε άνδρα που ισχυρίζεται ψευδώς ότι πριν από 20 ολόκληρα χρόνια , σε γυρίσματα σειράς και παρουσία πλήθους κόσμου, τον εξύβρισα. Όμως, κανείς από τους συντελεστές των γυρισμάτων δεν θυμάται ένα τέτοιο περιστατικό ούτε καν τον ίδιο τον καταγγέλλοντα, ο οποίος είναι άγνωστος σε μένα.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση επικαλούμαι τις μαρτυρίες δεκάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στα γυρίσματα των συγκεκριμένων επεισοδίων. Ως προς τις δύο καταγγελίες από ενήλικες γυναίκες που ισχυρίζονται ότι προ πολλών ετών τις παρενόχλησα σεξουαλικά δια τηλεφώνου δηλώνω κατηγορηματικά ότι τα όσα γλαφυρά διαχέονται δια του τύπου τις τελευταίες ημέρες για το περιεχόμενο των επικοινωνιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα, για την μία περίπτωση αναγνώρισα δημόσια ότι ορμώμενος από πραγματικά συναισθήματα προς το πρόσωπο της καταγγέλλουσας εκφράστηκα αυθόρμητα και ζήτησα δημόσια συγνώμη αν υπερέβην τα υποκειμενικά όρια της ηθικά ανεκτής συμπεριφοράς της συγκεκριμένης. Η ίδια δε η καταγγέλλουσα με ξεκάθαρο τρόπο επιβεβαιώνει ότι αμέσως μόλις έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε αμοιβαία διάθεση διέκοψα οποιαδήποτε επικοινωνία.

Τέλος, ως προς την μία καταγγελία ενήλικης γυναίκας – επί σειρά ετών επιστήθια φίλη – που μετά από 36 ολόκληρα χρόνια ισχυρίζεται ότι δήθεν αποπειράθηκα να την εκμεταλλευθώ σεξουαλικά, όταν και οι δύο είμασταν στην ηλικία των 25, η αλήθεια είναι ότι σοβαρές προσωπικές διαφορές μας οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα. Είναι προφανές ότι για λόγους εκδίκησης διαστρεβλώνει πλήρως τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μακρινό 1985.

Αρκεί να αναφέρω ότι την επίμαχη περίοδο ήταν επιστήθια φίλη και της μετέπειτα συζύγου μου και μητέρας του γιού μας. Συνεπώς, αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν η φίλη της καταγγέλλουσας και μετέπειτα σύζυγός μου να με παντρευτεί μετά από μία τέτοια πράξη και να αποκτήσει παιδί μαζί μου.

Η πέμπτη περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας και αναφέρεται στην περίοδο αμέσως μετά τη στρατιωτική μου θητεία, δηλαδή πριν από περίπου 40 χρόνια, είναι παντελώς ψευδής καθώς δεν γνωρίζω καν την συγκεκριμένη καταγγέλλουσα. Για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχω καμία ενημέρωση από το ΣΕΗ.

Επαναλαμβάνω ότι σέβομαι απόλυτα και στηρίζω με όλη μου την ψυχή την κοινωνική ενεργοποίηση των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και επιζητώ όπως και σύσσωμη η κοινωνία την παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν βλάψει πραγματικά με τη συμπεριφορά τους.

Δυστυχώς καλούμαι να υπερασπιστώ το αυτονόητο: ο καταγγελλόμενος δεν μπορεί να θεωρείται εκ προοιμίου ένοχος. Ως εκ τούτου είμαι αναγκασμένος να απαντήσω σκληρά με όλους τους νόμιμους τρόπους σε όσους και όσες χρησιμοποιούν ψέματα για να με πλήξουν ανασύροντας και διαστρεβλώνοντας ιστορίες από το παρελθόν που με περίσσια υποκρισία με εξομοιώνουν με πρόσωπα που ελέγχονται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share