Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Η άγνωστη τραγωδία που έζησε το πιο βασικό πρόσωπο στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Βίωσε την απόλυτη καταστροφή

30 Αυγούστου 2021 15:19
Απίστευτο: Η άγνωστη τραγωδία που έζησε το πιο βασικό πρόσωπο στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» παίζεται ακόμη και σήμερα, 23 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του, με τη σειρά του ΑΝΤ1 να γράφει ιστορία, αν και... καταραμένη λόγω θανάτων, έχοντας τη «σφραγίδα» του σκηνοθέτη πολλών επιτυχιών, Κώστα Λυχναρά.

Ο ίδιος για πολλά ακόμη χρόνια συνέχισε να σκηνοθετεί, με τον γιο του, Άρη, να ακολουθεί τα χνάρια του. Η οικογένειά τους, όμως, έζησε μια τραγωδία αυτό το καλοκαίρι.

Το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια πίσω του έχει αφήσει στάχτες και αποκαΐδια. Πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί και κόποι μιας ζωής έχουν έχουν χαθεί για πάντα.

Ανάμεσα σε αυτά τα σπίτια είναι και του Κώστα Λυχναρά, του διάσημου σκηνοθέτη του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης, στο Πευκί. Σύμφωνα με πληροφορίες του NassosBlog λαμπάδιασε η εξοχική κατοικία του και εθελοντές πυροσβέστες έδωσαν ηρωική μάχη να μην καεί ολοσχερώς. Ο 82χρονος σκηνοθέτης φέρεται να είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση αφού πληροφορήθηκε τηλεφωνικώς για την δυσάρεστη κατάσταση από γείτονά του.

Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Λυχναράς, είναι γεννημένος στις 4 Οκτωβρίου του 1938 και έχει σκηνοθετήσει πολλές σειρές και ταινίες. Έκανε τα πρώτα του βήματα στη σκηνοθεσία και το μοντάζ τη δεκαετία του ’60. Μέχρι το 2005 ο Κώστας Λυχναράς έχει σκηνοθετήσει και έχει γίνει βοηθός σκηνοθέτη σε πάνω από 40 τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές παραγωγές.

Κωνσταντίνου και Ελένης κάηκε το σπίτι του Λυχναρά

Το πρόσωπο που δεν ήθελε να παίξει στη σειρά

Ο Χάρης Ρώμας σε συνέντευξη του στο Down Town και στους Πάνο Ζόγκα, Φανή Πλατσατούρα και Νάνσυ Φαφούτη αποκάλυψε πως η Ελένη Ράντου είχε ζητήσει να έχει λόγο στη διαδικασία του «Κωνσταντίνου και Ελένης» καθώς και ποια ήταν η μεγάλη τους διαφωνία.

«Η Ελένη μου ζήτησε να έχει λόγο σε όλη τη διαδικασία. Να μην παίζει απλώς. Το δεχτήκαμε γιατί ήταν πολύ ουσιαστικός παράγοντας επιτυχίας. Άλλωστε, είναι και ένας άνθρωπος που δεν μπορείς να του πεις «όχι».

Στο καστ αποφασίζαμε και οι τρεις. Δηλαδή εγώ, η Ελένη και η Άννα Χατζησοφιά. Πολλές φορές διαφωνούσαμε. Συμφωνήσαμε απόλυτα όμως στη Μαρία Λεκάκη και με αυτό το σίριαλ έκανε καριέρα. Έγινε η Γκαρσόνα Βου όλης της Ελλάδας. Και αμέσως μετά έγινε πρωταγωνίστρια στην Νταντά. Σε οντισιόν επίσης ανακαλύψαμε και την Καλλιρόη Μυριαγκού που έπαιξε τη Ματίνα Μανταρινάκη, που τη φώναζαν Ταπεινό Χαμομηλάκι. Εγώ ενθουσιάστηκα. Η Ελένη, η Άννα και ο σκηνοθέτης Κώστας Λυχναράς δεν την ήθελαν. Οι οντισιόν της ήταν πολύ κακές, αλλά εγώ έβλεπα πως μπορούσε αυτό το κάπως ατσούμπαλο πλάσμα να δημιουργήσει ένα ρόλο. Μου είπε ο σκηνοθέτης: «Θα καταστραφείς αν τη φέρεις». Ευτυχώς, δεν τον άκουσα.

Η μόνη μεγάλη διαφωνία στο καστ που είχαμε με την Ελένη ήταν για τον Βασίλη Κούκουρα. Δεν τον ήθελε καθόλου κι εκεί εγώ πάτησα πόδι και είπα «θα τον πάρουμε». Και έκανε μοναδική επιτυχία. Αυτή ήταν η μεγάλη μας διαφωνία με την Ελένη. Το λέω για πρώτη φορά ανοιχτά, γιατί όλα έχουν λυθεί και δεν υπάρχουν πια παρεξηγήσεις».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share