Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άννα Μπεζάν: «Πέρασα πολλά χρόνια τρώγοντας ξύλο από τον πατέρα μου, του έκανα μήνυση στα 12»

«Ήταν αργά όταν έμαθε ο πατέρας μου για τη μήνυση»

24 Αυγούστου 2021 13:11
Άννα Μπεζάν: «Πέρασα πολλά χρόνια τρώγοντας ξύλο από τον πατέρα μου, του έκανα μήνυση στα 12»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Άννα Μπεζάν, την οποία γνωρίσαμε μέσα από το GNTM, προχώρησε σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για την κακοποίηση που δέχτηκε από τον πατέρα της όταν ήταν παιδί.

αννα μπεζάν ξύλο

«Η ζωή μου θα μπορούσε σίγουρα να γίνει ταινία. Δεν επιτρέπω να με κοιτάξουν υποτιμητικά επειδή μεγάλωσα σε ορφανοτροφείο. Όσο ψύχραιμη και να είμαι, αν καταλάβω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο γίνομαι έξαλλη και δεν περνάει κανένας καλά», είπε αρχικά η Άννα Μπεζάν και εξομολογήθηκε:

«Ήταν δική μου επιλογή να πάω. Ήμουν 12 χρονών και είχα φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούσα να αντέξω πια. Πήγα και έκανα μήνυση στον πατέρα μου και έτσι έφυγα. Δεν άντεχα άλλο. Φτάνεις σε ένα σημείο κενού που δεν μπορείς να το διαχειριστείς και θέλεις να διαμαρτυρηθείς.

Ήταν αργά όταν έμαθε ο πατέρας μου για τη μήνυση. Είχαν έρθει ήδη και με είχαν πάρει από το σπίτι».

«Πέρασα πολλά χρόνια τρώγοντας ξύλο από τον πατέρα μου χωρίς να υπάρχει λόγος», κατέληξε η Άννα Μπεζάν.

«Δεν είσαι μόνη»: Γραμμή βοήθειας 15900 για τη βία κατά των γυναικών

ις δράσεις του για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενοδοοικογενειακής βίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας δεν γεννούν μόνο αποτροπιασμό, αλλά καταδεικνύουν και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει σε επίπεδο πολιτείας και κοινωνίας, χρειάζεται ακόμη χρόνος έως ότου τα φαινόμενα αυτά, όπως και η κουλτούρα ανοχής τους, να εκριζωθούν οριστικά».

Η ΓΓΔΟΠΙΦ ως αρμόδιος κρατικός φορέας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών έχει ως στόχο να σπάσει έμφυλα στερεότυπα και συμπεριφορές και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας, τονίζοντας πως κανένα κορίτσι και καμία γυναίκα που θέλει να καταγγείλει περιστατικό βίας ή παρενόχλησης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ.39χρονος πατέρας στο Βόλο χτύπησε την κόρη του

Παροχή δωρεάν υπηρεσιών σε κακοποιημένες γυναίκες

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει το Δίκτυο Δομών που περιλαμβάνει 43 Συμβουλευτικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία παρέχουν σε γυναίκες δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης και νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής, καθώς και 19 Ξενώνες Φιλοξενίας, στους οποίους μπορούν να διαμείνουν γυναίκες θύματα βίας με τα παιδιά τους.

Παράλληλα, κάθε ενδιαφερόμενη/ος που επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών βίας ή να ζητήσει βοήθεια, έχει τη δυνατότητα να τηλεφωνεί στην δωρεάν Γραμμή SOS 15900.

Η Γραμμή λειτουργεί πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, στελεχώνεται από εξειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ το περιεχόμενο των κλήσεων είναι απόρρητο.

Πληροφορίες μπορούν επίσης να λάβουν όσες και όσοι το επιθυμούν στέλνοντας e-mail στο [email protected], καθώς και μέσα από την ιστοσελίδα metoogreece.gr.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share