Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πήρε θέση ο Γιάννης Μπέζος για τα εμβόλια: «Θεωρώ γελοιότητες…»

Αποστομωτικές για μια ακόμη φορά οι απαντήσεις του

24 Αυγούστου 2021 11:19
Πήρε θέση ο Γιάννης Μπέζος για τα εμβόλια: «Θεωρώ γελοιότητες…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γιάννης Μπέζος: Οι συνεντεύξεις του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κυρίως οι απόψεις και οι σκέψεις του τόσο σε θέματα υποκριτικής, αλλά και κοινωνίας.

Πρόσφατα παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στη Μαρία Ανδρέου και το «Enjoy».

Ο αγαπημένος και πάντα αυστηρός πρωταγωνιστής, δεν θα μπορούσε -μεταξύ άλλων- να μην ερωτηθεί και για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας με την πανδημία του κορωνοϊού. Με τον ίδιο να ρίχνει ευθείες βολές σε όσους επιμένουν να αμφισβητούν την επιστημονική κοινότητα.

  • Πως βλέπετε την ελληνική κοινωνία; Αύγουστος και δεν καταφέραμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας. Τι μας περιμένει άραγε το φθινόπωρο με τις μεταλλάξεις;

«Προσωπικά στεναχωριέμαι πάρα πολύ που δεν εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες. Όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας τις θεωρώ γελοιότητες. Για ότι μας συμβεί θα φταίμε εμείς και δεν μας δίνω κανένα ελαφρυντικό. Η επιστήμη έχει το όπλο, το εμβόλιο και εμείς είμαστε ακόμη μια φορά διχασμένοι.

Πραγματικά νιώθω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τους ερευνητές, για τους ανθρώπους που κατέχουν τη γνώση. Με τα εμβόλια προχώρησε η ανθρωπότητα, με το συνεχές διάβασμα των γιατρών. Και όχι με τον σκοταδισμό και τον Μεσαίωνα. Μου κάνει εντύπωση που οι συνάνθρωποι μου δεν νιώθουν την ατομική και τη συλλογική τους ευθύνη απέναντι στην πανδημία», είπε και συνέχισε:

Η συνέχεια δηλώσεων του Γιάννη Μπέζου για τα εμβόλια

«Δεν ξέρω αν τελικά φτάσουμε στο 80% των εμβολιασμών. Μπορεί παγκοσμίως αλλά και εδώ στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις να πιέσουν λίγο τα πράγματα, ειδικά σε όσους κατέχουν θέσεις σε νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στον στρατό, στον τουρισμό και να αλλάξουν στάση.

Δεν ξέρω οι αρνητές των εμβολίων τι παραπάνω ξέρουν από τους επιστήμονες που έχουν φάει ολόκληρη τη ζωή τους στο διάβασμα και στα θρανία. Πρέπει να έχουν μεγάλο εγωισμό, μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Να βρίσκονται σε μεγάλη πλάνη για να νιώθουν οι εκλεκτοί και οι λίγοι που κατέχουν την αλήθεια».

Πήρε θέση ο Γιάννης Μπέζος για τα εμβόλια: «Θεωρώ γελοιότητες…»

Γιάννης Μπέζος: «Προβληματικοί άνδρες υπήρξαν και παλαιότερα στην Ελλάδα»

Στο ένθετο «Enjoy» που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Δημοκρατία» παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος αναφέρθηκε στον εμβολιασμό αλλά και στα εγκλήματα που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό, με θύματα γυναίκες.

Απόσπασμα της συνέντευξης του Γιάννη Μπέζου

Πως βλέπετε την ελληνική κοινωνία; Αύγουστος και δεν καταφέραμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας. Τι μας περιμένει άραγε το φθινόπωρο με τις μεταλλάξεις;

Προσωπικά στεναχωριέμαι πάρα πολύ που δεν εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες. Όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας τις θεωρώ γελοιότητες. Για ότι μας συμβεί θα φταίμε εμείς και δεν μας δίνω κανένα ελαφρυντικό. Η επιστήμη έχει το όπλο, το εμβόλιο και εμείς είμαστε ακόμη μια φορά διχασμένοι. Πραγματικά νιώθω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τους ερευνητές, για τους ανθρώπους που κατέχουν τη γνώση, με τα εμβόλια προχώρησε η ανθρωπότητα, με το συνεχές διάβασμα των γιατρών και όχι με τον σκοταδισμό και τον Μεσαίωνα.

Μου κάνει εντύπωση που οι συνάνθρωποι μου δεν νιώθουν την ατομική και τη συλλογική τους ευθύνη απέναντι στην πανδημία. Δεν ξέρω αν τελικά φτάσουμε στο 80% των εμβολιασμών.

Μπορεί παγκοσμίως αλλά και εδώ στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις να πιέσουν λίγο τα πράγματα, ειδικά σε όσους κατέχουν θέσεις σε νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στον στρατό, στον τουρισμό και να αλλάξουν στάση. Δεν ξέρω οι αρνητές των εμβολίων τι παραπάνω ξέρουν από τους επιστήμονες που έχουν φάει ολόκληρη τη ζωή τους στο διάβασμα και στα θρανία. Πρέπει να έχουν μεγάλο εγωισμό, μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, να βρίσκονται σε μεγάλη πλάνη για να νιώθουν οι εκλεκτοί και οι λίγοι που κατέχουν την αλήθεια.

γιάννης μπέζος προβληματικοί άνδρες

Τι έχει συμβεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα και μιλάμε πλέον για γυναικοκτονίες;

Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που έγινε ξαφνικά φέτος. Ότι οι Έλληνες μίσησαν ξαφνικά τις γυναίκες τους. Μπορεί συμπτωματικά να ακούστηκαν πιο πολλά γεγονότα μέσα στο καλοκαίρι. Αλλά έχω να σας απαριθμήσω και άλλες γυναίκες στο παρελθόν στην Ελλάδα, που τις τεμάχισε ο σύζυγος, που τις έθαψε και τις τσιμέντωσε, που τους έκοψε το κεφάλι… Προβληματικοί άνδρες υπήρξαν και παλαιότερα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Η θέση της γυναίκας, δυστυχώς, παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα, όσοι αγώνες κι αν γίνονται, και μην τα ρίχνουμε όλα στην ερωτική ζήλια, δεν έχει φτάσει σε αυτήν που κατέχει ο άνδρας.

Στους νόμους, στα χαρτιά, ναι. Αλλά στην πράξη, όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο είναι μεγάλο ψέμα και δείτε τι γίνεται μέσα στην οικογένεια, στη δουλειά, στην πολιτική, στην τέχνη, στον αθλητισμό, παντού.

Η γυναίκα πρέπει να βλέπει τα σημάδια, να ξεχωρίζει από μικρή τους ανθρώπους. Και εδώ παίζει ρόλο η οικογένεια. Αν έχει μεγαλώσει σε μια πατριαρχική οικογένεια όπου ο πατέρας ήταν αυστηρός, απόμακρος, αδιάφορος, σκληρός, αυτή η συμπεριφορά θα της φανεί οικεία. Κι όμως είναι μια άσχημη συμπεριφορά. Δεν θα ήταν άσχημο λοιπόν οι γονείς να λένε στα κορίτσια τους «κοιτάξτε, αν δείτε τον σύντροφο σας να σας υποτιμά, να σας απαξιώνει δημοσίως, να σας χειραγωγεί, να φωνάζει με οργή, να σας βρίζει, μην περιμένετε το επόμενο στάδιο, που είναι το χαστούκι, το ξύλο, η σωματική βία. Γιατί μετά θα έρθει και η τραγωδία.

Δηλαδή, δεν φτάνει κάποιος από τη μια μέρα στην άλλη ξαφνικά στο έγκλημα. Θα έχει δείξει τον χαρακτήρα του, τα νεύρα του, τα ξεσπάσματα του. Άρα πρέπει τα μάτια σας να τα έχετε δεκατέσσερα και να μη συγχωρείτε ελαφρά τη καρδία ένα σπρώξιμο που έγινε πάνω σε έναν καβγά… Ας δίνουμε σημασία στην οργή και την κίνηση. Εμείς γιατί δεν τις κάνουμε και ο άλλος τολμά και τις κάνει; Ας μας προβληματίσει αυτή η περίεργη συμπεριφορά, η ακραία.Γιάννης Μπέζος: «Όταν γνώρισα τη Ναταλία ήμουν ήδη παντρεμένος - Είναι ο δεύτερος γάμος μου»

Γιάννης Μπέζος: «Όταν γνώρισα τη Ναταλία ήμουν ήδη παντρεμένος - Είναι ο δεύτερος γάμος μου»

Ο Γιάννης Μπέζος στην προσωπική του ζωή δεν είναι τόσο προσηνής και ζεστός όσο φαίνεται μέσα από τους ρόλους του. Μιλάει μόνον όταν έχει κάτι να πει ενώ σε καμία περίπτωση δεν μασάει τα λόγια του όταν θέλει να μιλήσει για τις υψηλές αμοιβές του, τις συνεργασίες του, ή το ταλέντο των συνεργατών του. Στον αντίποδα είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, δουλεύει αγόγγυστα και ξέρει να στηρίζει τους συνεργάτες του. Στον ελεύθερό του χρόνο ο Γιάννης Μπέζος βλέπει ταινίες, διαβάζει βιβλία και ασκείται σε εξωτερικούς χώρους.

Γιάννης Μπέζος Ναταλία Τσαλίκη

Ο Γιάννης Μπέζος δεν πιστεύει στα αυτόγραφα και τις δημόσιες σχέσεις

Ο Γιάννης Μπέζος δεν αγαπά τα πολλά λόγια και την στενή σχέση του με το κοινό του και μάλιστα δε διστάζει και να συγκρουστεί μαζί τους αν κάτι τον ενοχλεί όπως οι προσπάθειες σωματικής επαφής, οι διαχύσεις ή οι φωτογραφίες. Πιστεύει πως η επαφή μαζί του αρχίζει και τελειώνει με το που ολοκληρώνει τη δουλειά του την οποία εκτελεί με απέραντο επαγγελματισμό και συνέπεια αποτελώντας και το διαβατήριό του για την επόμενη.

Τον θαυμασμό ας τον χάσω, την εκτίμηση δε θέλω να χάσω…

Χαρακτηριστικά έχει πει: “Δεν είμαι ευρείας χρήσης, δεν είμαι ο άνθρωπος που θα βγω έξω και θα μοιράζω φιλιά και χάδια. Δε βγάζω φωτογραφίες με το κοινό. Ας στενοχωριέται. Πάντως με εκτιμάει περισσότερο. Σας βεβαιώ. Ξέρει πως δεν του λέω ψέματα. Αλλιώς θα ήμουν ανακόλουθος και ψεύτης. Δεν υπάρχει περίπτωση να με πλησιάσει κάποιος για φωτογραφία και αγκαλιά. Δε γίνεται. Είναι το στυλ μου τέτοιο”.

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της ζωής του

Ο Γιάννης Μπέζος έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στου Φιλοπάππου. Αποφοίτησε από το εξατάξιο γυμνάσιο της Πλάκας και σπούδασε κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Ήταν πάντα στο κέντρο της πόλης. Σπούδασε θέατρο στο θεατρικό εργαστήρι του Δημήτρη Κωνσταντινίδη και αποφοίτησε το 1978. Είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδιστής. Έχει συμμετάσχει σε σειρά παραστάσεων στην τηλεόραση και το θέατρο, κυρίως ως κωμικός.

Γιάννης Μπέζος διακοπές

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share