Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Χάρης Τζωρτζάκης: Έστησε σινεμά αλληλεγγύης στην Εύβοια - Τα έσοδα στους πληγέντες

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

9 Αυγούστου 2021 15:34
Χάρης Τζωρτζάκης: Έστησε σινεμά αλληλεγγύης στην Εύβοια - Τα έσοδα στους πληγέντες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Χάρης Τζωρτζάκης, ηθοποιός και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Εviasilence στο Πόρτο Μπούφαλο στη Νότια Εύβοια, πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής μία βραδιά σινεμά, με τα έσοδα να πηγαίνουν για τους πληγέντες από τις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια. Έστησε οθόνη, έβαλε καρέκλες και προσκάλεσε όσους μπορούσαν να βοηθήσουν με ένα συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ για όσους έχουν ανάγκη. Κάτοικοι και παραθεριστές έσπευσαν στο κάλεσμα για να βοηθήσουν όσο περισσότερους πληγέντες από τη μανία της πυρκαγιάς, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν μόνο για να πληρώσουν το εισιτήριο και ας μην είδαν την ταινία!

Σύμφωνα με ανάρτηση του ηθοποιού: «Το σινεμά το κάνω δωρεά στο σύλλογο του Πόρτο Μπουφάλου συναισθανόμενος την ανάγκη για αυτοοργάνωση. Θα αποτελέσει μια πηγή εσόδων για το ξεχασμένο από την πολιτεία χωριουδάκι μας, ως το μοναδικό θερινό σινεμά στην Εύβοια».

«Η Νότια Εύβοια στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στη Βόρεια Εύβοια»

«Η Νότια Εύβοια στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στη Βόρεια Εύβοια και χίλια ευρώ από το αυτοδιαχειριζόμενο σινεμά "Φυσάει Κόντρα" στο Πόρτο Μπούφαλο. Η αλληλεγγύη θα νικήσει. Δύναμη και κουράγιο αδέρφια» έγραψε ο Χάρης Τζωρτζάκης στα σόσιαλ μίντια για μία βραδιά με συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ για όσους έχουν ανάγκη.Το κοινό στη Νότια Ευβοια παρακολούθησε την ταινία και έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στη βόρεια πλευρά του νησιού που φλέγεται.

«Η μάνα μου έλεγε: Τα έργα μετράνε και όχι τα λόγια»

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο ηθοποιός έγραψε: «Χρωστάω στη μάνα μου πάρα πολλά. Το πιο σημαντικό που μου έμαθε ήταν η φραση της "τα έργα μετράνε όχι τα λόγια". Την ευγνωμονώ γι’αυτό. Ένα ακόμα όνειρό μου πραγματοποιείται. Σας περιμένουμε αύριο στις 9 το βράδυ στο θερινό σινεμά στο Πόρτο Μπούφαλο της Νότιας Εύβοιας. Θα έχει συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας της Βόρειας Εύβοιας.

Το σινεμά το κάνω δωρεά στο σύλλογο του Πόρτο Μπουφάλου συναισθανόμενος την ανάγκη για αυτοοργάνωση. Θα αποτελέσει μια πηγή εσόδων για το ξεχασμένο από την πολιτεία χωριουδάκι μας, ως το μοναδικό θερινό σινεμά στην Εύβοια. Δεν το γράφω για να πάρω εύσημα, το αναφέρω μονάχα για να αποτελέσει παράδειγμα ότι στη ζωή οφείλουμε να δινουμε πίσω, κάτι από αυτό που παίρνουμε. Ήθελα να ονομάσω το σινεμά “Cine Silencio” ως αναφορά στο Evia Silence και στην ταινία του David Lynch, «Mulholland Drive” αλλά η γυναίκα μου επέμενε να το ονομάσουμε «Φυσάει Κόντρα».

Φυσάει Κόντρα λοιπόν

Από τη βραδιά της Κυριακής (8/8) συγκεντρώθηκαν 1.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους, ενώ το σινεμά θα παραμείνει ανοικτό για προβολές στο Πόρτο Μπούφαλο.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share