Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζαρίφη για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Να ξέρω ποιον θα φτύσω»

Οργισμένη αντίδραση από την Κατερίνα Ζαρίφη

4 Αυγούστου 2021 13:15
Ζαρίφη για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Να ξέρω ποιον θα φτύσω»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Αυγούστου, σόκαρε το πανελλήνιο, με τη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες να είναι συγκλονιστική. Ένα βίντεο μέσα από πυροσβεστικό που επιχειρεί στην φλεγόμενη περιοχή κάνει τον γύρο του διαδικτύου και η Κατερίνα Ζαρίφη δεν το άφησε ασχολίαστο. Η παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και το συνόδευσε με το παρακάτω κείμενο.

«Βλέπουν την κόλαση και φωνάζουν «Μια χαρά είμαστε. Περνάς.». Μόνο αυτοί. Οι πυροσβέστες. Και όσοι μέχρι τώρα καίγονται για όλα αυτά που εμείς θρηνούμε από την δροσιά του σπιτιού μας. Όχι γιατί κάποιοι δεν θέλουμε να το κάνουμε. Αλλά γιατί προς το παρόν είμαστε ανήμποροι να το κάνουμε. Όμως αύριο? Θα κάνεις κάτι να βοηθήσεις Κατερίνα? (πρώτα ρωτάω τον καθρέφτη μου για να ξέρω αν δεν κάνω κάτι ποιον θα φτύσω.)», έγραψε η Κατερίνα Ζαρίφη.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η Κατερίνα Ζαρίφη

Ήρωες: Πυροσβέστες περνούν στην κυριολεξία μέσα από τις φλόγες για να σώσουν περιουσίες! (video)

Δραματικές στιγμές ζει η Αττική λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, με τις εικόνες από το πύρινο μέτωπο να είναι σοκαριστικές.

Ένας από τους πυροσβέστες που βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο κατέγραψε με το κινητό του την αγωνιώδη προσπάθεια της ομάδας του τη στιγμή που είδαν τις φλόγες να τους περικυκλώνουν. «Κώστα, περνάω;» ακούγεται να ρωτά ένας από τους επιβαίνοντες, ενώ οι φλόγες βρίσκονταν μπροστά τους. «Ναι, ρε, ναι ρε, μην το σκέφτεσαι. Πάμε, θα μας κλείσει», λέει ένας άλλος.

«Ω, ρε φίλε, τη γ…ε», ακούγεται να λέει ένας εξ αυτών. Το όχημα καταφέρνει να περάσει μέσα από τη φωτιά και αφού είναι σίγουροι ότι έχουν απομακρυνθεί από τον κίνδυνο σταματούν δεξιά για να κατέβουν από το όχημα.

Το βίντεο δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook ο πυροσβέστης, Σταύρος Γερμαλίδης.

Δεν ήθελαν τα παιδιά για αυτό θα γράψω μόνο το μικρό τους όνομα από τα οχήματα που ήμασταν εκεί και ήταν 3. Ο Γιώργος, ο Κώστας, ο Άγγελος, ο Δημήτρης, ο Νίκος, ο Τάκης, εγώ, ο Μπάμπης και ο Σπύρος. Περήφανος για αυτούς!

Posted by Stavros Germalidis on Tuesday, August 3, 2021

Μια Αθήνα "θαμμένη" στις στάχτες: Απίστευτες εικόνες από την Ακρόπολη και το κέντρο μετά την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η ατμόσφαιρα στην Αθήνα λόγω του καπνού από την τεράστια φωτιά στη Βαρυμπόμπη ήταν αποπνικτική. Πολύ μεγάλα ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισε το κέντρο της Αθήνας, τα δυτικά προάστια και ο Πειραιάς.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες που κατέγραψαν τα φωτογραφικά πρακτορεία με την Ακρόπολη και το κέντρο της πόλης να είναι «πνιγμένα» από τον καπνό.

Στην Βαρυμπόμπη και στις γύρω περιοχές οι καταστροφές είναι μεγάλες. Δάσος καμένο, στρέμματα καμένα, σπίτια καμένα, ζώα καμένα, είναι αυτά που συνθέτουν ένα τραγικό τοπίο.

Την ίδια ώρα κλειστός είναι ο δρόμος προς το αεροδρόμιο, καθώς εκεί υπάρχει εστία φωτιάς και τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα.

Περνά μόνο κόσμος που έχει να κάνει με τους ιππικούς ομίλους και οχήματα της πυροσβεστικής. Κάτοικοι διαμαρτύρονται πως θέλουν να πάνε στα σπίτια τους αλλά δεν τους επιτρέπεται να περάσουν για λόγους ασφαλείας.

Παραμένουν κλειστές η Τατοϊου από την Κύμης έως την Ερυθραίας, η Ερυθραίας από τη γέφυρα Βαρυμπόμπης και η Τατοϊου από την Πάρνηθως!

Δείτε φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

Μια Αθήνα

Μια Αθήνα

Μια Αθήνα

Μια Αθήνα

Μια Αθήνα

Μια Αθήνα

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share