Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σπύρος Μπιμπίλας: Μιλάει για τον Πέτρο Φιλιππίδη και αποκαλύπτει νέες καταγγελίες οι οποίες δεν έχουν ακόμη φτάσει στη Δικαιοσύνη (Video)

«Με τον Πέτρο Φιλιππίδη δουλέψαμε 8 χρόνια, από το πρωί μέχρι το βράδυ...»

29 Ιουλίου 2021 22:15
Σπύρος Μπιμπίλας: Μιλάει για τον Πέτρο Φιλιππίδη και αποκαλύπτει νέες καταγγελίες οι οποίες δεν έχουν ακόμη φτάσει στη Δικαιοσύνη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη και αποκαλύψε νέες καταγγελίες οι οποίες δεν έχουν ακόμη φτάσει στη Δικαιοσύνη. «Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της απρόσκοπτα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το τεκμήριο αθωότητας με το μέρος του» τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρθηκε στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο ενώ διευκρίνισε πότε σταμάτησε να μιλάει με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος προφυλακίστηκε με τις κατηγορίες ενός βιασμού και δυο απόπειρών βιασμού.

«Ασφαλώς και πρέπει να καταδικάσουμε κακοποιητικές συμπεριφορές, δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε άλλους μόνο, όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. Άκουσα έναν φίλο μου ηθοποιό να λέει πως οι δημοσιογράφοι φταίνε που τον κάνατε.

Εμείς οι ηθοποιοί δηλαδή δεν το γνωρίζαμε ότι υπήρχαν περίεργες συμπεριφορές; Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για το κακό χάλι που υπάρχει στο θέατρο και αν δεν αλλάξει, με αυτά τα φαινόμενα, θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Πρέπει να αλλάξει όλος ο κόσμος του θεάτρου και να δώσει μήνυμα σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο ηθοποιός υπογράμμισε πως υπάρχουν ηθοποιοί οι οποίοι έχουν δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά δεν έχουν προβεί σε καταγγελία γιατί φοβούνται.

«Ασφαλώς και είμαι δικαιωμένος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών γιατί έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά αυτή που προβλέπει το καταστατικό του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Έλεγξε όλες τις περιπτώσεις μία – μία και μάλιστα προέτρεψε και άλλους ανθρώπους που έχουν καταγγείλει στ’ αυτιά μας αλλά δεν έχουν έρθει να καταθέσουν ούτε στο Σωματείο αλλά ούτε και στους Εισαγγελείς.

Δεν έχουν καταθέσει γιατί φοβούνται διότι ακόμα υπάρχουν ταμπού. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστεί πράγματα, δεν μιλάω μόνο για τον κ. Φιλιππίδη, ο οποίος υπήρξε και πολύ φίλος μου, και για άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα και περιστατικά και τα λένε μόνο σε μας και δεν έρχονται να τα καταθέσουν.

Αυτοί δεν βοηθάνε το έργο της Δικαιοσύνης. Θέλω να τονίσω ότι οι καταγγέλλουσες έχουν παραμείνει στην ανωνυμία. Αυτό που ειπώθηκε από κάποιους καταγγελλόμενους ότι οι καταγγέλλουσες το κάνουν για να γίνουν γνωστές δεν ευσταθεί. Κανείς δεν γνωρίζει τα ονόματά τους και δεν έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο για να γίνουν γνωστές στο θέατρο» τόνισε ο ηθοποιός.

Αναφορικά με τη φιλία που διατηρούσε με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη διακοπή της όποιας επικοινωνίας μεταξύ τους, ο Σπύρος Μπιμπίλας τόνισε ότι: «Με τον Πέτρο Φιλιππίδη δουλέψαμε 8 χρόνια, από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί. Μιλούσα μαζί του μέχρι 4 μήνες πριν. Από την ώρα που έμαθα πολύ κακοποιητικά πράγματα που ισχυρίζονται οι καταγγέλλουσες ότι έχουν υποστεί, διέκοψα τις συνομιλίες. Γιατί έχω και το θεσμικό ρόλο και η ζυγαριά κάποια στιγμή βαραίνει. Δεν μπορώ να εμπλακώ σε διαπροσωπική σχέση σε τέτοια σοβαρή κατάσταση».

Μάλιστα ο Σπύρος Μπιμπίλας προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις για τον καλλιτεχνικό χώρο. «Θα περιμένετε γιατί το πειθαρχικό συνεχίζει τις εργασίες του. Η πρόταση είναι να αποβληθούν κάποιοι ηθοποιοί από το Σώμα, σαν μια ηθική κίνηση. Θα δούμε τον Σεπτέμβριο τι θα γίνει, πρέπει να περιμένουμε το αν θα έρθουν άλλοι άνθρωποι στο πειθαρχικό συμβούλιο», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share